Regresia somnului de la 4 luni. O etapa importanta in dezvoltarea copilului, insa resimtita in mod neplacut de catre parinti. Si, daca inainte sa devii mama, credeai ca astfel de povesti sunt mituri sau ca tie nu ti se va intampla, afla ca nu este chiar asa.
Cuprins:
Regresia de somn de la 4 luni este reala, iar stresul acumulat de catre mamici in aceasta perioada, este si el la fel de real.
Regresia de somn, o adevarata traditie la noi in familie. S-a intamplat la primul nascut, la al doilea, iar acum cel de-al treilea copil al nostru si-a mostenit fratii. Regresia de somn de la 4 luni si-a facut aparitia in forta si, desi credeam ca sunt deja „calita” cu asa ceva, m-am inselat.
Aceste „intreruperi de somn” cum le numesc eu au inceput in jurul varstei de 4 luni. Imediat dupa, fetita noastra a inceput sa se rostogoleasca, ceea ce ne-a bucurat enorm.
Insa apoi a inceput sa se rostogoleasca si in patutul ei, ceea ce ne-a indus un pic in eroare.
Trecusem de doua ori prin aceasta experienta inainte, dar sincer… ma simteam de parca era prima data cand ma confruntam cu asa ceva.
Fetita noastra parea sa fie agitata in timpul noptii, din cauza lipsei de spatiu, asa ca am hotarat imediat: o vom lua la noi in camera si o vom culca intr-un patut atasat.
Nici asa nu a mers. Continua sa se rostogoleasca cu tot spatiul pe care il avea, motiv pentru care se trezea instant, la fiecare cateva minute.
Regresia de somn a bebelusului la 4 luni inseamna epuizare. Inseamna sa te chinui sa gasesti o solutie, in timp ce abia iti poti tine ochii deschisi.
Inseamna sa iti duci sarcinile de mama la indeplinire intr-un mod mecanic, aproape ca un zombie, din cauza deprivarii de somn.
Cu toate astea, desi regresia de somn poate fi frustranta, e un semn, totusi, ca bebelusul tau este sanatos si se dezvolta in parametri normali.
Si inca ceva: va trece si asta.
Stiu ca pare greu de crezut acum, cand esti cu moralul la pamant si abia iti revii din oboseala, insa eu am trecut de trei ori prin asta.
Este a treia oara cand ma invart in jurul camerei incercand sa fac orice pentru a-mi linisti bebelusul care s-a trezit pentru a cincea oara la 2 dimineata.
Si, in curand, va fi pentru a treia oara cand voi trece si de aceasta etapa. Pentru ca toata aceasta „furtuna” poate fi inspaimantatoare, insa nu dureaza mult, iar odata ce treci de ea vezi putea zambi din nou.
Perioada de dupa regresia de somn este incarcata cu mult mai multa odihna si un bebelus ceva mai fericit.
Asa ca, tine minte asta, in timp ce te chinui sa tii carma navei sa pluteasca. Vei trece si de aceasta furtuna, iar daca esti la un pas sa clachezi, inseamna ca esti… aproape acolo.
Aproape de acele zile insorite. Si cu fiecare hop si fiecare val amenintator devii si tu o mama mai puternica, capabila sa faca fata oricaror provocari.
Actrița Anca Dinicu a născut în secret, vedeta anunțând că a devenit mamă abia după…
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…