Categorii: Featured

Febra alba la copii. De ce poate fi foarte periculoasa | Demamici.ro

Febra alba la copii. De ce poate fi foarte periculoasa. Febra alba la copii apare in sezonul rece si este mai periculoasa decat o febra obisnuita. Ceea ce face diferenta este temperatura corpului.

Daca la o febra obisnuita parintii sunt obisnuiti sa isi vada copilul cu obrajii si urechile rosii, iar corpul fierbinte, la febra alba simptomele fizice sunt exact invers.

Pielea este palida, extremitatile copilului sunt reci, desi termometrul indica o febra mare. Din acest motiv, pot aparea spasme vasculare sau chiar convulsii.

Vasele sangvine se ingusteaza si corpul nu poate ceda temperatura. Din acest motiv, la suprafata organismul va fi rece, iar temperatura interna va creste semnificativ.

Alte simptome deranjante

Din cauza diferentelor mari de temperatura de la nivelul corpului, copilul va experimenta tot felul de simptome.

Copilului ii va fi mult mai greu sa suporte acest tip de febra. Se va plange incontinuu ca ii este foarte frig.

Pielea va fi palida si din acest motiv veti observa ca dupa ce atingeti copilul va ramane pe piele o urma alba.

Extremitatile pot, de asemenea, capata o culoare vinetie.

Cum se trateaza febra alba la copii

Hidratatarea

Este foarte important sa hidratati copilul. De altfel, lipsa hidratarii favorizeaza aparitia febrei albe. Lipsa lichidelor face sangele sa devina mai vascos si sa circule mai greu.
Recomandate sunt si bauturile calde, pregatite din plante si fructe.

Evitati baile

Este interzis sa ii faceti copilului baie sau sa ii stergeti pielea cu un prosop umed. Cand are febra alba, acest lucru contribuie la ingustarea vaselor de sange.

Cel mai bine ar fi sa incercati sa incalziti extremitatile copilului cuprinzandu-le in palmele voastre.

Administrati medicamente

Atunci cand febra copilului depaseste pragul de 38.5 grade Celsius, este bine sa incepeti administrarea de medicamente antipiretice.

In cazul in care febra nu scade, ba mai mult, continua sa creasca, prezentati-va de urgenta la medic.

In acest punct, medicul va va recomanda vasodilatoare si antihistaminice, care sa reduca riscul aparitiei spasmelor si a convulsiilor.

Vezi și: Febra la copii – cum se administrează corect antitermicele. Interviu cu Dr. Petruța Tarciuc, Medic primar, medicina de familie | Demamici.ro

Vezi și: Pași de urmat când copilul face febră. Interviu cu Ruxandra Șteflea, medic specialist pediatrie, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Loius Țurcanu” Timișoara | Demamici.ro

Share

Articole recente

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară – spațiu de acceptare și conexiune deschis tuturor | Demamici.ro

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…

5 zile

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și zeci de ani după naștere STUDIU | Demamici.ro

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…

6 zile

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar Social Moms VIDEO (P) | Demamici.ro

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…

2 săptămâni

De vorbă cu Andreea Răducan despre modele adevărate, principiile și valorile pe care le transmitem copiilor noștri. Interviu | Demamici.ro

De vorbă cu Andreea Răducan despre modele adevărate, principiile și valorile pe care le transmitem…

o lună

Distracție, aventură și prieteni pentru cei mici. Luna martie aduce episoade noi la Disney Jr. | Demamici.ro

Distracție, aventură și prieteni pentru cei mici. Luna martie aduce episoade noi la Disney Jr.…

o lună