La mare cu un bebeluș și un copil de trei ani. Alegerea perfectă: HVD Clubhotel Miramar, locație de top pentru familiile cu copii. Review complet. Cinci nopți frumoase am petrecut la HVD Clubhotel Miramar, în Obzor, Bulgaria și tare rău ne-a mai părut când sejurul s-a încheiat. „Veau a casa mea” spunea Clara în mașină de îndată ce a văzut că am încărcat bagajele și ne-am pus în mișcare. Am zâmbit când am văzut lacrimile de crocodil pentru că au fost o confirmare sinceră a faptului că am făcut alegerea corectă pentru vacanța noastră. Dar, să începem cu începutul.
Cuprins:
În articolul în care am detaliat argumentele care ne-au făcut să alegem Miramar ca destinație de vacanță, vă povesteam și despre bagaje. Am ținut neapărat să împărtășesc cu voi poza aceasta, sinceră și fără niciun filtru despre cum arată bagajele când pleci la drum cu doi copii mici, un bebeluș de 6 luni (Eva) și o fetiță de 3 ani și 2 luni („bomba atomică” 😁 Clara). Nu o luați ca pe o recomandare. Nu spun că așa trebuie să arate bagajele voastre când plecați în vacanță, însă noi atât am putut la capitolul organizare. Acum, privind retrospectiv, chiar am folosit tot ce am împachetat așa că no regrets 😉.
Din București până în Obzor sunt aproximativ 300 de km (dacă alegeți varianta Giurgiu – Ruse). Am plecat la drum marți, 27.07., la ora 11:00. Nu am prins deloc aglomerat, deși posturile de știri vuiau cu informații despre cât de îngreunat e traficul. Ei bine, noi am avut „fir întins”, dacă îmi permiteți exprimarea. În vamă am stat fix 3 minute.
Ne-au fost verificate actele (buletinele și pașapoartele fetelor) și am trecut fără probleme. Știti că până la finalul sezonului estival Bulgaria a ridicat toate restricțiile la intrarea în țară (pentru români). Vigneta am plătit-o online, înainte să ne pornim la drum. În vamă am schimbat bani. Am înțeles că acolo ar fi cel mai bun schimb valutar. Cinci ore jumătate am făcut din București în Obzor, cu două opriri pentru alăptat și dezmorțire.
Am ajuns în jur de ora 17:00 la hotel. Am prezentat voucher-ul cu rezervarea și am parcat în față cât să descărcăm bagajele. Rezervarea am făcut-o prin Travel Planner. Doar la ei apelăm pentru vacanțele pe litoralul bulgăresc pentru că sunt serioși. Au cele mai bune recomandări. Ne cunosc deja și avem o comunicare foarte bună cu ei și, ce e cel mai important, au cele mai bune prețuri pentru sejururile în Bulgaria.
Un bellboy ne-a ajutat să urcăm „jumătatea de casă” cu care ne-am mutat la ei. Îmi pare rău că nu am făcut un video cu expresia feței lui când am deschis portbagajul. L-am prins, însă la plecare și tot i-am „tras” o poză cu gențile.
I-am lăsat și un bănuț pentru că m-a salvat de privirile „blânde” ale soțului care se pregătea spiritual să facă vreo 3 drumuri pentru a putea urca tot 😅.
Am fost cazați în corpul central, cel cu recepția, la etajul 4, într-un apartament cu două camere și două băi (44 A). Este soluția optimă dacă aveți doi copii și sunteți obișnuiți și acasă să dormiți în camere separate. În holul de la intrarea în apartament se află un dressing mare în care puteți depozita bagajele și intrarea într-una dintre băi.
Un colțar, un pat de o persoană și un pătuț pentru bebeluși ne așteptau pregătite în living-ul ultra spațios în care se mai găseau două fotolii mari și un birou. Bineînțeles că din living se ieșea pe o terasă imensă, cu vedere la piscine și la mare.
