Mezina lui Mihai Morar a împlinit vârsta de 4 ani. Roua, cea mai mică fetiță a cuplului Mihai – Gabriela Morar, a avut parte de o petrecere desprinsă parcă din parcurile de aventură pentru copii.
Cuprins:
„ROUALAND”, așa a intitulat tatăl Mihai Morar locația superbă în care fetița lui s-a distrat alături de familie și cei dragi, cu ocazia zilei sale de naștere. Micuța Roua s-a distrat pe cinste într-o locație superbă, în aer liber, amenajată cu corturi, baloane mari și spații de joacă.
„DE 4 ANI, ROUA MORAR E PE DRUMUL EI! Din 24 iulie 2019, ora 9:24, minunile există! Să ne trăiască! #familiaMorar”, a scris prezentatorul de radio în dreptul imaginilor postate pe rețelele de socializare.
Alături de Roua au stat nedezlipite surorile ei mai mari, gemenele Mara și Cezara.
Petrecerea a fost organizată până în cel mai mic detaliu și nu au lipsit nici măcar animatorii.
„Cel mai mult îmi place umorul ei, e foarte amuzantă”, a spus despre Roua, una dintre surorile ei.
„Și că e foarte drăguță”, a adăugat cealaltă geamănă.
Mămica Gabriela Morar a fost și ea emoționată alături de fetele ei și a privit-o cu mândrie pe mezina familiei, care parcă mai ieri făcea primii ei pași în viață.
„Îmi place că a venit la noi la momentul potrivit și ne-a demonstrat încă o dată că minunile există”, a mai spus, la petrecere, soția lui Mihai Morar.
În urmă cu un an, pe când Roua avea doar 3 ani, familia Morar trecea printr-o grea încercare. Mezina familiei a ajuns de urgență pe mâinile medicilor, iar diagnosticul nu a fost deloc unul încurajator.
De la o banală amigdalită, în doar 4 zile, Roua a ajuns la un pas de a-și pierde o parte dintr-un plămân. Complicația pe care a făcut-o se numește pleurezie, cunoscută popular sub denumirea de „apă la plămâni”. Fetița de 3 ani a prezentatorului TV a avut nevoie de operație pentru a-i drena lichidul de la plămâni.
„Cred că de la moartea bunicilor mei nu am primit un mesaj mai dureros decât ăsta. Cum să-i spui unui copil de 3 ani, pentru prima dată într-un spital, că îl iei de lângă mama lui și îl urci pe masa de operație? Doamna anestezist a luat-o de mână după o noapte de perfuzii și i-a spus că o duce să-i dea cu praf de zână. Roua a fost operată, tratată și salvată într-un spital de stat, fără niciun telefon, fără nicio intervenție. Pacienta s-a numit Roua Morar, nu fiica lui Morar.”, și-a început Mihai Morar primul episod din podcastul „Fain & Simplu”, cel în care dezvăluie o poveste extrem de personală pe care nici măcar apropiați ai familiei nu o cunoșteau.
Roua a avut nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a i se drena lichidul de la plămâni.
„Soția mea mi-a trimis un mesaj. Mi-a spus: „am vorbit acum cu medicii care o vor opera. Mi-au spus că dacă plămânul e necrozat îi voi scoate o parte din el.” Cred că de la moartea bunicilor mei nu am primit un mesaj mai dureros decât ăsta (…) Operația de drenare a lichidului de la plămâni reușise. Plămânul Rouăi nu apucase să se necrozeze, chiar dacă era blocat de o crustă formată în jurul său. Medicii ne-au spus că am venit la timp, dar bacteria pe care o luase Roua, cine știe de unde, de la cine, de pe ce, fusese atât de agresivă încât în 4 zile, dintr-un plămân perfect sănătos ajunsese să-l facă să nu mai funcționeze.
Zilele care au urmat operației nu au fost nici ele deloc ușoare. Recuperarea după o anestezie totală e complicată la un copil și nu e ușor să-i explici unui pui de om de ce trebuie să trăiască cu un tub de drenaj care îi iese din torace. Inițial echipa medicală ne anunțase că Roua trebuie să stea 3 zile la terapie intensivă, dar Roua a ieșit după o singură zi. Eram pregătiți pentru orice.
Vreau să mă înclin în fața personalului medical. Roua a fost operată, tratată și salvată într-un spital de stat. Fără niciun telefon, fără nicio intervenție. Pacienta s-a numit Roua Morar, nu fiica lui Morar. Nimeni nu știa cine e când ambulanța a dus-o la Marie Curie. Știu că e la modă să dărâmi sistemul de sănătate, și așa șubred, dar în sistemul de stat există oaze de umanitate, cum e locul ăsta în care a nimerit fiica mea.”, a mai povestit Mihai Morar în podcastul lui.
Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…
Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…
Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…
Perioada post-partum sau al patrulea trimestru de sarcină, așa cum mai este ea numită, reprezintă…
De vorbă cu Andreea Răducan despre modele adevărate, principiile și valorile pe care le transmitem…
Distracție, aventură și prieteni pentru cei mici. Luna martie aduce episoade noi la Disney Jr.…