Gemeni născuți în 2022, din embrioni congelați în anul 1992. Un cuplu din Oregon, Statele Unite al Americii, a întâmpinat venirea pe lume a celor doi copii ai lor, o fetiță și un băiețel. Gemenii Lydia și Timothy Ridgeway s-au născut la data de 31 octombrie 2022, însă povestea lor datează de acum 30 de ani, pe când erau doar niște simpli embrioni, pregătiți ca într-o zi să facă niște părinți fericiți.
Cuprins:
Pe 22 aprilie 1992, un cuplu căsătorit pășea în incinta laboratorului de fertilitate de pe Coasta de Vest, devenind astfel cei mai vechi donatori ai unor embrioni criogenați și care ulterior au rezultat în nașterea unor copii. Embrionii donați de cuplul care a dorit să-și păstreze anonimitatea au fost păstrați în laborator până în anul 2007, atunci când cuplul a decis ca embrionii lor să fie donați către „Centrul Național de Donare a Embrionilor” din Knoxville, Tennessee.
„Centrul Național de Donare a Embrionilor (National Embryo Donation Center )” este o organizație non-profit care se ocupă cu donațiile de embrioni. Atunci când un cuplu apelează la fertilizarea in vitro și rămâne la final cu mai mulți embrioni (ovule fertilizate) decât aveau nevoie, aceștia pot dona embrionii extra către astfel de centre care se ocupă cu criogenarea lor, pentru a putea fi folosiți și în viitor, de cuplurile care au nevoie.
Același lucru s-a petrecut și în cazul gemenilor Lydia și Timothy. Practic, actualii lor părinți, erau și ei niște copii atunci când gemenii lor erau fertilizați și criogenați.
Rachel și Philip Ridgeway aveau 3, respectiv, 5 ani, atunci când bebelușii lor au fost concepuți de către un cuplu anonim.
Gemeni născuți în 2022, din embrioni congelați în anul 1992. Istoria din spatele perechii de embrioni i-a luat prin surprindere și pe actualii părinți
„Noi nu am ales în mod specific embrionii care au petrecut cel mai mult timp criogenați. Noi am vrut acei embrioni care se aflau pe lista de așteptare de multă vreme”, a declarat Philip pentru CNN.
„Știam că odată ce intrăm în acest proces, atâta timp cât ne păstrăm credința în Dumnezeu, totul va decurge bine”, a mai spus și soția lui, Rachel.
Gemenii sunt un paradox pentru părinții lor: „Cei mai mici copii ai noștri și totodată cei mai mari”
Embrioni congelați în anul 1992. Embrionii pot fi criogenați până la 55 de ani din momentul în care au fost donați. Deocamdată nu există dovezi care să sugereze că embrionii pot fi afectați de durata timpului petrecut în criogenare. Pentru părinții Rachel și Philip, situația e cumva paradoxală și contemplă adesea la ea.
„Într-un fel e atât de ciudat… cumva cei mai mici copii ai noștri sunt totodată și cei mai mari”, au mai declarat ei referitor la gemenii lor.
Cuplul mai are alți 4 copii, cu vârstele de 8, 6, 3 și 2 ani, concepuți pe cale naturală.
„Nu ne-am făcut niciodată un plan cu privire la numărul de copii pe care am vrea să îl avem. Însă când am auzit de adopția de embrioni, ne-am dat seama că e ceva ce ne-ar plăcea să încercăm”.
Astăzi, cuplul se mândrește cu cei 6 copii ai lor, dar și cu un adevărat record mondial al gemenilor, ca fiind cei mai „vârstnici” embrioni criogenați care au fost și născuți.
Vezi și: Bebelușul care a venit pe lume dintr-un embrion congelat în urmă cu 27 de ani | Demamici.ro
Vezi și: A devenit mămică la 50 de ani după un deceniu de încercări nereușite VIDEO | Demamici.ro