O adevărată splendoare, mai ales dacă sunteți și cu un bebeluș și trebuie să petreceți mai multe ore în cameră, când afară este prea cald, chiar și la umbră.
Din living se intră în dormitorul matrimonial, o cameră foarte spațioasă, cu un pat mare și foarte încăpător. Pot dormi lejer trei persoane (patul are 200cm pe 200cm). Dormitorul are baie proprie, mare, cu cadă și încă un balcon mic în care se află o masă și două scaune și muuuulte rândunele. E plin hotelul de cuiburi de rândunele în balcoane. Cu zborul lor fac un adevărat spectacol. Clara a fost fascinată de ele și mi-au fost o adevărată sursă de inspirație pentru poveștile înainte de somn.
Ne-a ajutat enorm că am avut două băi. A fost mai mult un răsfăț să zic așa. Seara, după ce fetele dormeau, reușeam să fac duș cu ușa închisă și să mă dau cu cremă fără să fie nevoie să răspund la zeci de întrebări cu „de ce”. Mămicile cu copii de trei ani mă înțeleg prefect 😁.
Apartamentele sunt minunate, dar mai scumpe. Dacă doriți o variantă de cazare mai accesibilă, dar tot foarte bună, puteți opta pentru camerele duble superioare. Sunt foarte spațioase.
Au paturi foarte mari și se pot aduce în cameră pătuțuri pentru bebeluși. Sunt o variantă bună și pentru familiile cu doi copii. Cereți vedere spre mare și totul va fi perfect. Am făcut câteva poze și dintr-o altfel de cameră pentru a vă putea arăta exact cum sunt condițiile.
Toate variantele de cazare, tipurile de cameră și prețurile, le găsiți pe site-ul Travel Planner. Încă mai sunt reduceri de 5% pentru HVD Clubhotel Miramar dacă rezervați vacanța până pe 22.08. pentru perioada (12.08.2021 – 31.08.2021), de 20% dacă rezervați vacanța până pe 22.08. pentru perioada (01.09.2021 – 12.09.2021) și de 25% dacă rezervați vacanța până pe 22.08. pentru perioada (13.09.2021 – 10.10.2021).
Sunt patru restaurante în cadrul resortului. Așadar, opțiunile pentru masă sunt variate și sunt non-stop. Da, da, la orice oră găsești un loc deschis de unde să poți lua ceva de mâncare. La „Casa del Chef Miramar” poți lua snack-uri de la 22:00 la 07:00 dimineața.
Restaurant Principal Miramar
Mic Dejun (07:30 – 10:00)
Prânz (12:30 – 14:00)
Cina (18:00 – 21:00)
Restaurant a la carte italian „The Blu” Miramar
Mic dejun târziu a la carte (10:00 – 11:00)
Prânz a la carte (12:00 – 15:00)
Patisserie (15:00 – 17:00)
Cină a la carte (cu rezervare 18:30 – 21:30)
Snack Bar Miramar
Dejun (11:00 – 12:00)
Prânz (12:00 – 15:00)
Snack (15:00 – 17:00)
Cina grill (cu rezervare 19:00 – 21:00)
A la carte restaurant „Nava”
Prânz (12:00 – 15:00)
Salon de dulciuri (15:00 – 17:00)
Cina a la carte (cu rezervare 18:30 – 21:30)
Găsești cam tot ce îți poți dori în aceste restaurante, în funcție de stilul de viață al fiecăruia. Găsești variante potrivite și dacă ai un stil de viață 100% sănătos, dar și dacă vrei să mai „calci strâmb” în vacanță și să te bucuri de ceva prăjit. Se găsesc fructe și legume din abundență. Legumele sunt atât crude, cât și la grill sau sub formă de tocănițe.
