O moașă din România, simbol național în Marea Britanie, pe timp de pandemie. O româncă stabilită în Marea Britanie este unul dintre cetățenii de onoare ai momentului în Marea Britanie.
Claudia Anghel este moașă de meserie și a plecat din Călărași peste hotare în urmă cu șapte ani. În prezent, ea face parte din cei 12 angajați ai sistemului național de sănătate ale căror chipuri apar într-o campanie prin care britanicii le mulțumesc cadrelor medicale pentru eforturile depuse în timpul pandemiei, potrivit digi24.ro.
O moașă din România, simbol național în Marea Britanie, pe timp de pandemie
În ciuda dificultăților impuse de pandemie, Claudia a continuat să fie moașă și să le fie alături tuturor mamelor care au ajuns la spital, multe dintre ele fiind și mai speriate de naștere în contextul pandemic.
Românca originară din Călărași a experimentat multe tipuri de emoții, de-a lungul anilor în care și-a practicat meseria.
„Când salvezi viața unui copil, te bucuri odată cu rudele lui, care nu vor uita niciodată ce-ai făcut pentru ei. Când un bebeluș vine pe lume fără suflare, stai și plângi alături de mama lui.
Îmi amintesc de o femeie care a avut nevoie de ventilare suplimentară în timpul unei nașteri dificile… nu-mi vedea clar numele de pe ecuson și m-a întrebat dacă mă poate împunge cu degetul, să vadă dacă sunt într-adevăr un înger”, povestește Claudia.
În prezent, ea lucrează la spitalul din Coventry, iar drumul până aici nu a fost ușor. A plecat din România, departe de tot ce îi era familiar și cu puține cunoștințe de limba engleză.
S-a dedicat cu mult profesionalism meseriei sale de moașă, ani la rândul, iar de curând efortul ei a fost încununat de campania prin care NHS aniversează 72 de ani de activitate și le aduce și un omagiu cadrelor medicale.
Când a primit vestea că va face parte din acest proiect, Claudia a fost ușor reticentă, din cauza fricii de expunere.
„Nu-mi place să fiu fotografiată, de aceea când am aflat de ședința foto, primul meu gând a fost: Nu pot face asta! Am fost foarte nervoasă și stânjenită de situație. Apoi, m-am gândit că trebuie să fie un lucru bun, dacă promovează meseria de moașă, despre care eu cred că este una foarte nobilă”, mai spune românca.
În prezent, chipul Claudiei apare pe panourile publicitare răspândite pe străzile din Marea Britanie, iar cetățenii aplaudă și laudă eforturile româncei, dar și a colegilor ei, în lupta cu temutul virus.