Recomandări

La fertilizarea in vitro și programul de mamă surogat, se poate alege sexul copilului? Interviu cu Directorul Executiv al clinicii BioTexCom VIDEO | Demamici.ro

La fertilizarea in vitro și programul de mamă surogat, se poate alege sexul copilului? Interviu cu Directorul Executiv al clinicii BioTexCom. Interviu susținut de Managerul Departamentului român al clinicii BioTexCom cu Directorul Executiv BioTexCom, domnul Oleg.

Informațiile oferite de Directorul executiv al clinicii de top de reproducere umană asistată din Ucraina sunt foarte utile cuplurilor care se luptă cu infertilitatea. În video-ul de mai jos regăsiți detalii despre tipurile de proceduri care se fac în cadrul clinicii: donare de mitocondrii, donare de ovocite, programul de maternitate surogat, dar și despre condițiile legislative.

Clinica BioTexCom ajută cuplurile să-și îndeplinească visul de a avea un copil de mai bine de zece ani. Peste 120 de cupluri din România și-au dus acasă copilașii sănătoși.

La fertilizarea in vitro și programul de mamă surogat, se poate alege sexul copilului? Interviu cu Directorul Executiv al clinicii BioTexCom

Maryna – Manager al departamentului român BioTexCom
d-nul Oleg – Director Executiv BioTexCom

M – Ce reprezintă clinica BioTexCom și ce servicii se oferă aici?

O – Activitatea noastră se desfășoară de peste 11 ani, iar medicii noști au o experiență de peste 20 de ani în acest domeniu. Nu suntem numai o clinică. Suntem o companie. Avem unica companie din Ucraina, cred că și din Europa, care oferă contract complet care cuprinde: serviciile medicale și serviciile de logistică, adică hotelurile în care locuiesc pacienții noștri aparțin clinicii.

M – Să începem cu programele de fertilizare in vitro cu ovocite donate. Care sunt primii pași pe care ar trebui să-i facă potențialii pacienți ai dumneavoastră, înainte să ajungă la clinică?

O – Procedurile se oferă cuplurilor sau cuplurilor căsătorite. Spre exemplu, la programul de maternitate surogat, cuplul este obligatoriu să fie căsătorit. La programul de donare poate să fie și o femeie singură necăsătorită sau cu partenerul ei sau fără partener. Poate să se adreseze centrului nostru.

La donare, se adresează femeile mai mult cu vârsta peste 40 de ani, care nu au rezervă ovariană sau este foarte scăzută, ori ovocitele sunt de calitate proastă sau nu au ovare, dar uterul este în regulă. Uterul trebuie să fie bun, fără fibroame, fără miome, adică ea poartă sarcina.

De la bun început e necesar să scrie o scrisoare la departamentul nostru român. Avem foarte multe departamente, începând cu cel chinezi și terminând cu Argentina, dar avem și departamentul român cu peste 15 angajați care vă răspund tot în limba română. Istoricul, pe scurt, îl scrieți, care este problema dumneavoastră. După aceea primiți un răspuns de la șeful departamentului român, un răspuns scurt cu ce trebuie să faceți, cum trebuie să procedați mai departe, ce analize trebuie să mai trimiteți, mai detaliat, e foarte mult de povestit.

M – Deci, începutul este cu un e-mail.

O – Primul pas, da. Primul pas este un e-mail cu problema scrisă, pe scurt.

M – Cuplurile care se adresează pentru fertilizarea in vitro cu ovocite donate pot fi căsătorite, necăsătorite, pentru programul de maternitate surogat am înțeles că este obligatoriu. În afară de faptul că trebuie să fie căsătorite oficial, ce alte adeverințe mai trebuie să prezinte neapărat pentru a intra în program?

O – Cuplul trebuie să fie căsătorit: bărbat – femeie, în niciun caz femeie-femeie sau bărbat-bărbat. Din păcate, legea nu permite. În Ucraina este interzisă procedura de maternitate surogat pentru astfel de cupluri. Legea permite numai cuplurilor heterosexuale.