Tipurile de carne preparate sunt variate: pește, carne de pui, de rață, de porc, de vită, de iepure. Paste, pizza, tocănițe cu specific bulgăresc. La prânz și la cină nu lipsesc platourile cu brânzeturi și mezeluri pe lângă felurile principale. Sunt „n” sortimente de pâine, iar prăjiturile… Doamne, cum sunt prăjiturile!!! 😁.
Colț cu mâncare pentru bebeluși și copii mici
În restaurantul principal găsiți și un colț cu mâncare destinată bebelușilor și copiilor mai mici de un an. Acolo se află lapte praf, lapte vegetal (pentru copiii cu aplv) sau pentru cei care nu consumă lapte de origine animală. Borcănele cu mâncare pentru bebeluși. Se găsesc: cuș-cuș, paste simple, iaurt Danonino. Noi nu i-am dat Clarei acest tip de iaurt și nu suntem fani al acestui tip de iaurt cu fructe. Preferăm să le dăm fetelor iaurt natural și să punem fructe proaspete. Există și această variantă la hotel. Se găsește iaurt simplu, iar fructele sunt din abundență.
Ce variante de masă ar fi pentru copii? La micul dejun găsiți ouă fierte, iaurt, legume, fructe, cereale (foarte multe tipuri de la integrale până la cele dulci), lapte, clătite. Am văzut în colțul destinat copiilor orez cu lapte, paste cu lapte și cuș-cuș. La prânz puteți opta pentru paste simple peste care să adăugați brânză. Uneori se găseau și paste cu sos de roșii sau paste cu sos din carne tocată. Piure de cartofi, legume la bur sau făcute pe grill, supe cremă sau supe cu carne. La fel și în cazul cărnurilor.
Idee este că se găsesc variante foarte bune și sănătoase. Totul ține de capacitatea de selecție a părinților și de tipul de meniu cu care copilul e obișnuit de acasă. Dacă doriți să luați cina la restaurantele a la cart, trebuie să faceți rezervare. Atenție, doar pentru cină e necesară rezervarea. La prânz puteți mânca acolo fără probleme. Rezervarea se face din fața restaurantului principal între orele: 12:30 – 14:00 și 18:30 – 20:30. Vă recomand să vorbiți încă de la începutul sejurului pentru a putea prinde loc la cină. Este destul de aglomerat.
Într-una dintre zile, am fost să luăm prânzul pe „Navă”. Restaurantul este construit fix ca o navă, de aici și numele. Se găsesc mese și jos, la nivelul plajei, dar și la etaj. Este mai greu pentru familiile cu copii mici, mai ales dacă aceștia sunt energici și nu stau locului, însă priveliștea de acolo merită efortul.
În ceea ce privește băutura, ei bine, este din abundență. Alcoolică sau non-alcoolică, vă puteți răsfăța cu ce vreți de la cele 4 baruri ale resortului, dintre care unul cu program non stop: bar Lobby Miramar (00:00 – 24:00), cel de lângă restaurantul principal.
HVD Clubhotel Miramar se află chiar la intrarea în Obzor, lângă Reina del Mar, hotelul înrudit din același lanț, dar cu 5 steluțe, și este poziționat chiar pe malul mării. Un plus enorm pentru familiile cu copii care nu au nevoie să parcurgă distanțe lungi, cocoșate de bagaje, pentru a ajunge pe plajă.
Un alt super avantaj îl constituie podeaua îngustă de lemn care ajunge până în apa mării și pe care mămicile pot împinge cărucioarele cu bebeii din dotare. Plaja este lată, cu nisip fin. Intrarea în apă este lină, iar în cele 6 zile pe care le-am petrecut acolo nu am văzut nicio urmă de algă.
Miramar-ul mi-a fost recomandat de către cei de la Travel Planner ca hotel de top pentru familiile cu copii, și Doamne, câtă dreptate au avut. Totul a fost gândit pentru a veni în ajutorul părinților dornici de a avea 3 minute de respiro, chiar dacă sunt în vacanță cu micuții, dar iubiții „teroriști”. În resort se află multe rampe pe care poți urca/ coborî cărucioarele fără probleme. Sunt lifturi pe care nu trebuie să le aștepți la infinit. Sunt piscine și locuri de joacă.
