Primul transplant cu celule stem pentru tratarea autismului – Premiera in Romania | Demamici.ro

O fetita de 4 ani din Romania, diagnosticata cu tulburari din spectrul autismului, a beneficiat de un transplant cu propriile celule stem, pentru prima data in Romania. Interventia a avut loc intr-un spital privat din Bucuresti. Celulele stem au fost recoltate in 2014 si criogenate pana in momentul in care parintii au solicitat folosirea lor.

Micuta se simte bine in urma transplantului, iar echipa medicala ii urmareste evolutia clinica.

„Familia a căutat soluţii pentru situaţia cu care se confruntă. Astfel au ajuns la decizia de a utiliza proba de celule stem recoltată la naştere. Tratamentul cu celule stem pentru autism este un tratament inovator nestandardizat, de care beneficiază copii din întreaga lume încă de câţiva ani.

Centrul Medical Duke University din SUA este cunoscut în întreaga lume pentru rezultatele bune pe care le-a obţinut în tratamentul cu celule stem al copiilor cu autism.

Ne dorim din suflet ca şi în acest caz, pacientul nostru să obţină rezultatele foarte bune post-transplant pe care le aşteptăm ca urmare a experienţei internaţionale pe care o cunoaştem de la centre medicale precum cel amintit!

Proba şi-a păstrat caracteristicile de celularitate de la momentul recoltării pe toată durata stocării în bancă. Este un rezultat care ne bucură şi cu care ne mândrim, deoarece certifică faptul că procedura de procesare şi apoi stocare în bancă este o procedură de cea mai bună calitate posibilă”, a declarat doctorul Bogdan Ivanescu, Director General al companiei de stocare a celuleor stem, potrivit adevarul.ro.

Autismul este o tulburare de dezvoltare neuropsihiatrica ce presupune dificultati in mai multe arii de dezvoltare. Se presupune ca autismul ar fi rezultatul unor disfunctionalitati de dezvoltare ale sistemului nervos central sau genetic ale carei cauze sunt deocamdata necunoscute.

Autismul poate debuta inca din primul an de viata sau se poate instala in jurul varstei de 2-3 ani. Copilul pierde achizitiile cognitive, de socializare si comunicare si incep sa se manifeste comportamente repetitive si autostimulari.

Citeste si:

SERVICIU MEDICAL DE ASISTENTA PEDIATRICA GRATUITA, PRIN TELEFON, IN REGIM NON-STOP. PEDITEL ROMANIA | DEMAMICI.RO

COPIL NENASCUT, OPERAT SI PUS INAPOI IN UTERUL MAMEI, IN MAREA BRITANIE | DEMAMICI.RO

FETITA, FARA CREIER, ADUSA PE LUME PENTRU A-I FI DONATE ORGANELE: “AM REZISTAT CU GANDUL LA MIRACOLUL CARE IL VA ADUCE PENTRU ATATEA FAMILII” | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. O zi plină de distracție în aer liber, în Parcul Izvor din București | Demamici.ro

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…

o lună