Mămici și tătici celebri

Fiul lui Christian Sabbagh a trecut printr-un autotransplant cu celule stem: „ Am căutat orice metodă inovativă pentru a lupta împotriva Autismului” | Demamici.ro

Fiul lui Christian Sabbagh a trecut printr-un autotransplant cu celule stem. Georges Sabbagh, fiul prezentatorului de știri de la Kanal D și al Iuliei Sabbagh, a trecut printr-un autotransplant de celule stem. După multă documentare, soții Sabbagh au hotărât să încerce această metodă inovativă pentru a-și ajuta fiul în lupta cu autismul. Christian Sabbagh a ținut să precizeze pe pagina sa de Facebook că detaliile pe care le-a făcut publice nu sunt în scop comercial. Nu face niciun fel de reclamă și a achitat factura de 12.000 de euro din fonduri personale.

De asemenea, prezentatorul TV îi roagă pe părinți să se documenteze bine înainte de a apela la orice metodă care promite tratarea acestei afecțiuni și menționează că ceea ce poate avea succes în cazul fiului său se poate dovedi nepotrivit sau ineficient în cazul altui copil. Părerile medicale trebuie să vizeze fiecare caz în parte.

Fiul lui Christian Sabbagh a trecut printr-un autotransplant cu celule stem: „ Am căutat orice metodă inovativă pentru a lupta împotriva Autismului”

Fiul lui Christian Sabbagh a fost diagnosticat cu tulburare de spectru autist (TSA) la vârsta de trei ani. Vestea i-a tulburat foarte mult pe soții Sabbagh, însă aceștia au hotorât să facă publice anumite detalii privind starea de sănătate a fiului lor tocmai pentru a oferi o speranță și altor părinți care au copii care se confruntă cu autismul.

„Ca părinte, am căutat orice metodă inovativă pentru a lupta împotriva Autismului, ceva ce macină zi de zi vieți și destine. Cred ca aceasta este cea mai mare provocare a vieții mele. Nu am dat foarte multe detalii, pentru că, mai întâi vreau să văd evoluția lui Geo! Nu sunt influencer și nu fac reclamă nimănui, dar, dacă ceva a funcționat în cazul copilului meu, asta nu înseamnă că funcționează și într-un alt caz! Nu există doi copii cu autism identici. Ca atare vă recomand să faceți ceea ce simțiți pentru copiii dumneavoastră!

Înainte de a încheia acest subiect, vreau să vă reamintesc că autotransplantul de celule stem nu face miracole, dacă copilul nu are și susținerea unor terapeuți! Geo beneficiază de foarte multe ore de terapie, zi de zi!”

Fiul lui Christian Sabbagh a trecut printr-un autotransplant cu celule stem. La doar 4 ore după operație, Geo a început să vorbească

Într-un video postat de Iulia Sabbagh, Georges apare vorbind la doar 4 ore după intervenție. „S-a născut luptător! Operația s-a încheiat cu succes.”, a scris Christian Sabbagh în dreptul fotografiei din spital în care apare alături de Anais și Georges.

De când mezinul familiei a fost diagnosticat cu autism multe s-au schimbat în viața lor. În ciuda greutăților, soții Sabbagh au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a-l sprijini pe fiul lor și pentru a-i facilita recuperarea. „Dacă va fi nevoie să mut și munții din loc, pentru tine o voi face! Toate misiunile mele au fost îndeplinte, niciodată nu am dat greș!”, a mai menționat prezentatorul TV într-o altă postare.

Iulia Sabbagh: „Autismul nu este o boală sau o epidemie. Este de fapt foarte subdiagnosticat.”

Jurnalistul și soția lui au primit numeroase mesaje în online fie de încurajare, dar și unele de compătimire. Iulia Sabbagh și-a dorit, în calitate de mamă a unui copil diagnosticat cu autism, să facă unele precizări:

„Pentru că după mediatizarea diagnosticului fiului meu, am tot primit mesaje unele de „compătimire”, să nu spun răutate, precizez următoarele: autismul nu este o boală sau o epidemie. Este de fapt foarte subdiagnosticat. De asemenea, nu este neapărat un lucru rău. Autiștii duc lupte ca noi toți ceilalți, dar multe dintre ele provin de la oameni intoleranți sau locuri care nu sunt proiectate pentru ei.

Persoanele cu autism fac lucruri grozave în fiecare zi! (…) Multe personalități istorice celebre erau probabil autiste, cum ar fi Mozart, Einstein, președintele Lincoln și Emily Dickinson. Câteva exemple actuale sunt Sir Anthony Hopkins, Dan Akyroyd și Elon Musk. Doar pentru că unii dintre ei nu vorbesc, nu înseamnă că nu au lucruri de spus. Există o concepție greșită că, pentru că cineva nu vorbește, nu este inteligent și nu este capabil să trăiască o viață împlinită. Oferă cuiva instrumentele potrivite și vei descoperi că au multe de spus și o perspectivă valoroasă asupra lumii.”, a mai adăugat Iulia Sabbagh.

Vezi și: Fiul de 4 ani al jurnalistului Christian Sabbagh are autism: „Autismul nu este o boală sau o epidemie” | Demamici.ro

Vezi și: Autismul, primele semne îngrijorătoare. Interviu cu Violeta Mihalașcu, psiholog clinician și analist comportamental | Demamici.ro

Vezi și: Copilul meu a fost diagnosticat cu autism. Pași de urmat, terapii și sfaturi de la Violeta Mihalașcu, psiholog clinician și analist comportamental | Demamici.ro

Share

Articole recente

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. O zi plină de distracție în aer liber, în Parcul Izvor din București | Demamici.ro

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…

o lună