În resort sunt mai multe piscine, cu ape mai mult sau mai puțin adânci. Pentru înotători avansați sau începători. Una centrală, imensă, una mai mică și… sfânta piscină, minunea care ne-a salvat nervii și neuronii rămași întregi, piscina cea de toate zilele cu apă până la gleznă, binecuvântat fie creatorul ei😁.
Cei 30 cm de apă și cele trei tobogane au ținut-o ocupată pe Clara cu orele. Vă spun și un secret: m-am dat și eu pe toboganele acelea cât nu m-am dat în toată viața mea pe niciun tobogan cu apă. Chiar e super-distractiv și un prilej unic de a râde și a petrece timp de calitate cu copilul tău.
Am profitat de faptul că avem cel mai cuminte bebeluș de 6 luni dintre toți bebelușii din lume și m-am distrat împreună cu fetița cea mare. Ne-am stropit, ne-am alergat, am făcut întrecere pe tobogane. Am râs, ne-am ținut în brațe, ne-am privit în ochi și am pus acolo, în cutiuța cu amintiri: imagini, sentimente, emoții puternice și pure.
Acest gen de amintiri ne vor însoți pe noi, dar mai ales pe copiii noștri, o viață întreagă. Sunt numeroase studii care vorbesc despre importanța vacanțelor în consolidarea relațiilor din familii și importanța timpului împreună în dezvoltarea armonioasă a copiilor.
Pe lângă piscine, în orele în care afara este foarte cald, copiii pot dormi (varianta ideală
😁) sau pot petrece timp la Clubul Copiilor din resort care arată fix ca o grădiniță. Sunt jucarii pentru copiii de toate vârstele, măsuțe la care pot desena, colora, exersa abilitățile de lucru manual.
Tot în cadrul resortului se găsesc mai multe locuri de joacă outdoor cu leagăne, tobogane, locuri de cățărat (pentru copiii mai mărișori). Pe lângă cele de la Miramar, părinții pot folosi și locul de joacă de la Reina del Mar care este dotat cu tot ce își pot dori. Tobogane mai mari, căsuță de cățărat, balansoare, toate noi, frumos așezate și gândite astfel încât copiii să se poată juca în siguranță.
După izolarea din pandemie și rutina zilnică alături de doi copii mici, uiți cât de animată poate fi atmosfera din vacanță. Muzica de la piscine ne-a dat un vibe bun încă de dimineață. Zici că m-a trezit cineva ca pe „Frumoasa din pădurea adormită”, după 3 ani de amorțeală în părințeală. Ce pot să spun? A fost un unguent bun pentru încheieturile „ruginite” 😂.
Am fredonat melodiile cu Clara și am dansat împreună în piscina pentru copii. „Nu așa, mami! Fă ca mine. Uite, așa!”, mă tot îndemna Clara în timp ce făcea piruete, grațioasă, în apă. Am urmat eu. Și detaliile sunt suficiente 😂.
Ca să nu mă fac doar eu de râs, trebuie să vă spun că și lui Alex (soțul) i-a prins foarte bine animația de la piscine.
Într-o dimineață, stăteam pe șezlong cu Eva în brațe (așa m-am bronzat eu în vacanță. Sub umbrelă, mai mereu îmbrăcată, cu Eva în brațe 🙈), când mi se pare că aud o voce cunoscută. Făcea ca găina. Am căscat ochii mari, am ciulit urechile și m-am ridicat să văd dacă îmi filează o lampă și îmi imaginez lucruri sau dacă se întâmpla cu adevărat. Și ce credeți? Alex al meu se învârtea în jurul unui scaun, în timp ce scotea sunete de găină, după care, brusc, s-a aruncat în piscină.
