Relatia dintre mama si copil, responsabila pentru fericirea adultului! Toti parintii isi doresc o viata frumoasa pentru copilul lor.
Dupa sanatate, aceasta este urmatoarea preocupare a unei mame. De la o educatie buna, asigurarea resurselor materiale pentru dezvoltarea copilului si, mai tarziu, alegerea drumului profesional corect in viata, o mama este mereu preocupata de bunastarea puiului ei, indiferent de varsta la care a ajuns.
Chiar si asa, multe mame, scapa din vedere un aspect extrem de important: factorul emotional, care poate sa influenteze drastic viitorul copilului.
Relatia dintre mama si copil, in primii ani de viata, va influenta mare parte din viata copilului, chiar si la varsta adulta.
„Oamenii trebuie sa invete un lucru important. Structura personalitatii noastre nu este formata pana la varsta de 5-6 ani. Invatam despre relatii, despre emotii, despre conexiuni inainte sa invatam sa gandim.
Asa ca, daca foarte devreme in viata, persoana care m-a iubit, care m-a crescut, a simtit si furie fata de mine sau m-a ranit, sau m-a respins, eu imi voi forma o structura in personalitatea mea care va percepe intreaga lume astfel.
Relatia cu oamenii care ne-au dat viata este de fapt relatia noastra cu viata.
Asadar, relatia cu parintii nostri este relatia noastra cu viata insasi.
Deci, in viata mea voi simti respingere si furie. Ce se va intampla cand voi deveni adult? Voi atrage oameni si situatii care ma vor infuria pentru a continua sa traiesc cu problemele nerezolvate care nu mi-au placut niciodata.
In primul an de viata este hotarata toata viata noastra. Ne determina relatiile, inteligenta, stilul de a conduce, comunicarea. Totul se va intampla in primul an de viata”, a spus intr-un interviu dr. Menis Yousry.
Vezi si: Felul in care parintele isi arata afectiunea influenteaza fericirea copilului pe viata | Demamici.ro
„Iti pot raspunde printr-o singura propozitie: programele de parenting nu functioneaza, educatia nu functioneaza, nimic nu functioneaza. De multe ori nici terapia nu functioneaza. S
ingurul lucru care ar putea ajuta ca sa ai un copil sanatos este sa lucram cu noi insine si numai cu noi insine.
Copiii nostri sunt extensia constiintei noastre. Ei sunt subconstientul nostru.
Daca vreti sa aflati mai multe despre voi insiva, priviti-va copiii. Ei exprima tot ceea ce n-ati reusit inca sa rezolvati la voi insiva.
Copiii isi copiaza parintii, este foarte simplu. Sunt multe cai prin care ne putem ajuta copiii. In primul rand, sa fim atenti la ce se intampla cand se naste un copil. Ce facem prima data cu el. Cui il dam?
Creierul nostru nu se dezvolta doar genetic. El mai are nevoie de un creier care sa il antreneze si sa se dezvolte in aceasta lume. Prima legatura creata este si primul antrenament pe care il facem.
De aceea copilul ajunge prima data in bratele mamei.
Daca mama nu se conecteaza cu copilul, acesta va suferi pe viata.
Mama poate primi copilul in brate, dar sa nu reuseasca sa lege o conexiune cu el, daca nu este conectata cu ea insasi”, a mai spus celebrul medic terapeut.
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…