Pregatirea casei pentru copii! 6 pericole ascunse din locuinta ta | Demamici.ro

In momentul in care devenim parinti, trebuie sa ne asiguram ca locuinta noastra este cat se poate de kid-friendly. In Statele Unite ale Americii 6 copii isi pierd viata in fiecare zi din cauze aparent banale, chiar in casele in care locuiesc.

Parintii trebuie sa elimine din casa orice factor, obiect sau stil de amenajare care poate fi periculos pentru copil. Casa poate fi securizata in etape.

  • inlocuirea prizelor cu unele acoperite de un capac
  • prinderea cablurilor de pereti pentru ca micutul sa nu se impiedice
  • inlaturarea obiectelor ascutite sau acoperirea lor cu protectii speciale
  • inalturarea plantelor de la nivelul solului
  • fiarele de calcat, uscatoarele de par trebuie inlaturate din aria vizuala a copilului

Care sunt principalele lucruri din casa noastra carora trebuie sa le dam atentie in momentul in care devenim parinti:

1. Mobila nefixata

Copiii, in dorinta lor de explorare, nu simt iminenta pericolului. Asa se face ca exista o mare probabilitate ca micutul Spiderman sau woman sa inceapa sa se catare pe mobila. Trebuie sa ne asiguram ca aceasta este bine fixata in pereti. Un copil moare la fiecare doua saptamani dupa ce mobilierul se rastoarna peste el.

2. Televizorul

Televizoarele trebuie amplasate in asa fel incat micutii sa nu poata ajunge la ele. In cazul in care sunt la nivelul lor, e de preferat sa fie bine fixate printr-un suport special, in perete astfel incat sa nu existe riscul sa cada peste copil.

3. Ferestrele

Parintii trebuie sa fie foarte atenti in momentul in care aerisesc camerele. Copiii trebuie supravegheati in permanenta in momentele in care ferestrele sunt deschise. In nefericire, intr-un singur an, 150 de copii au murit dupa ce-au cazut pe geam.

4. Trusa de prim ajutor sau dulapul cu medicamente

Asigurati-va ca micutul nu ajunge sub nicio forma la dulapul in care sunt depozitate medicamentele sau la trusa de acordare a primului ajutor. La nivel mondial, la fiecare 8 minute se stinge cate un copil din cauza medicamentelor pe care le ingereaza dupa ce, din neglijenta parintilor, au avut acces la ele.

5. Substantele de curatenie

Fiecare mamica are un dulap in care depoziteaza produsele pe care le foloseste la curatenie. De regula acestea contin substante chimice care pot provoca intoxicatii grave sau pot deveni chiar letale daca micutul le ingereaza. Anual un numar alarmant de copii ajung in spitale dupa ce s-au intoxicat cu produse chimice de uz casnic.

6. Obiectele din sticla

Mamici, ascundeti vesela si alte obiecte din sticla, astfel incat cel mic sa nu poata da de ele. Pe langa riscul de taiere in cazul in care astfel de obiecte se sparg, exista un risc foarte mare ca cel mic sa inchida cioburi, situatie care se poate termina tragic.

Citeste si:

JOACA IN ZAPADA, MITURI! COPILUL RACESTE DE LA FRIG SAU DACA MANANCA ZAPADA? | DEMAMICI.RO

RACEALA SAU CEVA MAI GRAV? LA CE SIMPTOME TREBUIE SA FII ATENT SI CAND TREBUIE SA DUCI COPILUL LA DOCTOR | DEMAMICI.RO

AUTISMUL VIRTUAL, BOALA COPIILOR UITATI LA TELEVIZOR! CAT DE PERICULOASE SUNT DEVICE-URILE PENTRU COPIII SUB 2 ANI! VIDEO

Share

Articole recente

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară – spațiu de acceptare și conexiune deschis tuturor | Demamici.ro

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…

2 zile

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și zeci de ani după naștere STUDIU | Demamici.ro

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…

4 zile

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar Social Moms VIDEO (P) | Demamici.ro

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…

o săptămână

De vorbă cu Andreea Răducan despre modele adevărate, principiile și valorile pe care le transmitem copiilor noștri. Interviu | Demamici.ro

De vorbă cu Andreea Răducan despre modele adevărate, principiile și valorile pe care le transmitem…

o lună

Distracție, aventură și prieteni pentru cei mici. Luna martie aduce episoade noi la Disney Jr. | Demamici.ro

Distracție, aventură și prieteni pentru cei mici. Luna martie aduce episoade noi la Disney Jr.…

o lună