Purtarea măștii: cum îi convingem pe cei mici? Pandemia ne-a luat pe toți pe nepregătite, dar învățăm cu pași rapizi să îi facem față. Purtarea măștii este unul dintre „ajutoarele” ce contribuie la combaterea virusului SARS-CoV-2, dar cum îi convingem pe cei mici să o poarte? Cum le explicăm copiilor cât de utilă este masca atunci când ieșim în locurile publice?
Este perfect normal ca reticența unui copil să fie mare cu privire la purtarea măștii în locuri publice. Pentru copiii ce suferă de anxietate sau autism, este cu atât mai greu. Copilul poate simți o sensibilitate la nivelul feței în momentul în care masca este pusă pe față, se poate simți panicat în momentul în care respiră.
Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF recomandă ca masca să fie purtată în mod corect și de către copii. Masca trebuie să aibă dimensiunea potrivită (să acopere nasul, gura și bărbia), partea din față a măștii nu trebuie să fie atinsă, iar depozitarea acesteia să se facă într-o pungă de plastic sau un recipient special. Este foarte important ca mâinile copilului să fie curate înainte ca acesta să își pună masca.
Surse:
Vezi si: Plouă, lași copilul să se joace afară? Activități distractive de făcut pe timp ploios | Demamici.ro
Era o zi ca oricare alta. Stăteam în fața calculatorului, mirată de vremea instabilă de…
Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE. Elevii-jucători și…
Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii - un nou studiu analizează „creierul de…
Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…
Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…
Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…