Următoarele acte: certificat, adeverință trebuie să primim de la cuplul care confirmă că femeia nu poate purta sarcina. Pur și simplu o femeie care nu dorește să poarte sarcina, nu dorește să se îngrașe cum spun unele, unele spun că nu doresc să îmbătrânească, pentru ele e greu să poate sarcina etc, nu se oferă astfel de proceduri.

Atunci trebuie să avem un certificat ștampilat care confirmă că ea nu poate purta sarcina sau are mai mult de 4 programe de FIV cu nereușită, mai mult de 4 pierderi de sarcină sau dacă este problemă cu uterul… Sunt foarte multe boli, sunt cupluri de obște fără uter sau cu ceva fibroame foarte mari sau cu cancer. În aceste condiții nu se permite să poarte o sarcină.

M – Și este neapărată indicația de la medic.

O – Desigur.

Vezi si: Visul tău de a deveni părinte, transformat în realitate de BioTexCom – singura clinică cu ciclu complet din Ucraina | Demamici.ro

M – Revenind la donatoarele de ovocite. Cuplurile au posibilitatea să o aleagă?

O – Da, după semnarea contractului ei primesc o parolă. Avem o bază de date de peste 1000 de donatoare. Pot vedea fotografii, video-uri pe scurt, aproximativ 5 minute. Domnișoara povestește despre ea. Cuplul va vedea cum vorbește, cum arată, cum se poartă.

Și în 3D pot vedea domnișoarele, adică din toate părțile cum arată pentru că este un proces destul de serios, de complicat, pentru cuplul care se adresează pentru programul de donare. Totuși copilașul, după ce se naște primește 50 de procente din ADN-ul tatălui și 50 de procente din al donatoarei. Din cauza aceasta, toți se străduiesc să aleagă donatoarea să fie tipul, măcar 80-90 de procente să semene cu soția.

M – Deci, donatoarea de ovocite poate fi selectată de cupluri. Dar mama surogat?

O – Nu, mama surogat nu este selectată de către cupluri. Mama surogat este selectată de către medici, mama surogat și pentru noi este important să poarte sarcina din prima, cu o sănătate excelentă, dintr-o familie bună, adică, mai simplu: pentru clinică este foarte important pentru reputație, financiar, ca mama surogat să poarte sarcina până la capăt fără probleme.

M – Pacienții au posibilitatea să cunoască donatoarea sau mama surogat personal?

O – Donatoarea nu. Este strict interzis să facă cunosștință cu donatoarea, dar cu mama surogat, da. Începând cu luna a treia, a 12-a săptămână de sarcină, cuplul, dacă dorește, poate să vină chiar la noi la Kiev.

Mama surogat, în fiecare lună, vine la centrul nostru medical la examinare totală, la ecografie, la analize de sânge. În momentul acesta, cuplul poate pe loc să vorbească cu ea. A doua variantă este să vorbească cu ea prin skype, viber, telegram sau whatsapp pe loc când se face ecografia. Vorbesc cu ajutorul traducătorului sau managerului cu mama.

M – Deci, mama purtătoare por să o cunoască, donatoarea nu. De ce?

O -După lege, este interzis. Donatoarea trebuie să fie anonimă. Cu mama surogat facem cunoștință după a 12-a săptămână. Care este cauza? Nimeni nu dă garanția că sarcina se va prinde de prima oară. Este imposibil. Numai Dumnezeu poate da garanția că prinde din prima sarcina, de prima oară. La început, când activitatea noastră era la început, da, făceam cunoștință chiar până la transferul de embrion.

Mamele surogat sunt toate femei bune, adică majoritatea sunt plăcute la vorbbă și cuplurile se leagă de ele, adică de mama surogat. Dar, dacă sarcina nu s-a prins, cuplul poate ruga să fie aceeași mamă surogat. La noi, condiția este că, dacă pierde sarcina, se alege o altă mamă surogat.

Adică, una și aceeași mamă surogat nu poate să fie la același cuplu de două ori. Din cauza aceasta, când sarcina se prinde, adică la 12 săptămâni de sarcină, sunt poate mici șansele să piardă sarcină, cam 5 procente. Din acest motiv, când ajunge la 12 săptămâni, când suntem siguri că nu se pierde sarcina, se face cunoștință.

M – În cadrul programelor amintite, se poate alege sexul copilului? Înainte de transferul embrionar?

