Toate aceste mame voluntare pentru copiii parasiti in spitale reusesc sa aduca ceva esential in viata bebelusilor: afectiunea.
Cuprins:
Potrivit statisticilor oficiale, in Romania exista zilnic 2 copii parasiti in spitale. Insa ei nu sunt singurele cazuri. Sunt multe situatii in care bebelusul provine dintr-o familie cu multi copii, iar mama nu poate sa stea internata cu el. Prin urmare, ei sunt bebelusii care au nevoie de tine. Au nevoie de mame voluntare.
Mamele voluntare vin in sprijinul copiilor ramasi singuri in spitale, aceasta categorie ignorata de cele mai multe ori. Copiii au nevoie de caldura unei mame, inca de la nastere, iar orice fel de neglijenta de acest fel ii afecteaza emotional.
Adelina Toncean este si ea mama si a infiintat Asociatia Blondie, in acest sens. Ea si-a dorit sa vina in sprijinul bebelusilor singuri din spitale si sa le ofere o sansa de dezvoltare normala.
Prin intermediul asociatiei, sunt adusi mai multi voluntari instruiti in maternitati si sectii de pediatrie.
Persoanele care isi doresc sa fie mame voluntare pentru copiii parasiti in spitale trebuie sa aiba minimum 16 ani impliniti. In orele petrecute cu copilul, voluntarul face tot ceea ce ar face si o mama: ii ofera afectiune, ii vorbeste, ii spune povesti, il tine in brate.
De cele mai multe ori, copiii nu sunt abandonati definitiv, ci ramasi singuri, din cauza ca mamele lor nu se pot ocupa de ei. In general, sunt copii ce provin din familii defavorizate, cu multi copii, in care mama nu poate ramane internata cu copilul, deoarece trebuie sa aiba grija si de ceilalti.
Primul pas pe care il poti face este sa te inscrii la Asociatia Blondie. Mai intai, va avea loc un interviu cu o persoana de la asociatie. Apoi, vei fi instruita impreuna cu medicii din spitalele partenere.
Cursul va fi atat teoretic, cat si practic. Partea practica se va desfasura cu ajutorul unui simulator medical de neonatologie, realizat cat sa arate cat mai similar cu un copil nou-nascut.
Mama voluntara va trebui mai intai sa se obisnuiasca cu acest simulator, inainte de a merge in spitale.
La finalul cursului se va semna un contract de voluntariat si este recomandata prezenta constanta.
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…