Fiul Danei Nălbaru și al lui Dragoș Bucur a trecut printr-o intervenție chirurgicală complicată. Dragoș Bucur și Dana Nălbaru sunt foarte rezervați în ceea ce privește viața lor personală. Nu obișnuiesc să-și aducă familia în fața reflectoarelor, ci preferă să păstreze discreția, mai ales când vine vorba despre copiii lor. Iată că, de această dată cei doi au decis să facă public un eveniment mai puțin fericit care a avut loc în urmă cu doar câteva săptămâni. Kadri, băiețelul lor, a ajuns de urgență la spital și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală majoră.
Cuprins:
Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au ales să vorbească despre acest moment dificil și înfricoșător din viața lor pentru a veni în sprijinul familiilor care trec prin situații similare. Când Kadri a fost internat la „Grigore Alexandrescu”, părinții au beneficiat de sprijinul personalului săritor și empatic de la „Casa Ronald”. Din păcate, multă lume nu știe despre existența acestui loc în care familiile sunt ajutate să rămână împreună pe perioada spitalizării, absolut gratuit.
Fiul Danei Nălbaru și al lui Dragoș Bucur a trecut printr-o intervenție chirurgicală complicată
Dana Nălbaru: „În urmă cu o lună și jumătate Kadri a trecut printr-o intervenție chirurgicală complicată. A fost cel mai greu moment din viața mea și încă nu mă pot gândi la toate detaliile acelui moment fără să plâng. Am filmat împreună cu Dragoș în Casa Ronald și vreau să le mulțumesc încă o dată celor de acolo pentru sprijinul oferit în acele clipe grele.”
Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au povestit spaima prin care au trecut când au ajuns cu fiul lor la spital și au aflat că trebuie să fie operat de urgență. Din cauza pandemiei, doar unul dintre părinți a putut intra cu micuțul în unitatea spitalicească. Dana Nălbaru a fost nevoită să aștepte diagnosticul fiul ei, în mașină.
„Am ajuns în spital și am aflat dimineața, pe la ora 05:00 că băiețelul nostru trebuie să intre în operație. Nu ai timp să te pregătești pentru nimic. Pandemia asta a îngreunat reglementările interne și odată intrat în spital, acolo rămâi.”, a declarat Dragoș Bucur.
„Pentru mine, cel puțin, a fost un moment în care nu am știut încotro să mă duc. În momentul acela am fost complet pierdută. Nu am putut intra amândoi. A trebui să intre unul singur. Eu am așteptat diagnosticul în mașină”, a adăugat Dana Nălbaru.
Vezi această postare pe Instagram
Casa Ronald oferă părinților ai căror copii sunt internați în spital un loc în care se pot odihni, se pot spăla, se pot hrăni
Dragoș Bucur: „Practic, în momentul în care copilul este internat în spital, unul dintre părinți ar trebui să stea alături de el. Ce faci când perioada aceasta de internare nu durează o zi sau două, ci durează o lună, două luni, un an de zile? Ce face părintele/ ce fac părinții acestor copii? Ce fac copiii dacă nu au părinții alături de ei în această perioadă? Aici intervine acest loc, Casa Ronald. Oferă părinților ai căror copii sunt internați în spital un loc în care se pot odihni, se pot spăla, se pot hrăni.”
Dana Nălbaru: „Despre această Casă se știu foarte puține lucruri, eu însămi nu am știut de existența ei pâna acum trei săptămâni. Iar cei care au trecut pragul acestei case, și au fost cazați aici, au beneficiat de serviciile din cadrul ei absolut gratuit.”
Dragoș Bucur: „Dar nu ăsta este marele avantaj pe care îl oferă acest loc, ci faptul că-l ajută pe copilul internat să aibă alături de el părintele.”
Dana Nălbaru: „În momentul în care băiețelul nostru dormea, veneam, mă schimbam, mă spălam, mâncam și mă duceam înapoi până să se trezească. Iar faptul că am putut să fiu alături de el tot timpul, sunt absolut convinsă că a dus la vindecarea lui mult mai rapidă.”
Dragoș Bucur: „Din păcate nu toți copiii internați supraviețuiesc și din păcate nu toate familiile care au fost găzduite aici au reușit să plece acasă cu copiii. Faptul că părintele a putut să fie aici zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună pentru ca în momentul în care copilul s-a stins să fie alături de el a însemnat totul și pentru părinte și pentru copil. Adevărul este că doar părintele știe care sunt nevoile fiecărui copil în parte.
În situațiile de viață și de moarte detaliile par să dispară, totul se măsoară în alb și negru. Nu prea mai există griuri. Cu toate astea în sufletul copiilor rămân foarte multe culori și foarte multe nuanțe. Singurele persoane care mai sunt în stare, în situațiile astea de viață și de moarte, să distingă aceste nuanțe sunt părinții. Dincolo de alb și negru identifică nuanțele care pot schimba totul. Pot fi acea limită între viață și moarte.”
Dana Nălbaru: „De aceea, pentru noi, a descoperi această casă, a fi aici ca să putem să fim tot timpul alături de copilul nostru a fost absolut extraordinar. Încercăm să le spunem tuturor celor care se uită că există această casă din 2003 aici și că vreodată, dacă există vreo problemă cu copiii lor sau cu copiii vreunui prieten, să știe că aici, la Grigore Alexandrescu, există această casă unde părinții pot fi alături de copiii lor și că aici există niște oameni extraordinari și că, în felul ăsta, pentru copiii lor va fi mai ușor.”
Casele Ronald McDonald însoțesc părinții și copiii în depășirea traumei îmbonăvirii
Fundația pentru Copii Ronald McDonald: „Sentimentul de neputință pe care îl ai atunci când copilul tău este bolnav nu poate fi descris în cuvinte. Uiți de tot, uiți de tine, vrei să faci orice doar pentru a-l ajuta și a-l face să se simtă în siguranță. Este o vulnerabilitate inimaginabilă cu care, din păcate, multe familii se confruntă zilnic. Anual mii de copii se îmbolnăvesc, iar părinții lor au nevoie de sprijin pentru a le fi alături și pentru a avea putere să îi ajute.
Casele Ronald McDonald există pentru aceste familii. Casele departe de casă asigură familiilor șansa de a rămâne împreună atunci când copilul e internat în spital pentru tratamente îndelungate. Aici părinții se pot se pot odihni, primesc mese calde zilnice și tot sprijinul, pentru ca singura lor grijă să rămână sănătatea copiilor.”
Vezi și: Fetița adoptată de Dana Nălbaru a împlinit 8 ani. Cum a fost sărbătorită India Roxana | Demamici.ro