O femeie cu două utere a născut gemeni. O femeie cu două utere a avut parte de o sarcină rară, dar și de o naștere la fel de ieșită din comun.
Kelsey Hatcher, în vârstă de 32 de ani, a rămas însărcinată cu gemene, iar micuțele s-au dezvoltat intrauterin în utere diferite.
Cuprins:
Mai mult, la naștere, una dintre fetițe a venit pe lume într-o zi de marți, iar cealaltă, a doua zi, miercuri.
Deși sunt surori gemene, fetițele au avut parte de zile de naștere diferite, prin prisma acestui fenomen extrem de rar.
Micuțele s-au născut sănătoase și au reușit de acest Crăciun să-și petreacă primele sărbători în familie. Deși a fost o sarcină atipică, ea a fost lipsită de probleme.
Kelsey Hatcher a mai fost în trecut însărcinată de trei ori cu câte un copil, iar la cea de-a patra sarcină mare i-a fost surpriza atunci când a aflat că va mai aduce pe lume nu unul, ci doi copii.
Deși s-au dezvoltat în utere diferite, ca gemeni, acest lucru nu i-a afectat. Mai mult, potrivit medicilor, fiecare copil s-a bucurat de „spațiu suplimentar pentru creștere și dezvoltare”. Femeii i-a fost indus travaliul la 39 de săptămâni. Prima fetiță a venit pe lume natural, pe 19 decembrie, iar cea de-a doua fetiță a fost născută prin cezariană pe 20 decembrie, informează BBC.
Profesorul David de la Spitalul University of Alabama at Birmingham (UAB) a mai spus că fetele pot fi numite „gemene fraterne” – un termen utilizat atunci când fiecare copil se dezvoltă dintr-un ovul separat, fertilizat de un spermatozoid diferit.
„Până la urmă, au fost doi bebeluși în aceeași burtă, în același timp. Numai că au avut apartamente diferite”, a mai spus Davis.
Mama fetelor a aflat la vârsta de 17 ani că are uter dublu (uter didelf), iar șansele de a rămâne însărcinată în ambele utere erau extrem de mici.
Uterul didelf este o anomalie congenitală. Medicii nu știu încă dacă anumiți factori pot influența o astfel de malformație, iar deocamdată singurul factor luat în considerare este cel genetic. Se recomandă ca pentru evitarea unor astfel de malformații uterine să se evite fumatul, consumul de alcool și droguri sau mediile predispuse la radiații.
Femeile ce au uterul didelf pot rămâne însărcinate, însă sarcina poate fi însoțită de riscuri.
Forma diferită a uterului poate împiedica sarcina să ajungă la termen sau să facă dificilă nașterea fătului.
Studiile arată că riscurile de naștere prematură sunt cu 45% mai mari pentru femeile cu uter dublu decat pentru femeile cu un uter normal. Tot din cauza formei anormale a uterului, copilul se mai poate fixa în prezentatie pelviană in cavitatea uterină și astfel sarcina este îngreunată.
Anomaliile ductelor mulleriene mai pot afecta un alt canal ce se dezvoltă odată cu fătul, „canalul lui Wolff”. Malformațiile de la nivelul acestei zone pot cauza diferite afecțiuni renale. Aproximativ 15%-30% dintre femeile diagnosticate cu uterul didelf au experimentat și această complicație.
Nu în ultimul rând, deși o astfel de malformație nu este periculoasă pentru sănătatea unei femei, este necesar să fie consultată părerea unui medic, dacă se plănuiește o sarcină.
Supravegherea de specialitate poate crește rata de succes a unei sarcini și evitarea unei nașteri premature.
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…