Metoda in 5 pasi care linisteste imediat plansul neconsolat al bebelusului | Demamici.ro

Plansul unui bebelus ascunde, de obicei, o nevoie care nu a fost satisfacuta. Daca micutul plange neconsolat, asigurati-va ca nevoile de baza sunt indeplinite (ca nu ii este foame, ca scutecul a fost schimbat). Verificati-i temperatura. Uitati-va daca nu cumva are gingiile inflamate. Incercati sa linistiti bebelusul punandu-l direct pe piele.

Cantati-i si vorbiti-i usor. Atentie, daca persoana care sta cu copilul este agitata si nervoasa e bine sa faca schimb cu o alta mai calma. Asadar daca mama e stresata si agitata, tatal ar putea sa preia bebelusul. Copilul simte si preia starile mamei, tocmai din acest motiv in unele momente e bine ca mama sa aiba un moment de respiro in care sa-si reincarce bateriile.

O mama fericita inseamna un copil fericit.

Harvey Karp, un nume de referinta in pediatrie, la nivel mondial, propune metoda in 5 pasi pentru linistirea bebelusului care plange neconsolat.

  1. folosirea sunetelor albe sau ritmice pe care bebelusul s-a obisnuit sa le asculte inca din uter. Puteti folosi diferite obiecte din casa pentru a le reproduce cum ar fi: uscatorul de par, aspiratorul, uscatorul de haine sau puteti apela la un CD sau o aplicatie cu sunete albe.
  2. puneti sugarul pe partea stanga pentru a ajuta digestia sau pe burta in timp ce este tinut in brate, apoi pe spate, in patut.
  3. puneti-l la san daca este alaptat sau oferiti-i biberonul, o suzeta sau un deget. Suptul il va linisti.
  4. infasurati copilului intr-o paturica pentru a se simti mai in siguranta.
  5. leganati copilul intr-un leagan sau scoateti-l la o plimbare cu masina. Puneti-l intr-un sistem de purtare pentru a simti leganarea data de pasii mamei, miscare cu care era obisnuit inca din burtica.

Indiferent de cat de multa oboseala sau nervi se aduna, niciodata sa NU scuturati, zgaltaiti copilul in speranta ca va tacea. Sindromul bebelusului scuturat este o afectiune care poate lasa sechele pe viata.

Citeste si:

SINDROMUL COPILULUI SCUTURAT – CAT DE PERICULOS POATE FI SA-L ZGALTAI BEBELUSUL VIDEO | DEMAMICI.RO

BATAIA NU SE UITA. EFECTELE DUREROASE PE CARE VIOLENTA LE ARE ASUPRA DEZVOLTARII COPILULUI | DEMAMICI.RO

INSTRUCTAJ OBLIGATORIU PENTRU PARINTI! NOU-NASCUTUL NU VA PUTEA FI SCOS DIN MATERNITATE FARA EL | DEMAMICI.RO

 

Share

Articole recente

Are doar 2 ani, dar lupta lui e cât o viață. Fii parte din povestea lui Achim! | Demamici.ro

Era o zi ca oricare alta. Stăteam în fața calculatorului, mirată de vremea instabilă de…

o săptămână

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE – Campionatul național de matematică pe echipe | Demamici.ro

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE. Elevii-jucători și…

o săptămână

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii – un nou studiu analizează „creierul de mamă” | Demamici.ro

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii - un nou studiu analizează „creierul de…

o săptămână

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară – spațiu de acceptare și conexiune deschis tuturor | Demamici.ro

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…

2 săptămâni

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și zeci de ani după naștere STUDIU | Demamici.ro

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…

2 săptămâni

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar Social Moms VIDEO (P) | Demamici.ro

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…

3 săptămâni