Intoxicația cu nitriți la bebeluși și copii! Ce să evite părinții în alimentația celor mici. Deși există probabil unii nitrați în alimentele pentru copii preparate din legume, mâncarea preparată în casă pentru cei mici de casă nu ar trebui să reprezinte un pericol.
Cuprins:
Academia Americană de Pediatrie (AAP) afirmă: „Deoarece aportul de nitrați naturali din alimente precum fasolea verde, morcovii, dovleceii, spanacul și sfecla poate fi la fel de mare sau mai mare decât cel din apa de fântână, aceste alimente ar trebui să fie evitate înainte de vârsta de trei luni.”
Intoxicația cu nitriți la bebeluși și copii! Legumele preiau nitrații din solul în care sunt cultivate. Îngrășămintele sintetice pot introduce nitrați în sol, iar unii nitrați sunt produși în mod natural atunci când bacteriile din sol descompun anumite componente. În timp ce legumele organice ar putea avea urme mai mici de nitrați din îngrășămintele sintetice, ele vor conține totuși nitrați care se găsesc în mod natural din degradarea bacteriilor din sol. Nitrații sunt uneori adăugați în alimente precum slănina pentru a le conserva.
Nitrații se găsesc cel mai frecvent în aceste tipuri de alimente și băuturi:
Intoxicația cu nitriți la bebeluși și copii! În termeni mai simpli, ingerarea unor cantități excesive de nitrați poate afecta negativ sângele la copiii foarte mici. Termenul medical pentru aceasta este methemoglobinemie. Bebelușii care suferă de methemoglobinemie vor prezenta o albăstrire periodică a gurii, mâinilor și picioarelor. În plus, bebelușii pot deveni mai obosiți decât de obicei sau au dificultăți de respirație. Cazurile extreme pot provoca pierderea conștienței sau chiar moartea. În lumina acestui fapt, este important să cunoașteți măsurile de siguranță atunci când hrăniți bebelușul cu alimente.
Ceea ce au arătat cercetările este că persoanele cele mai expuse riscului de intoxicație cu nitrați sunt persoanele care consumă apă din fântână contaminată. Apa trebuie testată pentru nivelurile de nitrați. AAP sfătuiește ca medicii să discute despre alimentarea cu apă cu părinții. Familiile care folosesc apă de fântână pentru băut sau pentru prepararea formulei ar trebui să își testeze apa pentru nitrați. AAP recomandă ca nivelurile de nitrați să fie mai mici de 10 ppm. Nu există riscuri cunoscute de la alăptare, chiar dacă mama bea apă de fântână cu nitrați. Bacteriile introduse prin alăptare în intestinul unui sugar pot fi protectoare.
Bebelușii cu vârsta sub 3 luni sunt deosebit de sensibili la methemoglobinemie. Următorul grup de risc este format din copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 luni. După vârsta de 6 luni, acizii din stomacul bebelușilor s-au dezvoltat, iar copiii sunt mai puțin expuși la probleme cauzate de consumul excesiv de nitrați.
În 2005, Academia Americană de Pediatrie și-a lansat avizul pentru mâncarea pentru copii preparată în casă. Aceasta a afirmat: „Sugarii hrăniți cu alimente preparate comercial pentru sugari, în general, nu sunt expuși riscului de intoxicație cu nitrați. Cu toate acestea, alimentele pentru sugari preparate acasă din legume (de exemplu, spanac, sfeclă, fasole verde, dovleac, morcovi) trebuie evitate până când sugarii împlinesc 3 luni. sau mai în vârstă, deși nu există nicio indicație nutrițională pentru a adăuga alimente complementare la dieta sugarului sănătos la termen înainte de vârsta de patru până la șase luni.” Cu alte cuvinte, AAP recomandă părinților să aștepte până la vârsta de patru până la șase luni pentru a le introduce oricum alimente solide bebelușilor.
Sfat: Dacă utilizați legume proaspete, pregătiți-vă mâncarea pentru bebeluși atunci când legumele sunt cât mai proaspete. Cu cât stau mai mult timp, cu atât se acumulează mai mulți nitrați. Alternativ, utilizați fructe și legume congelate, care sunt adesea congelate imediat după recoltare și mai proaspete decât legumele pe care le cumpărați de la magazin.
Nu vă gândiți că alimentele pentru bebeluși din comerț trebuie să fie fără nitrați. Nu este cazul. Nitrații apar în mod natural în legume. Este posibil ca alimentele cumpărate din magazin să fi fost verificate de producător pentru a se încadra într-un anumit standard. Cu toate acestea, screening-ul nu este impus de lege, iar companiile controlează aceste niveluri în mod independent. În plus, dacă aștepți până când copilul tău are în jur de 6 luni pentru a introduce solide și folosind strategiile de mai sus pentru a minimiza nitrații, aceasta ar trebui să fie suficiente ca protecție.
Surse:
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…