O tanara din Roman a murit subit dupa ce-a nascut o fetita sanatoasa. O femeie in varsta de 29 de ani a murit in Spitalul Municipal de Urgenta Roman, pe 10.03.2020, la o zi dupa ce si-a adus pe lume fetita.
Cuprins:
Tanara a intrat in travaliu pe data de 09.03. Acesta a decurs normal, iar la nastere nu au aparut complicatii, femeia aducand pe lume o fetita de 3050 grame, care a primit nota 9.
A doua zi, spre seara, starea de sanatate a tinerei s-a agravat subit din cauza unor probleme cardicace. Medicii au bagat-o imediat in operatie, dar a intervenit un stop cardiac ce nu a mai putut fi resuscitat, viata tinerei nemaiputand fi salvata.
„O femeie în vârstă de 29 de ani a născut la 37 de săptămâni, cu o evoluţie în lehuzie foarte bună. În după amiaza de 10 martie, însă, starea de sănătate a mamei s-a deteriorat brusc, instalându-se un Hellp sindrom sever.
S-a intervenit chirurgical în echipă complexă – doi medici ATI, doi medici obstreticieni şi doi medici chirurgi. Intraoperator s-a decis histerectomia de necesitate, cu anexectomie.
La două minute de la începutul operaţiei, s-a produs un stop cardio circulator ireversibil la manevrele de resuscitare motrice efectuate de medici pe o perioadă de o oră jumătate. Cadrele medicale au depus toate eforturile omeneşti pentru ca pacienta să poată fi salvată, dar, din păcate, şansele de viaţă au fost nule la această complicaţie rară şi a fost declarat decesul la ora 20:45″, a precizat, pentru Monitorul de Neamt, Andreea Trifan, purtatorul de cuvant al Spitalului Roman.
Cauza exacta a mortii se va stabili in urma necropsiei. Fetita se afla in sectia de neonatologie si urmeaza sa fie externata pentru ca familia sa o poata ingriji.
Sindromul HELLP poate fi considerat o complicatie a preeclampsiei. Numele sindromului reprezinta o abreviere a principalelor caracteristici ale afectiunii: hemoliza, enzimele hepatice crescute si plachetocrit scazut, informeaza romedic.ro.
Aproximativ 10% dintre femeile insarcinate cu preeclampsie dezvolta aceasta complicatie. Cauza sindromului HELLP nu este cunoscuta, insa varsta materna peste 34 de ani este considerata factor de risc.
Cu tratament, mortalitatea materna este de 1%, insa complicatiile precum: insuficienta renala acuta, insuficienta permanenta hepatica, dezlipire de retina, ruptura placentei sunt frecvent intalnite.
Actrița Anca Dinicu a născut în secret, vedeta anunțând că a devenit mamă abia după…
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…