Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă.” Sunt state în care femeia care urmează să nască este îngrijită ireproșabil. Cu vorbe calde, empatie, sprijin și multă căldură din partea personalului medical, gravidele reușesc să aibă și momente de relaxare, cu toate că se află în plin travaliu. Respectul primează, iar acest lucru se întâmplă la stat și se întâmplă, așa cum este normal într-o țară civilizată, gratis. Maria a ales să ne împărtășească povestea nașterii sale într-un spital de stat din Austria. Totul a fost la superlativ de la condiții la comportamentul personalului medical.
După cele 3 zile petrecute în maternitate, Maria și-a dus fetița acasă, știind cum s-o schimbe, să-i facă baie, să o atașeze la sân. Toate i-au fost arătate cu multă răbdare în maternitate.
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă”
Fără a interveni asupra textului, vă invităm să citiți povestea Mariei care a născut într-un spital de stat din Austria.
„Prima sarcina 2017 la varsta de 30 de ani. Un copil dorit și venit din prima lună de „încercări” 😀. Toată sarcina a decurs perfect, totul în parametri normali. Locuim în Austria, iar aici sarcina este supravegheată de dr. ginecolog până la ultimul control în luna a 8-a, iar pentru naștere te înregistrezi la spital. Cu doctorul te mai întâlnești la controlul de 6 săptămâni postpartum. De la primul control primești un carnet unde se trec toate analizele, greutatea și lungimea fătului și toate controalele.
Nu știam sexul bebelușului. Am vrut să fie surpriză și a fost. Dimineața, cu 10 zile înainte de termen, m-am trezit cu pijamaua udă, fără nicio durere. Am plecat la spital. Am fost luată în primire de o moașă foarte drăguță, și surpriză „s-a rupt apa”, dar nicio durere și nici dilatație.
Am stat sâmbătă și duminică. Tot încercam cu gel și medicamente pentru a se înmuia colul. Fătul era supravegheat din 4 în 4 ore, urmărindu-i bătăile inimii. Îmi doream o nastere naturală, iar aici cezariana se recomandă doar dacă nu se poate natural din punct de vedere medical. Seara primeam un flacon mic de perfuzie antibiotic.
Toată lumea se purta superb. M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă într-un spital de stat.
Luni dimineața a venit dr ginecolog care era de gardă. S-a prezentat frumos și mi-a explicat că până diseară o să țin bebele în brațe. Pe la 12:00 m-a pus moașa într-un jacuzzi cu apa fierbinte „să mă relaxez”. Dureri aveam, dar nu mari. După o oră de relaxare mi-a pus o perfuzie pentru dilatare și pe la ora 15:00 au început contracțiile.
Moașa, văzând că nu prea suport durerea, m-a întrebat dacă să cheme anestezista pentru epidurală. Am zis DA. Anestezista a venit în 10 minute în sală. Foarte drăguță mi-a explicat cum să stau și să nu îmi fie frică. Nu am simțit nimic, iar după am adormit cam o oră. Soțul era în tot acest timp lângă mine.
Pe la ora 18:30, moașa, care a avut grijă de mine toată ziua, mi-a zis că la ora 19:00 se schimbă tura și va veni la mine o altă moașă. Asta m-a speriat un pic până am văzut că a intrat la mine doamna care m-a luat în primire sâmbătă.😀
30 de minute a durat și bebele MONIKA a fost la pieptul meu. Am fost despărițe 10 minute maxim până a fost controlata de neonatolog, iar eu de ginecolog care m-a și cusut fără să simt nicio durere (am avut 3 copci).
Toată lumea s-a purtat minunat. Totul a fost perfect. Moașa m-a învățat cum să o țin la sân, cum să îi fac băiță. A doua zi a venit anestezista să vadă cum mă simt, un dr. terapeut să îmi explice ce exerciții să fac pentru revenire.
Mancare la mic dejun să îți alegi câte și ce vrei, la prânz meniu de 3 feluri, la orice oră puteai să iți faci cafea, ceai, suc, cacao, ciocolată caldă sau lapte. Pentru bebe am avut nevoie doar de hăinuțe să îl scot din spital, iar eu de o pereche de șlapi și cam atât. Și toate acestea, gratis. 🙂 După 3 zile am plecat acasă. Super fericită, încântată și mulțumită.”
Fiecare experiență a nașterii este unică. Ea este relatată așa cum a fost percepută de mămica în cauză. Dacă sunt cititoare care au avut parte de o experiență foarte bună în aceeași unitate medicală (sau alta), le invităm să își împărtășească experiențele.
Dacă doriți să vă împărtășiți povestea nașterii, sub toate aspectele, fie ele pozitive sau negative, ne puteți scrie pe adresa de e-mail demamici@gmail.com sau pe pagina de Facebook De mamici. Tot aici puteți atașa și fotografii pe care doriți să le faceți publice. Nu există limită de cuvinte. Ne rezervăm dreptul de a selecta poveștile care urmează să fie publicate. Prin împărtășirea poveștii și publicarea ei, vă asumați veridicitatea celor relatate! Odată publicate articolele nu vor mai putea fi șterse!