Mi-am făcut griji pentru sănătatea lui mintală câteva secunde, până m-am dezmeticit și mi-am dat seama că era pedeapsa de la un joc de darts pe care îl juca împreună cu echipa de animatori și alți „pricepuți” de la piscină. Am râs, ne-am descrețit frunțile. Am uitat de stres și ne-am simțit bine.
În fiecare seară, pe plajă, de la 20:30 se organiza o petrecere pentru copii. 30 de minute de muzică în care micuții trebuiau să imite, prin dans, mișcările a două animatoare îmbrăcate fie în zâne, fie în vrăjitoare. Clara a fost atât de fascinată, încât în cele 30 de minute nici măcar nu ne-a căutat cu privirea. Am luat-o transpirată și obosită, adică exact cum trebuie pentru a-i face un duș scurt și a o băga direct în pat la somn 😉.
Au fost și câteva lucruri care nu mi-au plăcut atât de mult. Primul dintre acestea ar fi internetul slab. Bine, aici depinde cum privești. Dacă mergi în vacanță pentru a te deconecta total de tehnologie și de ecrane, e un mare plus. Eu mai aveam lucruri de rezolvat și aveam nevoie de internet, iar acesta era destul de slab. La piscine și pe plajă lipsea cu desăvârșire, iar odată cu intrarea în cameră începea avalanșa de notificări de zici că lua foc telefonul 😂.
Doi la mână: rezervarea șezlongurilor. Nu este primul an în care ne confruntăm cu ea și nici prima locație. Anul trecut, atât eu, cât și Alex am încercat să ne luptăm cu această practică „românească” și să schimbăm ceva. Am vorbit cu cei de la hoteluri, le-am explicat că nu e corect ce se întâmplă, mă rog, long story short: n-am rezolvat nimic 😁.
Drept urmare, anul acesta, am mers cu „valul”. Puteți să mă judecați, dar cu doi copii mici, chiar nu am vrut să devin vreo „legiuitoare”, mea culpa, așa că vă povestesc cum decurgea dimineața mea.
Alex dormea cu Clara în dormitor. Eu cu Eva în living. Ora 05:44: Eva se trezește să mănânce (e alăptată). Eu, direct cu ochii în telefon. În gând: „hmm, a început deja rezervarea șezlongurilor”. Dau perdeaua la o parte. Vederea direct la piscine . Văd deja prosoape. „Pff, oare mai prind două la piscina mică?”
O „mufez” la sân și mă rog să mănânce repede. Au trecut 10 minute. Dă semne că ar vrea să închidă ochișorii 🙏. Perfeeect îmi zic în gând, în timp ce plănuiesc evadarea. Buuun, prosoapele sunt pregătite, împăturite de cu seară. Pun bebele adormit în pătuț. Nu spălăm ochii. Nu avem timp. Să nu cumva, vreun vecin de palier să-și plaseze prosopul, colacul, șapca, crema sau orice alt bun personal pe vreun șezlong de la piscina pentru copii.
Iau șlapii, arunc un ochi în oglindă și încep să-mi aranjez părul, în drum spre lift. Nu e timp de pierdut. E deja 06:10, târziu pentru „sportul național de rezervare a șezlongurilor” 😁.
Când ajung aproape de lift îmi dau seama că aș putea pierde timp prețios așteptându-l, așa că deschid elegant ușa și o iau pe scări. Sunt doar 4 etaje. Pe măsură ce mă apropiam de ieșirea din hotel spre piscine, simțeam cum adrenalina crește. Orice zgomot se amplifica. Hmm, să fie altă pereche de șlapi grăbită care ochește fix șezlongurile „mele”? Grăbesc pasul, dar nu prea mult. Nu vreau să par disperată. În sinea mea alerg. Văd un bărbat. Șlapi, sub braț: prosoape. Alertă! E un alt „rezervaționist”.
