Sarcina planificata apare in cazul cuplurilor care isi doresc foarte mult un copil.
Femeile care intampina dificultati in a ramane insarcinate sunt foarte precaute cu stilul lor de viata, pentru a favoriza conceptia.
Cuprins:
In orice caz, chiar si in randul cuplurilor care prefera surprizele, este indicat sa tineti cont de anumite aspecte.
O sarcina planificata nu presupune doar analizarea timpului propice pentru ca fecundarea sa aiba loc, dar si a corpului tau, de viitoare mama.
Pentru 9 luni de zile, corpul tau va sustine o alta viata, asa ca este important sa stii daca esti capabila sa duci pana la sfarsit sarcina.
Conceptia apare cu aproximativ 2 saptamani inainte de menstruatie. Multe femei nu stiu ca sunt insarcinate pana in a cincea saptamana de sarcina.
In primele 8 saptamani, fatul este extrem de vulnerabil. Organe importante precum inima incep sa se dezvolte.
Daca stilul tau de viata nu este unul sanatos, continui sa bei, sa fumezi sau sa desfasori activitati sportive intense, poti afecta sarcina sau dezvoltarea sanatoasa a copilului.
Este ideal sa alegi momentul in care iti doresti sa incepi un nou capitol al vietii tale. Cu 3 luni inainte de a ramane insarcinata, ar trebui sa ai sarcina planificata.
Acest lucru inseamna sa renunti la fumat, sa obtii o greutate sanatoasa si, daca urmezi un anume tratament, sa incepi sa ajustezi medicatia.
Daca iei anticonceptionale orale, poti avea o intarziere de 2 saptamani inainte de a avea ovulatie din nou. Dupa 4-6 saptamani de la ultima pastila, menstruatia va aparea. Odata ce ovulatia s-a reluat, poti ramane gravida.
In trecut, medicii isi faceau griji legate de faptul ca daca vei ramane insarcinata imediat dupa ce ai intrerupt anticonceptionalele orale, vei avea un risc mai mare de avort spontan. Totusi, aceste griji nu au un fundament stiintific.
Daca nu ai avut o sarcina planificata, simptomele in saptamanile 1 si 2 de sarcina s-ar putea sa nu fie majore sau chiar sa fie confundate cu cele ale ciclului menstrual.
Conceptia apare cu aproximativ 2 saptamani inainte de aparitia urmatoarei menstruatii.
Daca te pregatesti sa ramai insarcinata sau ti-ai facut un test de sarcina si ai aflat ca vei fi mama, iata ce trebuie sa stii despre aceasta perioada.
In primele 8 saptamani, fatul este vulnerabil. Este perioada in care organele lui vitale (de exemplu, inima) incep sa se dezvolte.
Vezi si: Sangerarea de implantare. Cum o recunosti | Demamici.ro
In multe cazuri, atunci cand ovulul este fecundat, apare o usoara sangerare. Ea se numeste si sangerare de implantare. Multe femei confunda acest tip de sangerare cu menstruatia lunara.
Sangerarea de implantare este diferita de cea mentruala. Ea dureaza mult mai putin – de la cateva ore la 1-2 zile si are o culoarea rozalia sau maronie, in niciun caz culoarea rosie, ca la menstruatie.
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…