Primul bebeluș vindecat de COVID-19 a fost externat. Mădălina a trecut prin clipe foarte grele. După ce a fost externată din Maternitatea Odobescu, in care a născut, la 10 zile distanță a fost anunțată că bebelușul ei este infectat cu COVID-19.
Cuprins:
Este vorba despre cazul celor 10 bebeluși diagnosticați cu COVID-19, in Timișoara, la începutul lunii aprilie. Ulterior bebelușii au fost retestați, iar testele au ieșit negative în 5 dintre cazuri.
Băiețelul Mădălinei nu s-a numărat printre nou-născuții testați negativ, așa că mămica a fost nevoită să se interneze împreună cu bebelușul la Maternitatea Bega din Timișoara pentru a primi tratament de specialitate. Mama s-a vindecat mai repede și a fost externată cu câteva zile înaintea băiețelului ei.
Mămica a fost nevoită să stea departe de băiețelul mai multe zile. L-a văzut doar prin video call cu ajutorul asistentelor. Cadrele medicale l-au îngrijit pe nou-născut în timpul petrecut internat în spital, departe de părinții lui.
„Am apucat să stăm 10 zile acasă împreună, apoi dintr-o dată mi s-a luat din brațe. A fost foarte greu,” a declarat Mădălina „La Maruță”.
Pe 28 aprilie, Mădălina și-a putut lua băiețelul acasă. Cu lacrimi în ochi, mămica și-a stâns puiul la piept.
„Eram însărcinată. Am plecat la Maternitatea Odobescu pentru a naște acolo prin operație de cezariana. Pe data de 1 aprilie am fost testați. Pe data de 6 am primit rezultatele. Eu eram negativă. Doar bebelușul era pozitiv. Pe data de 2 am venit acasă și ne-am autoizolat, iar pe data de 9 si 10 am fost testați din nou. Testele bebelușului au ieșit pozitive ambele.
La mine pe 9 a ieșit negativ și pe 10 pozitiv. Pe data de 12 am fost internați la Maternitatea Bega și de atunci am stat în spital până ieri. Ieri l-au externat pe el, eu m-am externat săptămâna trecută. După 14 zile o să ne vedem de viață. Până atunci trebuie să stăm numai noi doi. Așteptăm cu nerăbdare să ne vedem și cu tăticul”, a declarat Mădălina la PRO TV.
Marius Craina, medic primar obstetrică-ginecologie la Clinica Bega din Timișoara: „Am remarcat o înțelegere absolută și o comunicare impecabilă, o încredere pe care niciodată nu am întâlnit-o în cariera profesională, care s-a stabilit între cadrele medicale, mamele și gravidele internate la noi.
Chiar dacă distanța care îi separa erau doar câțiva zeci de metri între mame și nou-născuți, ele nu puteau să-i atingă , nu puteau să-i vadă! Singura comunicare care exista era prin telefon, între personalul nostru și mamă.
„Lumea trebuie să vadă și să înțeleagă că: da, este o boală cumplită,o boală care din păcate a produs victime, care a creat atâta suferință, dar există speranță!
Mădălina și nou-născutul pe care îl are astăzi în brațe dovedesc clar că împreună vom răzbi în acestă bătălie, în acest război!””
Vezi si: 10 nou-nascuti, diagnosticati cu COVID-19 in Timisoara. Testele mamelor, negative | Demamici.ro
Vezi si: Zambetul sperantei. Fetita nascuta prematur a invins coronavirusul | Demamici.ro
VIDEO AICI!
Era o zi ca oricare alta. Stăteam în fața calculatorului, mirată de vremea instabilă de…
Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE. Elevii-jucători și…
Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii - un nou studiu analizează „creierul de…
Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…
Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…
Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…