O fetita de 5 luni a murit: „Mi-a spus ca are rosu in gat si ne-a trimis acasa!” Alina si Gabi Artimon sunt parintii micutei care la doar 4 luni jumatate a plecat la ingeri.
Cuprins:
In ziua de Sfantul Nicolae, pe 6 decembrie anul curent, Alina, originara din satul Ciuslea, comuna Garoafa, si-a dus fetita de 5 luni la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului „Sfantul Pantelimon” Focsani.
Dupa consult, fetita a fost diagnosticata cu „rosu in gat” si i s-a eliberat o reteta. Mamica si fetita au fost lasate sa plece din spital.
Parintii sustin ca doctorii le-au spus ca nu este nimic grav. Alina a ajuns cu copila acasa si a inceput tratamentul prescris. A doua zi de dimineata, mama si-a gasit fetita fara suflare.
O fetita de 5 luni a murit: „Mi-a spus ca are rosu in gat si ne-a trimis acasa!”
„Am fost vineri cu ea la Urgente si mi s-a spus ca are rosu in gat. M-a trimis acasa cu ea, iar vineri seara am inceput tratamentul. Sambata dimineata (n.r. – pe 7 decembrie), la ora 05:00 a mancat si la 06:30, cand m-am trezit sa-i dau siropul, ea murise. La autopsie a iesit ca era racita la plamani si nu avea nimic la gat”, a declarat femeia, potrivit observator.tv.
„Dumnezeu sa te ierte iubita lui tati. Sa stii ca te vom iubi pentru totdeauna chiar daca nu mai esti printre noi. La doar 4 lunite jumate esti un ingeras frumos si vei ramane in sufletele noastre”, a scris tatal indurerat pe contul de socializare.
Cazul a fost facut public de un alt internaut care i-a acuzat pe medici ca nu si-au facut meseria asa cum ar trebui. Reprezentantii Spitalului „Sfantul Pantelimon” Focsani nu au oferit inca un punct de vedere cu privire la situatia in cauza.
Ce este de fapt „rosul in gat”?
Gatul rosu este observat de catre cadrul medical la examinarea faringelui, amigdalelor, palatului moale/ dur. Asadar, „rosul in gat” poate insemna un diagnostic de faringita acuta, dar si amigdalita acuma, faringo-amigdalita acuta, herpangina, rinofaringita etc.
De asemenea, este bine de stiut ca „rosul in gat” insoteste bolile copilariei, cele virale: varicela, rujeola, oreion sau cele bacteriene: scarlatina, informeaza Irina Costache, medic pediatru.