Procentul cel mai mare a fost cel al mamelor care manifestau un nivel normal de afectiune si de atentie fata de bebelusii lor. Dupa 30 de ani, aceiasi indivizi au fost intervievati pentru a li se analiza sanatatea emotionala. Persoanele care au avut mame care au luat note minime aveau tendinta de a fi mai stresate si mai anxioase decat celelalte.
1. Din momentul in care iti aduci copilasul acasa de la spital, tine-l in brate, atinge-l, maseaza-l, imbratiseaza-l. Petrece cat mai mult timp mangaindu-ti puiul. Sunt momente pretioase care vor avea impact o viata.
2. Pe masura ce copilul creste, joaca-te cu el. Implica-te in activitati care sa-i faca placere, dansati impreuna, inventati fel de fel de jocuri care sa va amuze.
3. Imbratisarile trebuie sa devina un obicei in rutina zilnica.
4. Foloseste afectiunea cand iti educi copilul. Cand le atragi atentia asupra lucrurilor pe care nu le-au facut bine, pune-i mana pe umar, iar la finalul discutiei imbratiseaza-l. Este important ca micutul sa stie ca desi nu ii aprobi comportamentul si ca esti suparata pentru ca a facut ceva gresit, il iubesti in continuare.
Ai grija, insa, sa nu treci in extrema cealalta si sa-i sufoci cu prea multa afectiune. Respecta-le nivelul de confort individual si faptul ca si ei au nevoie de o manifestare diferita a afectiunii in functie de varsta.
Citeste si:
7 REGULI PE CARE TREBUIE SA LE RESPECTI DACA MERGI IN VIZITA LA UN NOU-NASCUT