OMS a declarat oficial pandemie in cazul imbolnavirilor cu COVID-19. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat pandemie in cazul imbolnavirilor cu COVID-19, miercuri seara, 11.03.2020.
Cuprins:
Acest lucru inseamna ca epidemia de coronavirus se raspandeste in intreaga lume extrem de rapid. Pana la data de 11.03. au fost raportate 118.000 de imbolnaviri in 114 tari. Numarul deceselor a depasit 4000.
Vezi si: O femeie diagnosticata cu COVID-19 si-a trimis fiica la scoala pana ieri! | Demamici.ro
„Am facut o evaluare, iar situatia generata de Covid-19 poate fi caracterizata drept pandemie. Aceasta este prima pandemie cauzata de un coronavirus”, a anuntat miercuri Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).
Tedros Adhanom Ghebreyesus: Nu e doar o criză de sănătate publică, ci o criză care va afecta toate sectoarele, așa că fiecare sector și fiecare individ trebuie să se implice în lupta coronavirusului.
Suntem împreună, să facem ceea ce trebuie cu calm și să-i protejăm pe cetățenii lumii. E fezabil.
Cuvântul pandemie nu este unul care să fie folosit uşor ori în mod neglijent. Este un cuvânt care, dacă este folosit greşit, poate cauza temeri fără motiv sau acceptarea neîntemeiată a faptului că lupta s-a sfârşit, că urmează inevitabil suferinţă şi moarte.
Descrierea situaţiei ca fiind pandemie nu modifică evaluarea OMS asupra riscurilor generate de coronavirus. Nu se modifică modul în care OMS acţionează, nu ar trebui să se modifice acţiunile adoptate de ţări.
Potrivit estimarilor facute de liderii europeni, pana la 70% din populatia Europei ar putea fi infectata cu noul coronavirus.
Era o zi ca oricare alta. Stăteam în fața calculatorului, mirată de vremea instabilă de…
Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE. Elevii-jucători și…
Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii - un nou studiu analizează „creierul de…
Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…
Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…
Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…