În mintea mea deja îi plasam două, elegant sub bărbia dublă, dar, dar… trece de șezlongurile mult visate. Pfiu. Răsuflu ușurată. Ajung la ele și-mi plasez mândră cele două prosoape verzi. Nici Mircea cel Bătrân nu s-a simțit atât de victorios după Rovine. Nici Ștefan cel Mare însuși, mic la stat și mare la suflet n-a mai simțit atât de pregnant gustul unei victorii cu turcii. Lângă mine, un alt bărbat își punea și el prosoapele pe șezlong. Ne zâmbim reciproc. Hai c-am reușit și astăzi 😉.
Ceasul: 06:15. Cu gustul victoriei proaspăt, mă îndrept spre malul mării. Soarele abia răsărise. Se ridica arogant și portocaliu din mare. Briza, pescărușii. Sunetul valurilor. O liniște imensă s-a așezat peste mine și o bucurie plină pe care nu v-o pot descrie. M-am simțit plină de energie și de mulțumire pentru clipele frumoase și unice pe care le trăiam. Acolo, în secundele acelea. Singură preț de câteva minute, dar atât de plină de iubire pentru suflețelele pe care le știam adormite în cameră.
P.S.: relatarea a fost exagerată intenționat. Să nu cumva să credeți că disperarea era atât de mare 😁, dar serios vorbind, cam aceasta este practica dacă vreți să prindeți locuri pe plajă. La piscine se găsesc șezlonguri și mai târziu, însă pe malul mării, nu, cel puțin nu de dimineață. Seara, în schimb, situația se schimbă. În jur de 17:00, 17:30, se găsesc oricând locuri și pe plajă. Vă reamintesc că noi am fost în plin sezon.
După încă un sejur de neuitat, vreau să vă recomand cu multă încredere și din toată inima: Travel Planner. Am rezervat vacanța pe site-ul lor, foarte ușor. Formularele sunt simple, ușor de completat, iar condițiile sunt superflexibile. La scurt timp după ce-am făcut rezervarea am fost sunată de un agent pentru a confirma vacanța și telefonic. Am fost întrebată dacă am întrebări și mi s-au oferit toate detaliile pe care le-am solicitat. La doar câteva ore după ce-am făcut rezervarea online am primit și voucherele de vacanță, împreună cu alte informații utile pentru călătorie.
Cu două zile înainte de data programată pentru plecare am primit un mail în care mi-a fost comunicat un număr de urgență de la agenție, în cazul în care întâmpinam vreo problemă, dar și alte sfaturi cum ar fi: verificarea documentelor de călătorie pe care trebuia să le avem la noi în ziua plecării. Am primit încă o dată link-ul de unde ne puteam descărca voucherele, în cazul în care nu o făcusem până la acea dată.
Alte informații foarte utile pe care le-am primit în e-mailul de la agenție și pe care trebuie să le știți și voi:
În ziua plecării am primit încă un mesaj în care ni s-a urat un sejur plăcut și ni s-a comunicat numărul de urgență la care puteam suna dacă apărea vreo problemă. La întoarcere am fost întrebați cum a fost în vacanță și dacă am fost mulțumiți. Vă spuneam așadar că am avut parte de o comunicare ușoară și foarte eficientă cu agenția. Toate acestea sunt în plus. V-am spus deja că au cele mai bune prețuri pentru litoralul bulgăresc.
Dați-le un like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate ofertele de neratat. Îi puteți urmări și pe Instagram pentru poze cu poftă de vacanță.
De asemenea, dacă aveți nevoie de informații despre stațiunile din Bulgaria, rute, vreme, obiective turistice, condiții din resorturi, recomandări de hoteluri sau absolut tot ce vă trece prin minte legat de călătoria la vecini, le găsiți garantat pe blog-ul lor. Noi am citit mai multe articole înainte de plecare și sunt o sursă foarte bună de informații. Utile, bine structurate și la subiect.
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…