Româncă din Bacău a născut gemeni identici, cu probleme cardiace, în Marea Britanie. Povestea lui David și Theodor, micuții eroi care au depășit așteptările medicilor. De un an jumătate Carmen și soțul său locuiesc în Marea Britanie. Cuplul, originar din Bacău, a plecat în Marea Britanie pentru a-și face un rost, dar iată că nimic nu este întâmplător în viață. Carmen a rămas însărcinată cu gemeni. La 24 de săptămâni de sarcină tânăra a aflat că amândoi băieții prezintă probleme la inimioare. Încă din momentul în care a aflat diagnosticele, Carmen a fost îngrijită cu multă responsabilitate de medicii din UK.
Cuprins:
Româncă din Bacău a născut gemeni identici, cu probleme cardiace, în Marea Britanie. Povestea lui David și Theodor, micuții eroi care au depășit așteptările medicilor
La 33 de săptămâni, gemenii identici au venit pe lume. David a avut nevoie de îngrijire din cauza nașterii premature, însă medicii erau rezervați în ceea ce privește prognosticul lui Theodor. Au crezut că băiețelul se va naște fără viață. Din fericire, Theodor nu a renunțat la luptă și în ciuda șanselor puține pe care le avea la viață, a ieșit învingător. Micuțul a trecut printr-o operație pe cord deschis în primele zile de viață.
Operația ar fi costat 44.000 lire, însă tânărul cuplu nu a fost nevoit să scoată din buzunar niciun ban. Cu sinceritate, Carmen mărturisește că dacă ar fi fost în România nu crede că ar fi putut duce sarcina la capăt.
Fără a interveni asupra textului, vă invităm să citiți povestea lui Carmen care a adus pe lume gemeni identici, în Marea Britanie
„Acum o lună i-am adus pe lume pe Theodor și David, la 33 de săptămâni și 2 zile, doi prematuri mai puternici decât credeam. Pentru mine, copiii mei sunt doi eroi.
Totul a început când eram însărcinată în săptămâna 24 și am fost la morfologia de trimestru doi. Atunci, doamna doctor a descoperit ceva ce nu era prea ok cu inimioarele lor. Au urmat săptămâni de controale. Pot spune că am avut noroc că mă aflam în UK. Imediat am fost luați în evidență având sarcină gemelară și am fost puși pe o listă specială pentru a fi mereu în ochii specialiștilor .
In final, diagnosticele au fost confirmate, Theodor având Transpoziția Marilor Artere, iar David având Defect Septal Ventricular. Mi-a fost foarte teamă de tot ce avea să se întâmple. Medicii nu îi dădeau prea multe șanse lui Theodor să se nască viu, iar asta mă speria îngrozitor.
A fost puțin chin și cu nașterea. Nu puteam să nasc până nu era echipa de specialiști pregătită și până nu aveau locuri disponibile la terapie intensivă. Inițial trebuia să nasc pe 29 Decembrie 2021. Nu au avut locuri, apoi pe 31 decembrie, la fel, apoi 4 ianuarie.
Într-un final, pe 5 ianuarie 2021 la orele 12:49 și 12:51 au venit pe lume, Theodor fiind luat imediat, conectat la aparate și stabilizat de către specialiști. Nu l-am văzut la naștere deloc. A fost luat rapid și transportat la alt spital (Spitalul de Copii din Birmingham) unde era așteptat, iar pe David mi l-au adus puțin după ce s-au asigurat că este stabil.
Au urmat alte săptămâni dureroase pentru noi ca părinți. David era internat la Neonatal, iar Theodor la Terapie Intensivă la alt spital, având o intervenție chirurgicală chiar din prima seară, pentru a putea supraviețui. Planul medicilor era de a-l lăsa să mai câștige puțin în greutate pentru a face marea operație de schimbare a arterelor, operație pe cord deschis.
Pe 27 ianuarie, la ora 09:00, a intrat în operație. Nu pot descrie ce emoții am avut. Operația a durat 8 ore. Mai bine de o oră și jumătate a avut inima oprită, dar știam că reușește. Știam că am dat naștere unui erou! Și așa a și fost.
Theodor a reușit. Acum are două săptămâni de la operație și se recuperează mai bine decât se așteptau medicii. David, după o lună de stat la Neonatal, a sosit acasă acum o săptămână.
Tratamentul care mi-a fost aplicat încă din perioada sarcinii și până în acest moment este nemaipomenit. Dacă nu ar fi fost acești îngeri de doctori, copilul meu nu ar mai fi trăit. Sperăm ca în curând să îl putem avea și pe el acasă alături de fratele lui.”
Mai mult decât atât, tânăra mămică vorbește despre condițiile foarte bune în care a născut. „Am fost ajutată să merg la toaletă. Imediat după naștere mi-au adus să mănânc și ciocolată caldă pentru că era preferata mea.
La fiecare 3/4 ore îmi aduceau altă apă proaspătă, cafea, ceai, gustări, orice. Regulat veneau și se interesau cum mă simt psihic, dacă am nevoie de ajutor, de calmante, apoi am mai fost internată o dată cu David pentru a învăța să sugă. M-au învățat cum să îl alăptez corect, cum să îl schimb cât mai în siguranță, cum să-i administrez vitaminele”.
Vezi si: Foarte multe femei sunt maltratate in timpul nasterii, conform unui nou studiu | Demamici.ro
Fiecare experiență a nașterii este unică. Ea este relatată așa cum a fost percepută de mămica în cauză. Dacă sunt cititoare care au avut parte de o experiență foarte bună în aceeași unitate medicală (sau alta), le invităm să își împărtășească experiențele.
Dacă doriți să vă împărtășiți povestea nașterii, sub toate aspectele, fie ele pozitive sau negative, ne puteți scrie pe adresa de e-mail demamici@gmail.com sau pe pagina de Facebook De mamici. Tot aici puteți atașa și fotografii pe care doriți să le faceți publice. Nu există limită de cuvinte. Ne rezervăm dreptul de a selecta poveștile care urmează să fie publicate. Prin împărtășirea poveștii și publicarea ei, vă asumați veridicitatea celor relatate!