Femeile insarcinate infectate cu noul coronavirus, tratate in Maternitatea Bucur din Bucuresti | Demamici.ro

Femeile insarcinate infectate cu noul coronavirus, tratate in Maternitatea Bucur. Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Sfantul Ioan a fost desemnata centru de preluare a eventualelor cazuri de femei gravide, depistate pozitiv cu noul coronavirus. Pacientele care se afla in aceasta unitate medicala vor fi transferate in alte maternitati din Capitala.

Urgentele medicale vor fi redirectionate spre alte maternitati.

Ministerul Sanatatii mai informeaza ca in Spitalul Clinic Colentina din Bucuresti vor fi tratate persoanele infectate cu noul coronavirus.

Vezi si: Femeile gravide, incluse in categoria persoanelor cu risc. Guvernul britanic recomanda autoizolarea timp de 12 saptamani | Demamici.ro

Femeile insarcinate infectate cu noul coronavirus, tratate in Maternitatea Bucur. Comunicat de presa postat pe pagina oficiala de Facebook a Ministerului Sanatatii

„Comunicat de presă

În această dimineață, conducerea Ministerului Sănătății și cea a Comisiei de Obstetrică- Ginecologie a MS au decis ca Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan să preia eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus COVID 19.

Maternitatea Bucur va fi exclusă din circuitul obișnuit, toate pacientele care se află în această unitate în prezent vor fi transferate în celelalte unități similare din București.

De asemenea, urgențele medicale vor fi redirecționate spre alte maternități.

Reamintim că, în cursul zilei de ieri Spitalul Clinic Colentina din Capitală a fost desemnat ca unitate medicală unde vor fi tratate infecțiile cu noul COVID-19, după ce toți pacienții din această unitate medicală vor fi externați sau transferați în alte unități, după caz.

Grupul de Comunicare Strategică”

Vezi si: Coronavirus in sarcina. Informatii esentiale pentru femeile insarcinate | Demamici.ro

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca numarul maxim de imbolnaviri din perioada de varf a epidemiei tine de respectarea masurilor de izolare impuse.

„Din scenariul și studiile făcute, comparativ cu evoluțiile din China și Europa, acest vârf ține foarte mult de izolare, dacă vom respecta izolarea.

Acel vârf va fi mai mic și nu vom atinge acea cifră care să ne facă să forțăm un pic sistemul sanitar. Atâta timp cât nu vom respecta aceste măsuri, vârful va fi violent și atunci vom avea și o transmitere comunitară accentuată”, a declarat Nelu Tataru.

Pana astazi, 17 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Share

Articole recente

Are doar 2 ani, dar lupta lui e cât o viață. Fii parte din povestea lui Achim! | Demamici.ro

Era o zi ca oricare alta. Stăteam în fața calculatorului, mirată de vremea instabilă de…

5 zile

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE – Campionatul național de matematică pe echipe | Demamici.ro

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE. Elevii-jucători și…

6 zile

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii – un nou studiu analizează „creierul de mamă” | Demamici.ro

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii - un nou studiu analizează „creierul de…

6 zile

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară – spațiu de acceptare și conexiune deschis tuturor | Demamici.ro

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…

2 săptămâni

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și zeci de ani după naștere STUDIU | Demamici.ro

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…

2 săptămâni

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar Social Moms VIDEO (P) | Demamici.ro

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…

3 săptămâni