La câte săptămâni de sarcină se face primul control medical? La ce să te aștepți la prima vizită la ginecolog | Demamici.ro

La câte săptămâni de sarcină se face primul control medical? Testul tău de sarcină este pozitiv și nimic nu poate opri buna dispoziție în care te afli – nici măcar simptomele timpurii ale sarcinii, cum ar fi grețurile de dimineață sau oboseala. Acum te întrebi ce trebuie să faci după ce ai descoperit că ești însărcinată.

La câte săptămâni de sarcină se face primul control medical?

Înainte de a spune veștile bune, fă-ți puțin timp pentru a lăsa totul să decurgă de la sine. Apoi, după ce i-ai spus partenerului tău, este timpul să porți o conversație cu un alt membru important al echipei tale – medicul care îți va monitoriza sarcina sau asistenta-moașă autorizată. Acum este momentul să începi primul trimestru de sarcină corect și să îți programezi prima vizită prenatală.

Când ar trebui să îmi programez primul control medical pentru sarcină?

Momentul primei vizite prenatale variază în funcție de clinică. Nu există un moment potrivit sau greșit. Cel mai adesea, poți merge la prima întâlnire când ești însărcinată în 6-12 săptămâni. Da, pare a fi un timp foarte lung de așteptat, mai ales când ai atât de multe întrebări, scrie healthparents.com.

La câte săptămâni de sarcină se face primul control medical? Cum să te pregătești pentru prima vizită prenatală:

1. Examinarea istoricului medical

Medicul te va întreba despre istoricul medical, istoricul medical al partenerului și istoricul familial. Acest lucru se face pentru a te asigura că ai cel mai bun plan de îngrijire prenatală pentru tine și copilul tău. De asemenea, este o idee bună să aduci o listă cu medicamentele tale curente. Asigură-te că incluzi toate vitaminele și medicamentele fără prescripție medicală pe care le iei.

2. Notează-ți întrebările

E greu să-ți amintești totul. Așadar, este o idee bună să-ți notezi întrebările și să le aduci cu tine la prima întâlnire.

3. Ia o vitamină prenatală

Există multe opțiuni bune pentru vitaminele prenatale fără prescripție medicală. Caută unul cu cel puțin 400 mcg de acid folic și asigură-te că include DHA, care este un supliment care poate ajuta la promovarea dezvoltării creierului și a ochilor. DHA se găsește și în pește, așa că adăugarea de pește cu conținut scăzut de mercur în dieta ta este benefică pentru tine și copilul tău.

4. Ai grijă de tine

Păstrează-te hidratată, bine hrănită și bine odihnită.

Dar dacă am dureri sau sângerări?

Dacă ai dureri pelvine sau sângerări vaginale în orice moment în timpul sarcinii, sună imediat la spital. Nu indică întotdeauna o problemă cu sarcina ta, dar este important să te vadă un medic rapid. Vizitează cea mai apropiată cameră de urgență din spital. Este greu să nu intri în panică în aceste situații, dar încearcă să rămâi cât mai calmă posibil pentru sănătatea generală a ta și a copilului tău, scrie healthparents.com.

Ce se face de obicei la prima vizită prenatală?

La câte săptămâni de sarcină se face primul control medical? Prima vizită poate include un examen fizic complet, inclusiv examene ale sânilor și pelvine, precum și unele teste de sânge și urină, de rutină. Vei vorbi cu medicul tău despre lucrurile la care să te așteptați în primul trimestru de sarcină și în restul perioadei. Vei afla despre tipurile de vizite și teste prenatale pe care le vei avea de făcut până când copilul tău se va naște. Și va fi suficient timp pentru a parcurge și lista ta de întrebări.

În această primă vizită, este posibil să poți asculta bătăile inimii bebelușului tău. În general, acestea pot fi auzite după primele 6, 7 săptămâni de sarcină.

Primesc o ecografie la prima vizită prenatală?

O ecografie, unde îți poți vedea de fapt copilul, este de obicei programată pentru mai târziu în primul trimestru de sarcină. Dar fiecare clinică o face diferit. Așadar, nu ezita să întrebi despre ora și detaliile specifice ale ecografiei atunci când îți programezi vizita inițială.

