Este drobul recomandat pentru copii? Sărbătorile Pascale bat la ușă, iar mămicile își fac deja planurile culinare pentru a putea pregăti preparate delicioase pentru întreaga familie.
Cuprins:
La români, de Paște, se consumă multă carne de miel, din meniul de sărbătoare nelipsind borșul de miel, friptura sau drobul. Însă, putem hrăni copiii cu preparate din carnea de miel? Cât de sănătoasă este carnea de miel (și preparatele din carne de miel) pentru un copil?
În 100 grame de carne se află 60% din necesarul zilnic de proteine pentru un adult. Așadar, carnea de miel trebuie consumată în cantități mici de către toată lumea, iar atunci când vine vorba de copii, este nevoie de multă atenție. Porția unui copil, cu vârsta între 1,5 ani și 2 ani, nu trebuie să treacă de 50 de grame de carne de miel, scrie whfoods.com.
Carnea de miel este o sursă importantă de seleniu, 100 de grame conținând 50% din doză zilnică recomandată, dar și de vitamine din grupul B, necesare în procesul de formare al globulelor roșii, prevenind anemia sau acoperind deficitul acumulat în timpul iernii. Aceasta poate fi consumată de două ori pe săptămână, nu mai mult de 50 de grame.
Pentru copiii între 2 și 6 ani se recomandă 100-150 de grame de carne de miel într-o zi, dar nu două zile la rând. Cea mai bună carne pentru cei mici este carnea de pe pulpă. Specialiștii recomandă să eviți să hrănești copiii cu ciorbă de miel sau cu preparatele făcute din organe de miel.
Așadar, evită drobul de miel atunci când vrei să hrănești un copil. Îi poți oferi carne pregătită la cuptor.
Pentru că drobul de miel nu este recomandat copiilor, poți încerca o variantă mult mai ușoară și mult mai bună pentru cei mici: drobul de pui. Mult mai ușor de digerat, îl poți prepara din piept de pui și puțin ficat de pasăre, alimente permise celor mici, înc din primele luni ale diversificării.
Iată o rețetă excelentă de drob de pui, ideală atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari!
Ingrediente
Mod de preparare:
Pieptul de pui împreună cu pipotele și inimioarele se spală și se fierb cu sare, cca 20 min. Se lasă să se răcească, se taie cubulețe, apoi se trec prin mașină de tocat carne. Ficățeii se spală și se pun la fiert pentru 5 min, în apă cu sare. Ceapa, usturoiul și mărarul le tăiem mărunt.
Pieptul de pui, inimioarele, pipotele, ficățeii, ceapa verde, usturoiul, mărarul se trec prin mașină de tocat. Compoziția formată se pune într-un bol. Se adaugă ouăle bătute, sare și piper după gust.
Drobul este un preparat tradiţional care nu trebuie să lipsescă de la masa de Paşte. Acest preparat are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti. Într-o tavă de cozonac se așază hârtie de copt, se adaugă compoziția și se întinde uniform. Se unge cu ou la suprafață, pentru a obține o crustă aurie, și se introduce la copt cca 20-30 min.
Se lasă să se racesca complet apoi se taie felii. Se servește cu legume crude.
Vezi și: De la ce vârstă poate consuma un copil carne de miel? Sfaturi pentru masa de Paște | Demamici.ro
Vezi și: Oul de Paște în alimentația copilului! Sfaturi pentru un consum sănătos | Demamici.ro
Vezi și: Alimente pe care copilul nu are voie sa le manance in primul an de viata | Demamici.ro
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…