Sânii au de suferit în urma sarcinii și alăptării. Care sunt cele mai bune soluții pentru „repararea” lor? După naștere și alăptare, multe femei nu se mai simt confortabil cu noul lor bust și caută soluții pentru „repararea” sânilor. Implantul mamar este intervenția chirurgicală estetică ce poate aduce îmbunătățiri substanțiale sânilor. Câte tipuri de intervenții chirurgicale sunt și ce presupune fiecare, aflăm de la Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică.
„După sarcină, sânii își pot modifica forma prin pierderea volumului inițial, sau din contră, sânii în timpul sarcinii cresc în volum și pot rămâne cu acel volum suplimentar permanent. În funcție de felul în care arată sânii, stabilim ce are nevoie, dacă sunt sânii goi și lăsați este nevoie de ridicare cu sau fără implant, implantul dând volum suplimentar, dacă sânii sunt lăsați, dar au suficient de mult volum, este nevoie doar de o ridicare fără implant.
În funcție de particularitățile fiecărui caz, avem nevoie de intervenții diferite, ori de implant simplu în care sunt doar sâni mici, ori de mastopexie cu implant – în care sânii sunt lăsați și goi sau doar de o mastopexie în cazul în care sânii sunt lăsați, dar plini de volum”, explică Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică.
Forma de implant silicon pentru sâni poate fi rotundă sau anatomică. Forma rotundă are ca rezultat sâni mai senzuali, să spunem, cea anatomică, în formă de picătură este pentru aspect mai natural. Tehnica chirurgicală utilizată pentru mărirea sânilor cu implanturi cu silicon depinde de caracterististicile anatomice proprii fiecărei paciente, dar și rezultatele pe care le dorește.
„În cazul în care discutăm doar de implant simplu, discutăm de minimul de cicatrici, pentru că, de regulă, incizia este în șanțul inframamar și este o incizie destul de mică, aproape insesizabilă.
În cazul în care vorbim de ridicarea sânilor, cu sau fără implant, discutăm automat și de cicatrici. De cele mai multe ori sunt în jurul areolei, pe mijlocul sânului și în funcție de cât de lăsat este sânul, cu sau fără cea din șanțul inframamar. Acum sunt foarte multe tehnici care ajută la ameliorarea cicatricilor, de la tratamente injectabile topice, până la tratamente laser care le fac să se atenueze, deci grija pacienților ar trebui să nu fie pe cicatrici, ci pe rezultatul în sine”, mai spune Dr. Daniela Diveică, medic chirurg estetician.
Operația chirurgicală complexă de ridicare a sânilor „lăsați” (ptozati) se realizează pentru a corecta aspectul de „sâni căzuți”, restabilind totodată conturul și poziția glandei mamare.
Sânii lăsați (ptoza) se întâlnesc în diferite situații particulare, în funcție de care se abordează tehnica operatorie specifică. Aici discutăm despre sâni cu volum potrivit, însă care au pierdut din fermitate și sunt „lăsați”; sâni care prezintă și asimetrie (un sân este mai mare) pe lângă faptul că sunt lăsați; sâni care sunt lăsați, dar au și un volum peste cel potrivit, caz în care ridicarea sânilor se asociază.
Corectarea ptozei sânilor presupune înlăturarea excesului de piele, ridicarea glandei/ repoziționarea, eventuală augmentare a țesutului mamar atrofiat (mărirea sânilor).
„Statistic, intervenția de mastopexie cu implant este una dintre cele mai ample și delicate intervenții din chirurgia estetică la nivelul sânilor, pentru că, de regulă, sunt două operații contradictorii. Pe deoparte mărim sânul cu ajutorul implantului, pe de altă parte îl micșorăm pentru că scoatem pielea în exces. De aceea trebuie să găsim un raport foarte bun și o balanță extrem de echilibrată între cele două operații, mai ales în acest caz în care se operează toate structurile sânului, începând cu piele, grăsime, glandă mamară, mușchi, pentru că ridicăm mușchiul să introducem implantul”, mai spune Dr. Daniela Diveică.
Pe doamna doctor Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică, o puteți găsi la:
Mai multe informații despre proceduri, intervenții, dar și rezultate înainte și după le puteți vedea pe:
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…