O – Da, avem mai multe contracte. Avem 3 contracte începând cu 39900 încercări nelimitate și terminând cu 64900. Între contractul mijlociu și contractul cel mai scump, se poate alege sexul copilului: băieți sau fete.

M – Dar cuplurile care aleg să vină pentru fertilizarea in vitro pot alege sexul copilului?

O – În momentul de față nu pentru că avem un rând foarte mare la maternitatea surogat. Foarte mare. Adică, chiar cuplul care dorește, spre exemplu ieri am vorbit cu un cuplu, am vorbit, au spus că au un concediu și că doresc să vină timp de o săptămână la noi. Nu putem înscrie la prima vizită. Minimum peste o lună. În momentul de față avem 2 hoteluri care sunt pline.

Avem o mulțime de blocuri, de apartamente tot pline. Sunt peste 150 de cupluri, aproximativ 120 de cupluri sunt cu copii nou-născuți și în jur de 30 de cupluri în momentul de față la programul de donare de ovocite. Din cauza aceasta, înscrierea la prima vizită este nu mai devreme de o lună. Din aceeași cauză, alegerea sexului la programul de donare nu-l putem oferi.

Acum trec rândul numai cuplurile cu contracte VIP și super VIP, adică la maternitatea surogat. Da, avem două clinici aici pe loc și avem încă una în altă regiune, dar clinica nu reușește să facă toate procedurile. Cred că începând cu 15 ianuarie vom putea oferi și pentru programele de donare de ovule alegerea sexului. Prețul, în momentul de față e de 3000 de euro. Pentru ianuarie, anul viitor, nu pot să vă spun acum prețul pentru că programul se scumpește.

M – Când pacienții ajung în Ucraina, în condițiile în care se află într-o țară străină, cum găsesc clinica dumneavostră?

O – Sunt întâlniți la aeroport de către reprezentantul nostru cu o pancartă unde este scris: „Centrul de reproducere BioTexCom”. Sunt cazați la un hotel de-al nostru sau la bloc de apartamente, tot ale noastre. Mâncarea, cazarea, totul este inclus. A doua zi sunt aduși la centrul medical, la BioTexCom tot de către șoferul nostru, cu mașina noastră. Aici sunt întâlniți de manager care vorbește limba română la semnarea contractului, la examinarea medicală.

După ce se fac procedurile medicale, tot de către mașina noastră sunt duși la apartament și de la apartament, când pleacă acasă, sunt duși până la aeroport. Adică, fără frică, cuplurile pot veni. Sunt însoțite de la început până la sfârșit, adică singuri nu rămân. Singuri pot să se plimbe prin oraș, fără probleme, dar dacă undeva se rătăcesc, iau legătura cu managerul personal, comandăm un taxi. Adică nimeni nu s-a pierdut. Timp de 11 ani de activitate și încă niciun cuplu nu s-a pierdut prin Kiev.

M – Clinica BioTexCom nu lucrează doar cu pacienți din România. Din ce alte țări vin pacienți la dumneavoastră?

O – Din toate colțurile lumii. Clinica lucrează cu pacienți din toate colțurile lumii începând cu Statele Unite, Argentina, Mexic, Peru, Chile, terminând cu Chile. Toată Europa, unele țări africane unde vorbesc în limba franceză: Alger etc și terminând cu chinezii.

Puteți urmări continuarea interviului în video-ul de mai jos:

Doriți informații suplimentare despre programele clinicii BioTexCom? Găsiți mai multe detalii pe site-ul oficial. Pentru a te conecta cu reprezentanții clinicii și în social media, dă un like paginii de Facebook BioTexCom România.

Vezi si: Infertilitatea absolută nu există! Interviu excepțional cu Dr. Mozgova Elena, specialist în reproducerea umană asistată | Demamici.ro

Vezi si: Principalele probleme de infertilitate cu care se confruntă cuplurile, discutate într-un interviu cu Dr. Dmytro Biletski VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Actrița Anca Dinicu a născut. Ce prenume a ales pentru micuțul său | Demamici.ro

Actrița Anca Dinicu a născut în secret, vedeta anunțând că a devenit mamă abia după…

2 zile

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună