O mamă își duce crucea cu zâmbetul pe buze: „Nu renunț la copilele mele”. Emanuela Bojin este mama a două fetițe, iar viața nu a fost deloc ușoară pentru ea până acum.
Cuprins:
Femeia se descurcă cu greu să-și crească cele mai de preț comori pe care le are pe această lume, cele două fetițe în vârstă de 8 și 3 ani. Fata cea mare a căpătat un handicap grav, in urma unui incident avut la vârsta de 6 luni.
De parcă nu era de ajuns, întreaga luptă pe care o ducea, Emanuela și cele două fete au rămas fără un acoperiș deasupra capului.
Viața lor s-a schimbat radical, după ce fetița cea mare a început să prezinte primele simptome. Odată cu trecerea timpului, handicapul copilei s-a agravat simțitor, astfel încât, fata nu mai poate articula acum nici măcar cuvinte simple.
Emanuela este singura care mai poate înțelege ce vrea fata ei să îi comunice, iar din dorința de a o vedea bine, a decis să se mute din locuința ei de la Dumbrăveni și să vină la Constanța.
Aici, i s-a recomandat Şcoala Maria Montessori din Constanţa, din cartierul Brătianu (Şcoala nr. 22), unde Cristina a reușit să facă, într-adevăr, progrese.
Emanuela, mamă pentru cele două fetițe, dar și pentru… mama ei
Pentru a putea veni la Constanța, Emanuela s-a mutat din Dumbrăveni, acolo unde era plătită de primărie ca asistent personal al fetiței cu handicap.
Ea a început o nouă viață, alături de cele două fetițe, dar și alături de mama ei. Bătrâna se confruntă și ea cu probleme de sănătate, iar de curând a fost operată la picioare și stă mai mult la pat.
La Constanța, posturile de asistent nu sunt disponibile, astfel încât, femeia poate primi doar o indemnizație lunară pentru fetiță în valoare de 1.346 lei.
Din toți acești bani, Emanuela se străduie să își crească fetițele, dar să își îngrijiească și mama.
O mamă își duce crucea cu zâmbetul pe buze: „Nu renunț la copilele mele. Cu ce am greșit de sunt așa chinuită?”
Cheltuielile s-au adunat, iar proprietarul unde locuiește acum la bloc i-a promis o păsuire pentru a-și plăti chiria. Chiar și așa, toți banii se duc pe cazare și alte lucruri de strictă necesitate.
„Dacă nu-mi spuneau să-mi dau demisia de la Dumbrăveni, nu o făceam, dar eu trebuia să mă mut la Constanţa, pentru a da fetiţa la şcoală pentru copii cu nevoi speciale. Stăteam cu ea în clasă, făceam eu exerciţii cu ea acasă, dar nu se compară cu ce poate face la şcoală un profesor-terapeut cu ea.
Când am ajuns la Constanţa să-mi depun dosarul, mi-au spus de la primărie că nu au posturi de asistent personal. Cum reuşesc eu acum să susţin toată familia? Cu ce am greşit de sunt aşa chinuită?“, se întreabă femeia.
Emanuela își dorește, mai presus de orice, să își vadă fetele împreună și nu vrea ca fetița cea mare să rămână singură internată într-un centru.
„Rămân amândouă cu mine, oricât de greu mi-ar fi. Dacă s-ar găsi ceva chiar pe lângă şcoala fetei, în Brătianu, ar fi ideal, pentru că nici legitimaţie de transport nu mai am. Credeţi că am vreo şansă?“.
Cei care doresc să intre în legătură cu mama fetițelor, o pot face prin intermediul paginii ei de Facebook.
Vezi si: O mama, nevoita sa stea departe de fiul ei aflat pe moarte, din cauza coronavirusului | Demamici.ro
Vezi si: O mama de 28 de ani a nascut natural un baietel de 5,75 kg, fara epidurala | Demamici.ro