Greseli in ingrijirea bebelusilor pe care multe mame le fac! Sfatul specialistului | Demamici.ro

Nicio mama nu e perfecta si nici nu se naste invatata. Ideal ar fi ca femeile care aduc pe lume un copil sa se informeze atat inainte de concepere, cat si dupa nasterea micutului pentru a putea sa-i ofere cea mai buna ingrijire.

Suntem asaltati de informatii prin toate mediile. Mamele trebuie sa le adune, sa le culeaga din diverse surse de incredere si sa se selecteze astfel incat sa poata aplica in familia ei solutiile care se potrivesc cel mai bine.

Doctorul Vlad Dima, medic specialist in neonatologie la Maternitatea Filantropia din Capitala, a explicat care sunt principalele 4 greseli pe care le-a observat in comportamentul mamelor vizavi de bebelusi.

1. Apa, ceaiul si sucurile nu se ofera bebelusului inainte de 6 luni

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca bebelusul sa primeasca doar lapte in primele 6 luni de viata. Micutii nu au nevoie de suplimente hidrice pana la aceasta varsta. Asadar nu se ofera apa, ceaiuri sau sucuri de fructe bebelusilor. Din pacate acordarea de suplimente hidrice este incurajata si de unii medici de familie sau chiar pediatri.

2. Diversificarea precoce

Din pacate sunt foarte multe exemple in care bebelusii primesc solide inca de la 3-4 luni de viata. Diversificarea trebuie sa inceapa la 6 luni, nu mai devreme. Mai mult decat atat, exista multe cazuri in care parintii au ajuns de urgenta la spital cu micutii lor din cauza indigestiei provocata de acordarea solidelor mult prea devreme.

3. Prepararea incorecta a laptelui praf

Sunt cazuri, din pacate numeroase, in care mamele prepara laptele praf cu ajutorul laptelui matern. Crezand ca ofera beneficii suplimentare copiilor, mamele nu fac decat sa le administreze micutilor o combinatie cu o concentratie prea mare de proteine care poate da peste cap sistemul renal al copilului.

4. Cantarirea excesiva

Unele mame au dezvoltat o adevarata obsesie pentru greutatea bebelusului si ar fi in stare sa-l puna pe cantar si de mai multe ori in aceeasi zi. Copilul se cantareste de regula o data pe saptamana, cam in aceeasi zi si la aceeasi ora, complet dezbracat. Copiii scad 10% din greutate dupa nastere si vor ajunge la greutatea pe care au avut-o la nastere in jurul zilei 10-14.

Citeste si:

UN BEBELUS DE 3 LUNI A AJUNS IN STARE GRAVA LA SPITAL DUPA CE-A FOST HRANIT CU GRIS CU LAPTE | DEMAMICI.RO

DE CE NU E BINE SA-TI PUI COPILUL IN PREMERGATOR! SFATUL MEDICULUI VIDEO | DEMAMICI.RO

GENETICA BEBELUSULUI – CE TRASATURI MOSTENESTE DOAR DE LA TATA | DEMAMICI.RO

 

Share

Articole recente

Are doar 2 ani, dar lupta lui e cât o viață. Fii parte din povestea lui Achim! | Demamici.ro

Era o zi ca oricare alta. Stăteam în fața calculatorului, mirată de vremea instabilă de…

o săptămână

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE – Campionatul național de matematică pe echipe | Demamici.ro

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE. Elevii-jucători și…

o săptămână

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii – un nou studiu analizează „creierul de mamă” | Demamici.ro

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii - un nou studiu analizează „creierul de…

o săptămână

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară – spațiu de acceptare și conexiune deschis tuturor | Demamici.ro

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…

2 săptămâni

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și zeci de ani după naștere STUDIU | Demamici.ro

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…

2 săptămâni

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar Social Moms VIDEO (P) | Demamici.ro

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…

3 săptămâni