Secretul brânzicii bebelușului pe care nimeni nu l-a spus până acum sau ce trebuie făcut pentru o brânzică foarte cremoasă.
Ca oricare altă mămică, am pregătit cu entuziasm brânzica bebelușului urmând o rețetă relativ simplă.
Evident, băiețelul meu nu a fost dat pe spate de rezultat și sincer, gustând-o, nici eu.
Era foarte densă, deloc cremoasă și aș putea spune chiar înecăcioasă pentru un bebeluș dacă era consumată ca atare.
Așa că au urmat tot felul de încercări pentru a ajunge la un rezultat mulțumitor. Am adăugat ingrediente, am scos din cantități, însă fără rezultat.
Secretul brânzicii bebelușului pe care nimeni nu l-a spus
Până într-o zi în care, lipsită de orice speranță, am luat:
•500 ml lapte de vacă cu 3.5% grăsime;
•3 linguri de zeamă de lămâie;
Secretul brânzicii bebelușului. Am fiert laptele până a ajuns aproape de punctul de fierbere (au început să se acumuleze bule pe marginea oalei), am adăugat treptat zeama de lămâie, am scos produsul pe o strecurătoare și, pentru că nu aveam foarte mult timp la dispoziție, am lăsat brânzica la scurs destul de puțin, maximum 5 minute.
După ce s-a răcit și înainte de a i-o da băiețelului, am gustat-o. Am rămas șocată de gustul untos, aproape că se topea în gură!!!
Băiețelul a acceptat-o și el mai ok decât dățile trecute. Ce să mai, bucurie mare 😃
Secretul brânzicii bebelușului. Nu mi-a venit să cred că găsisem, în sfârșit, formula magică!
Secretul pe care nu mi l-a dezvăluit nimeni constă în… timpul de scurgere al brânzicii. Acesta trebuie să fie până la maximum 5 minute.
Sper că v-am ușurat puțin viața cu acest sfat care pe mine m-a costat timp prețios.
Să vă fie de bine! 😃
Vezi și: Budinca de tapioca cu banana si fructe de padure – diversificare bebelusi | Demamici.ro