Nu-ți abandona copilul mai mare, după ce vii acasă cu bebelușul. Sfaturi de pus în practică. Primul născut al familiei a fost până acum centrul universului tău. Micuțul tău, care crește văzând cu ochii, a fost în toți acești ani răsfățatul familiei, însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe.
Cuprins:
Venirea pe lume a unui nou bebeluș îl va entuziasma și pe el la început, însă în scurt timp, copilul va simți că nu mai primește toată atenția, așa cum era obișnuit.
Deși este firesc ca bebelușul tău să îți acapareze acum mult din atenție, ai grijă ca nici cel mare (sau cei mari) să nu se simtă abandonat de tine.
Iată ce poți face pentru ca relația cu juniorul mai mare să nu fie afectată.
Nu subestima niciodată capacitatea unui copil de a purta o discuție cu adulții din viața lui. Încearcă să ai o conversație cu copilul, să îl întrebi cum se simte și să îi explici că este perfect normal să simtă ceea ce simte: un amalgam de emoții, de la furie, la entuziasm, la nesiguranță.
O discuție deschisă îl va ajuta mai mult pe copil să se simtă în siguranță în continuare, să-și înțeleagă emoțiile, dar și faptul că nu a fost abandonat.
Lasă copilul să interacționeze cu bebelușul. Vorbește cu bebelușul despre frățiorul sau surioara lui mai mare, astfel încât, copilul cel mare să audă discuția. Laudă-l pentru ajutorul pe care ți-l oferă, de când a venit bebe acasă și cât de minunat este!
Spune-i copilului tău cât de mult îl iubește bebelușul deja. Un frate mai mare se va apropia mai ușor de un bebeluș, dacă simte că e iubit de acesta și e nevoie de prezența lui în viața nou-născutului. Atunci când bebe râde, spune-i copilului mai mare că micuțul e fericit să-l vadă și se simte bine în prezența lui.
Sigur, un bebeluș va avea nevoie mai mult de tine decât un toddler, însă uneori e în regulă să rogi pe cineva să vegheze nou-născutul, cât timp petreci niște timp doar cu cel mare, ca în vremurile vechi. Puteti face o plimbare, să vă jucați în casă cu jucării, orice care să îl facă din nou să se simtă iubit și apreciat.
Unele activități pot fi de minune îmbinate cu ambii copii, astfel încât fiecare să își primească doza de atenție. Un bebeluș va trebui alăptat de câteva ori pe zi, așa că poți profita de aceste momente pentru a-i citi toddlerului povești.
Nu deveni crispată, atunci când toddlerul se apropie de bebeluș. Lasă-l să te ajute, să îți întindă un scutec, atunci când schimbi bebelușul, sau pur și simplu să îți țină companie atunci când îi faci băiță nou-născutului.
Atunci când este încurajat să participe la astfel de activități, va simți și el că face parte din viața noului membru al familiei, iar astfel nu se va simți ignorat sau abandonat.
Vezi si: Al doilea copil in familie. 10 lectii pentru primul nascut, ca sa nu apara gelozia | Demamici.ro
Vezi si: Idei de cadouri pentru mamici la venirea celui de-al doilea copil | Demamici.ro
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…