Sarcina

O noua sarcina dupa nastere. Dupa cat timp? | Demamici.ro

O noua sarcina dupa nastere. Dupa cat timp? O noua sarcina dupa nastere pare o idee buna pentru mamicile care isi doresc un frate sau o surioara pentru copilul lor. Acest tip de decizie vine, in general, atunci cand parintii nu isi doresc o diferenta prea mare de varsta intre copiii lor.

Asadar, atata timp cat nu alaptezi, menstruatia poate sa reapara dupa 6-8 saptamani.
Daca alaptezi, menstruatia reapare mult mai tarziu, abia dupa cateva luni bune. In unele cazuri, mamele pot avea din nou menstruatie abia in momentul intarcarii.

O noua sarcina dupa nastere. Dupa cat timp?

Dupa nastere, trebuie sa tii cont de faza de recuperare si restrictiile impuse si de medici in ceea ce priveste reluarea contactului sexual.

In orice caz, abia dupa minimum 6 saptamani de la nastere, vei incepe sa ai din nou ovulatie.

Desi alaptezi, acest lucru nu constituie un mijloc de contraceptie pentru tine. Asadar exista sanse sa ramai insarcinata chiar si cand alaptezi.

Imediat dupa nastere, ovarele elibereaza un ovul inainte de prima menstruatie. Acest lucru face posibila o noua sarcina dupa nastere.

Daca nu iti doresti sa ramai insarcinata din nou, cel mai bine este sa folosesti mijloace de contraceptie si sa eviti anticonceptionalele, deoarece pot afecta productia de lapte.

Cand este bine sa ramai din nou insarcinata

Medicii sunt de parere ca perioada ideala pentru a ramane din nou insarcinata este la 1 an de cand ai nascut, in special daca ai nascut natural.

In acest interval de 12 luni, starea de sanatate a mamei se reface complet, menstruatia se reia dupa alaptare, iar mama se simte suficient de puternica fizic pentru a putea duce si cea de-a doua sarcina.

Pierderea mamei sau a copilului, principalele riscuri majore

Atunci cand organismul nu este suficient pregatit pentru o noua sarcina, riscurile unui travaliu spontan sunt mari. Din acest motiv, medicii recomanda sa asteptati cel putin un an intre sarcini.

Un studiu realizat in randul femeilor de peste 35 de ani, care au ramas insarcinate la doar 6 luni de la nastere, a indicat un nivel cu 1.2% mai mare al riscului de mortalitate la nastere a mamei. Mai exact, 12 cazuri la 1000 de sarcini.

In cazul mamelor care au asteptat 18 luni, riscul a scazut la mai bine de jumatate: 5 cazuri la 1000 de sarcini.

Asadar, daca sunteti decisa sa va mariti familia intr-un interval cat mai scurt, cel mai bine ar fi sa va consultati cu medicul vostru inainte. Nu luati astfel de decizii singure si, cel mai important, tineti cont de necesitatea corpului vostru pentru a se regenera.

Vezi si: Cat timp trebuie sa astept dupa cezariana pana sa pot naste din nou? | Demamici.ro

Share

Articole recente

Start CampioMATE 2025: înscrierile în Campionatul de matematică pe echipe au început | Demamici.ro

Ediția 2025 a CampioMATE este pe cale să înceapă: peste 15.000 de elevi de gimnaziu…

4 zile

Importanța educației civice în școli. De la ce vârstă ar trebui să începem să le explicăm copiilor despre politică? | Demamici.ro

Într-un context politic extrem de important pentru viitorul țării noastre, observăm cât de importantă este…

6 zile

Dobândirea unei pronunții autentice în engleză, facilitată de Novakid World Kids Academy de la vârste fragede (P) | Demamici.ro

Studierea unei limbi secundare reprezintă un proces plin de satisfacție, care necesită patru abilități principale…

o săptămână

Actrița Anca Dinicu a născut. Ce prenume a ales pentru micuțul său | Demamici.ro

Actrița Anca Dinicu a născut în secret, vedeta anunțând că a devenit mamă abia după…

2 săptămâni

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

o lună