Meningita reprezinta infectia membranelor protectoare ale creierului si maduvei spinarii.
Cuprins:
Daca nu este tratata rapid, meningita poate sa provoace intoxicarea cu sange (septicemie), dar si leziuni permanente ale creierului si ale nervilor. Aceasta afectiune apare mai des in randul copiilor, adolescentilor si a adultilor tineri.
Cel mai intalnit simptom este eruptia de pete, ca o iritatie. Daca se preseaza partea laterala a unui pahar curat peste aceste pete, iar ele nu dispar, este un semn clar al septicemiei si trebuie sa mergeti de urgenta la medic.
Alte simptome ar fi:
Insa in cazul bebelusilor pot sa apara si alte simptome, precum:
Meningita este cauzata de o infectie virala sau bacteriana. In timp ce infectia virala este cel mai des intalnita si mai putin grava, cea bacteriana este rara si poate avea urmari foarte grave daca nu este tratata la timp.
Virusii si bacteriile care pot provoca meningita sunt:
Toate aceste se pot raspandi prin stranut, tusit, sarut, tacamuri sau periute de dinti comune.
Cei care au meningita vor fi internati in spital pentru mai multe teste si pentru tratamentul adecvat. Astfel ca pot fi efectuate mai multe teste pentru a confirma diagnosticul si pentru a verifica daca boala este sau nu rezultatul unei infectii virale sau bacteriene. Testele pot include:
Pentru ca meningita bacteriana poate fi foarte grava, tratamentul cu antibiotice incepe inainte ca diagnosticul sa fie confirmat si se poate opri ulterior daca testele arata ca boala este cauzata de un virus.
Se recomanda tratamentul administrat in spital pentru toate tipurile de meningita bacteriana pentru ca infectia poate provoca probleme grave si necesita o monitorizare atenta. Tratamentele includ:
Insa daca vorbim despre o meningita virala, pacientul poate fi tratat si acasa, simptomele disparand in 7-10 zile, iar in acest caz, sunt recomandate odihna, analgezice si medicamente anti-emetice.
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…