Esti in saptamana 35 de sarcina, iar cresterea copilului este aproape finalizata. Organele lui interne sunt dezvoltate complet, cum ar fi rinichii sau ficatul si pot chiar sa excrete prima lor urina.
Cuprins:
Stratul adipos care s-a format în ultimele saptamani sub piele le ofera un aspect dolofan. Urmeaza perioada in care copilul va lua cel mai mult in greutate, aproximativ 230 de grame pe saptamana.
Desi nu va mai fi la fel de activ, din cauza lipsei de spatiu din uter, este important sa continui sa monitorizezi miscarile fetale.
Dupa saptamana 35 de sarcina, copilul va cantari aproximativ 2,4 kg si va masura 46 de cm.
Vezi si: Greutatea la nastere a bebelusului, influentata de genele transmise de mama | Demamici.ro
Corpul tau in saptamana 35 de sarcina
Pare uluitor, dar uterul tau si-a marit volumul de 1000 de ori de la dimensiunea initiala. Acum, el se afla pozitionat chiar sub coaste, deasupra diafragmului, muschiul care se afla situat sub plamani.
Din acest motiv, vei incepe sa simti ca respiri cu dificultate. Situatia este temporara si va dura pana inainte de nastere, atunci cand copilul incepe sa coboare in pelvis.
La nivel de greutate, daca ai avut grija la dieta ta, ai luat pana acum in jur de 10-12 kg. Pana la sfarsitul sarcinii nu vei mai acumula prea multe kilograme.
Ce e recomandat sa faci in aceasta perioada
Vizitele la medic au inceput sa aiba loc saptamanal, acolo unde sarcina iti este cu atentie monitorizata.
Te afli in saptamana 35 de sarcina, asa ca este ideal sa fi inceput deja numaratul miscarilor fetale. Recomandarile medicilor este sa parcurgi aceasta numaratoare in fiecare zi, la aceeasi ora, si sa tii un jurnal.
Ideal, ar trebui sa simti cel putin 10 lovituri, senzatia de fluturi sau de rostogolire intr-un interval de 2 ore.
Auzul copilului este perfect format, asa ca poti forma o conexiune cu el si mai puternica, in apropiere de momentul nasterii. Poti vorbi cu copilul, iar el iti va auzi vocea mult mai clar sau poti sa il familiarizezi si cu muzica.
Igiena in sarcina
Este important sa mentii o igiena ridicata in sarcina, insa ia in calcul si alti factori importanti.
Unele produse de curatenie pot avea un miros puternic, mult prea parfumat, de ordin chimic si care ar putea sa iti produca senzatia de greata sau chiar alergii.
Citeste mereu eticheta inainte de a cumpara un produs, iar dupa ce casa este curatata aeriseste mereu.
Nu amesteca niciodata substantele chimice, cum ar fi inalbitorul cu amoniacul, deoarece ar putea rezulta gaze toxice care pot provoca leziuni daca sunt inhalate.
Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 34 de sarcina | Demamici.ro
Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 36 de sarcina | Demamici.ro