Cu cine mă voi întâlni în prima mea vizită prenatală?

Ai multe opțiuni când vine vorba la cine ar trebui să mergi pentru îngrijirea prenatală. În funcție de sănătatea și preferințele tale, poți alege un ginecolog obstetrician, poți alege o asistentă-moașă autorizată pentru îngrijirea sarcinii sau poți să îți consultați medicul primar.

Dacă sarcina ta nu este complicată, unele clinici te pot încuraja să vezi cât mai multe persoane diferite pe parcursul sarcinii, inclusiv obstetricieni, moașele și asistentele medicale autorizate. La multe clinici, ai și opțiunea de a vedea aceeași persoană pentru fiecare vizită. Acum este momentul să îți evaluezi nevoile individuale, astfel încât să poți găsi pe cineva cu care te simți confortabil și în care ai încredere. La urma urmei, vor petrece mult timp cu tine în următoarele câteva luni.

La câte săptămâni de sarcină se face primul control medical? Este aceeași persoană alături de care îmi voi naște copilul?

Aceasta este o întrebare importantă pe care trebuie să o pui în timpul primei vizite. În unele clinici, aceeași persoană pe care o vezi în timpul vizitelor prenatale va fi și cea care te va ajuta să naști. Cu toate acestea, cele mai multe clinici împărtășesc sarcinile de gardă cu un grup de obstetricieni și moașe certificate. Aceasta înseamnă că „medicul tău” de sarcină sau moașa nu va fi neapărat persoana de gardă pentru a fi acolo când naști. Fiecare situație are propriile sale avantaje. Pentru a ajuta îngrijitorii să îți înțeleagă dorințele, preocupările și preferințele privind nașterea, poți, de asemenea, să faci un plan de naștere.

Cum va arăta restul programului meu de întâlniri prenatale?

Cronologia programării pentru sarcină va fi unică pentru tine, dar, în general, femeile cu sarcini necomplicate au vizite aproximativ astfel:

  • La fiecare patru săptămâni până în săptămâna 28
  • La fiecare două sau trei săptămâni, de la săptămâna 28 la 36 sau 38
  • Săptămânal din săptămâna 36 – 38, până la naștere

Primul trimestru tinde să vină cu multe întrebări și preocupări și este firesc să apară mai multe pe măsură ce crește sarcina. Prioritatea ta este să te menții pe tine și pe copilul tău sănătoși. Acesta este motivul pentru care este atât de important să începi îngrijirea prenatală regulată.

Vezi și: Sangerarea de implantare. Cum o recunosti | Demamici.ro

Vezi și: Rinita de sarcină sau simptomul de”nas înfundat” al gravidelor | Demamici.ro

Share

Articole recente

Oferă un cadou InimOS copilului tău și contribuie la finalizarea primului spital veterinar social comunitar din țară – Sache | Demamici.ro

Vă anunțăm cu drag că Utopic by Mona Vulpoiu, Mica Cera, Miss H and Friends, Ruvix și Valea Copilăriei …

2 luni

Impact extraordinar în comunitatea Ilfov: Conferința de închidere a proiectului „Autismul – Simfonie Albastră” | Demamici.ro

Pipera, 12 decembrie 2024 – Asociația Blue Life Autism, beneficiară a unei finanțări nerambursabile oferite…

2 luni

Start CampioMATE 2025: înscrierile în Campionatul de matematică pe echipe au început | Demamici.ro

Ediția 2025 a CampioMATE este pe cale să înceapă: peste 15.000 de elevi de gimnaziu…

2 luni

Importanța educației civice în școli. De la ce vârstă ar trebui să începem să le explicăm copiilor despre politică? | Demamici.ro

Într-un context politic extrem de important pentru viitorul țării noastre, observăm cât de importantă este…

2 luni

Dobândirea unei pronunții autentice în engleză, facilitată de Novakid World Kids Academy de la vârste fragede (P) | Demamici.ro

Studierea unei limbi secundare reprezintă un proces plin de satisfacție, care necesită patru abilități principale…

2 luni