Garnier România sprijină tinerii interesați de educația de mediu. Poluarea mediului are un impact sever asupra sănătății și calității vieților noastre. Agenția Europeană de Mediu publică periodic diverse evaluări cu privire la efectele poluării. În jur de 300.000 de oameni își pierd viața prematur, doar în Europa, în fiecare an, din cauza expunerii la un singur poluant atmosferic – particulele fine de materie (1). Eforturile făcute pentru protejarea mediului, în ultimele decenii, au dus la îmbunătățirea calității aerului, însă și mai multe decese premature ar putea fi evitate dacă informația ar fi mai bine diseminată și din ce în ce mai mulți oameni s-ar alătura eforturilor de a reduce poluarea.
Cuprins:
Multe asociații din România depun un efort constant pentru ridicarea nivelului de conștientizare al populației cu privire la efectele poluării.
Asociația „Viitor Plus”, spre exemplu, a inițiat proiectul educațional „Eco Provocarea”, un concurs național de educație de mediu pentru elevii și profesorii din școlile generale și licee, precum și pentru studenții din asociațiile de profil din întreaga țară. A trecut mai bine de un deceniu de când această inițiativă onorabilă a prins contur, mai bine de 10 ani de când cei interesați de viitor pun umărul pentru a avea o planetă mai curată.
„Eco Provocarea” nu este doar un program de protecție a mediului, ci și unul de dezvoltare personală. Elevii și profesorii se implică activ în activități de reciclare, igienizare, plantare, târguri de economie circulară, dar și sesiuni nonformale educaționale pentru mediu (ateliere, campanii de conștientizare, webinarii de instruire).
Când un brand global sprijină eforturile pentru sustenabilitate ale unei asociații, rezultatele nu pot fi decât lăudabile. În primăvara lui 2022, Garnier România s-a implicat pe plan local, alături de Asociația „Viitor Plus”, în proiectul educațional „Eco Provocarea”.
Campania a fost ca o gură de aer prospăt pentru mediul sufocat de gunoaie. Aproximativ 151.000 kg de deșeuri au fost reciclate corect, în jur de 1600 de saci de deșeuri nebiodegradabile au fost colectați din mediu și aproximativ 53.000 de puieți au fost plantați. Eforturile comune au fost demarate din interes, grijă pentru mediu, implicare și dorința unui viitor mai sustenabil.
Garnier își propune să devină primul brand natural cu adevărat sustenabil de pe piața mass-market și nu doar prin vorbe, ci prin fapte concrete. Toate produsele Garnier, din întreaga lume, sunt marcate cu simbolul programului „Leaping Bunny” al organizației „Cruelty Free International”, fapt ce oferă consumatorilor certitudinea că produsele nu au fost testate pe animale și respectă practicile cruelty-free.
Mai mult decât atât, în 2020, Garnier a lansat „Green Beauty: Angajamentele Garnier pentru Sustenabilitate”, o abordare 360 în materie de sustenabilitate, care a condus la transformarea fiecărei etape din lanțul valoric și la reducerea drastică a impactul brandului asupra mediului înconjurător.
Surse:
(1) – https://www.eea.europa.eu/ro/articles/sanatatea-in-centrul-atentiei-reducerea
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…