Loviturile bebelusului in burtica. De ce este important sa le monitorizam | Demamici.ro

Loviturile bebelusului in burtica pot crea o conexiune si mai puternica intre mama si fat. Multe gravidute obisnuiesc sa monitorizeze cu atentie aceste lovituri in mod constant.

Pentru unele femei, numaratul loviturilor pe o perioada de 2 ore poate fi o activitate linistitoare. In alte cazuri, se recomanda aceasta practica pentru a identifica o anumita problema.

Astfel, o scadere in frecventa loviturilor bebelusului poate indica o scadere a lichidului amniotic sau chiar un cordon ombilicat inodat.

„Incepem sa le cerem viitoarelor mamici sa numere loviturile incepand din saptamana 28 de sarcina”, spune Katrina Sawot medic ginecolog de la o clinica de nasteri din Canada.

„De la 28 de saptamani, mamele pot distinge loviturile de gaze sau indigestie, iar fatul este suficient de mare incat mamica sa simta mai des miscarea. Inainte de 28 de saptamani, calculele pot fi nesigure.”

Cum numaram loviturile bebelusului in burtica

Astfel de sesiuni sunt recomandate sa fie facute in fiecare zi, intr-un moment in care va puteti relaxa si nu va deranjeaza nimeni. Daca ati observat ca bebelusul vostru este mai activ intr-o anumita perioada a zilei, este preferabil sa alegeti acel interval.

Notati informatiile pe un carnetel sau puteti chiar folosi diverse aplicatii speciale pentru a contoriza loviturile bebelusului in burtica.

Odiseea Sarcinii este una dintre aplicatiile care va permite sa mentineti un jurnali zilnic al acestor sesiuni – durata lor si numarul de batai inregistrate.

Totusi, daca miscarile intarzie sa apara, medicii recomanda sa beti ceva sau sa luati o mica gustare. Atunci, bebelusul va incepe sa se trezeasca si ii veti putea simti miscarile.
Daca ati luat o gustare si au trecut cateva ore fara ca bebelusul sa inregistreze vreo lovitura este bine sa sunati medicul.

Acelasi lucru este valabil si daca observati o schimbare in miscarile copilului.
Nu uitati ca loviturile bebelusului in burtica devin mai slabe cu cat va apropiati de nastere.

De ce lovesc bebelusii in burtica?

Loviturile bebelusului in burtica ne asigura ca fatul este sanatos si activ, iar dezvoltarea lui este una normala.

Aceste lovituri fac parte din prima etapa a dezvoltarii lui senzoriale.
Astfel, bebelusii au un scop bine definit atunci cand incep sa va „imbranceasca”.

Uneori, ei pot raspunde astfel la stimuli externi – sunet si hrana. Insa de cele mai multe ori, copilul dezvolta un sentiment al „propriului corp”.

Atunci cand loveste cu mana dreapta se declanseaza instant niste unde cerebrale in partea din emisfera creierului stang, cel care proceseaza contactul cu mana dreapta.

Undele rapide ale creierului evocate de miscare dispar pe cand bebelusii implinesc cateva saptamani de viata.

Share

Articole recente

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. O zi plină de distracție în aer liber, în Parcul Izvor din București | Demamici.ro

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…

3 zile

Fiica lui Tily Niculae, accident tranzitoriu ischemic la doar 12 ani: „Nu a rămas cu semi-pareză sau cu vreun handicap” | Demamici.ro

Fiica lui Tily Niculae, actrița cunoscută din serialul „La Bloc”, a trecut printr-un moment cumplit.…

o săptămână

RADAR Kids: Instalații de artă, jocuri interactive și proiecții special create pentru copii | Demamici.ro

RADAR Kids, secțiunea dedicată copiilor a festivalului RADAR, cel mai amplu eveniment de new art…

2 săptămâni

Adu la viață poveștile copiilor tăi cu Kinder Chocolate și Applaydu: Let’s Story! (P) | Demamici.ro

Adu la viață poveștile copiilor tăi cu Kinder Chocolate și Applaydu: Let’s Story! Fiecare clipă…

2 săptămâni