Jos palaria! O mama cu hiperlactatie si-a donat laptele matern bebelusilor nevoiasi | Demamici.ro

O mamica in varsta de 29 de ani din California si-a donat laptele matern altor familii, mai putin norocoase.

Tabitha Frost sufera de hiperlactatie, o afectiune care cauzeaza o activitate in exces a glandelor mamare si secretiei de lapte.

Cu trei copii acasa, dintre care cel mai mic in varsta de 8 luni, Tabitha s-a gandit sa faca o fapta buna. In loc sa se planga de hiperlactatie, ea s-a muls si a depozitat tot laptele matern in congelator, pregatit sa fie donat familiilor care au nevoie.

„Cunosc multe mame cu bebelusi nascuti prematur si nu au inca lapte. Prin ceea ce fac nu doresc decat sa sprijin comunitatea de mamici, din care acum fac si eu parte.”

Prima data cand a auzit de hiperlactatie s-a intamplat la spital. O asistenta i-a spus dupa nasterea celui de-al doilea copil ca nu a mai vazut niciodata atat de mult lapte la o mama.

Iar viata ei se invarte nu doar in jurul copiilor, dar si in jurul mulsului de lapte. Oriunde ar merge, Tabitha nu uita niciodata sa isi ia dispozitivele pentru laptele matern care trebuie muls.

„Am o pompa in dormitor. Apoi mai am o statie asezata langa canapea in living. Inclusiv in masina am toate cele pregatite, oriunde m-as duce. Stiu ca unora poate li se pare ciudat, insa ce e important este ca sotul ma intelege si ma sprijina in actiunea mea,” a declarat ea, potrivit Daily Mail.

Tabitha a donat deja aproape 400 de litri de lapte mamicilor care au avut nevoie sa isi hraneasca bebelusii si nu planuieste sa renunte prea curand la aceasta activitate.

Laptele matern, utilizari surprinzatoare

Laptele matern este fara indoiala hrana perfecta pentru bebelusi. Masa completa pentru cei mici, laptele de mama le sustine dezvoltarea si ajuta corpul copiilor sa lupte impotriva infectiilor, a unor boli cronice, contribuind in acelasi timp la o dezvoltare ideala in primii ani de viata.

Pe langa toate aceste avantaje enumerate mai sus, exista numeroase alte intrebuintari ale laptelui matern la care poate ca nu te-ai fi gandit.

1. Laptele matern grabeste vindecarea ragadelor mamare. Femeile care alapteaza stiu cat de dureroase pot fi ranile provocate de o atasare necorespunzatoare la san.

Pe langa cremele recomandate in aceste cazuri, cum ar fi cele bazate pe lanolina, puteti incerca sa lasati cateva picaturi de lapte pe sfarcuri imediat dupa alaptare, sa se usuce la aer. Tratamentul este natural si la indemana oricarei mamici care alapteaza.

2. Acneea bebelusului, leziuni ale pielii, zgarieturi, pot fi tratate cu ajutorul laptelui matern. Aplicati cateva picaturi de lapte pe o discheta demachianta si apoi tamponati zona cu probleme. Puteti repeta acest procedeu de mai multe ori pe zi.

Citeste mai multe despre cum mai poate fi utilizat laptele matern AICI. 

Share

Articole recente

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. O zi plină de distracție în aer liber, în Parcul Izvor din București | Demamici.ro

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…

o lună