Sănătatea și siguranța bebelușului

Simptomele gripei la copii: care sunt primele semne și când e cazul să ne îndreptăm spre camera de gardă | Demamici.ro

Simptomele gripei la copii. Micuții noștri nu au acest lux sau putere a sistemului imunitar. Prin urmare, gripa la copii poate fi foarte gravă. De fapt, un studiu recent al Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase a arătat că cei mai mici copii sunt cei mai expuși riscului de complicații grave ale gripei. Și, din păcate, spitalizările din cauza gripei au crescut în ultimul deceniu. Un indiciu care ne arată că cu gripa ar putea fi din ce în ce mai greu de luptat.

Dacă copilul dumneavoastră este bolnav și vă întrebați dacă are gripă, identificarea timpurie a anumitor simptome de gripă este cheia pentru a ajuta copilul să se recupereze mai repede. Iată cum să identificați simptomele gripei la copii și măsurile pe care le puteți lua acasă pentru ameliorarea simptomelor, scrie healthparents.com.

Simptomele gripei la copii. Simptome precoce ale gripei la copii de urmărit

Fie că o iau de la locul de joacă, de la grădiniță sau de la școală, gripa apare rapid la copii – și la adulți, de asemenea. De obicei, semnele de gripă la bebeluși, copii mici și copii mari încep să apară între una și patru zile după infectare.

Știind cum să depistați simptomele devreme, vă poate ajuta copilul să se recupereze mai repede. Primele 48 de ore sunt cele mai importante, iar mulți părinți au dificultăți în a identifica dacă copilul lor se confruntă cu gripă sau cu o răceală comună.

Simptomele gripei la copii. Iată simptomele care semnalează că este gripă și nu o răceală:

  • Se aprinde brusc
  • Febra este mare
  • Tusea este seacă
  • Există o durere de cap puternică
  • Copilul experimentează slăbiciune sau epuizare bruscă
  • Este însoțită de vărsături sau diaree

Cât durează gripa la copii?

Gripa durează de obicei aproximativ 7-10 zile. Dar unele simptome precum oboseala pot dura câteva săptămâni bune.

Dacă al meu copil are gripă, voi avea și eu?

Este posibil. Gripa este foarte contagioasă și dacă cel mic este infectat cu ea, este posibil să contractați virusul înainte de a prezenta simptome.

Dacă copilul dumneavoastră face gripă, modalități de a reduce șansele de răspândire a virusului în întreaga familie sunt:

  • Spălați-vă mâinile (și mâinile copilului) des cu apă caldă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde de fiecare dată
  • Evitați să vă atingeți ochii, nasul sau gura
  • Curățați în mod regulat suprafețele și obiectele atinse frecvent, cum ar fi mânerele ușilor, robinetele și jucăriile pentru copii
  • Învață-ți copilul să tușească și să strănute în plica cotului

Simptomele gripei la copii. Cum să tratezi gripa la copii

Când copilul tău este bolnav, tot ce vrei este ca el să înceapă să se simtă mai bine. Și intervenția în primele 48 de ore poate ajuta la accelerarea recuperării.

1. Măsurile pe care le puteți lua acasă pentru ameliorarea simptomelor gripei

De îndată ce observați orice simptom de boală, sunt puține lucruri pe care le puteți face acasă în timp ce monitorizați situația sau așteptați să obțineți o programare la medic:

  • Ajutați-vă copilul să rămână hidratat. Hidratarea este cel mai important aspect. Încurajează-ți copilul să ia înghițituri mici de apă, suc, supă de pui sau lichide calde. Ei pot avea un apetit redus și este în regulă – dar asigurați-vă că beau multe lichide.
  • Lasă-l să se odihnească. Odihna va accelera recuperarea. Încurajează somnul și ajută-l să se culce devreme seara.
  • Încercați un spray nazal salin. Folosirea unui spray salin pentru a decongestiona nasul înfundat al copilului îl poate ajuta să respire mai ușor, să simtă mai puțină presiune și să se relaxeze.
  • Dați copilului dumneavoastră numai medicamentele recomandate de medicul dumneavoastră! Ibuprofenul sau acetaminofenul sunt adesea recomandate pentru a reduce febra și pentru a calma durerile. Dar nu ar trebui să-i dai niciodată copilului tău aspirină sau medicamente fără prescripție medicală împotriva gripei.
  • Sunați la cabinetul medicului dumneavoastră pentru a discuta despre simptomele specifice gripei și pentru a obține recomandări cu privire la medicamente.

2. Dacă situația o impune, trebuie să știți că puteți obține și îngrijiri online

Simptomele gripei la copii. Cu cât copilul dumneavoastră poate primi mai devreme un diagnostic oficial și un plan de tratament, cu atât mai bine. De exemplu, medicul copilului dumneavoastră poate prescrie antivirale pentru a vă proteja copilul de complicații severe ale gripei, cum ar fi infecțiile urechii. Antiviralele pot fi mai eficiente atunci când sunt luate mai aproape de debutul simptomelor.

Aducerea copilului la clinică\ îngrijirea de urgență pot fi dificile atunci când copilul se simte rău și trebuie să se odihnească. În plus, dacă are febră mare și este gripă, probabil că este contagios. Vestea bună este că puteți obține tratament și îngrijire online.

3. Apelați liniile gratuite pentru copii

Serviciul PEDITEL 1791 este un program național și internațional de asistență medicală pediatrică gratuită, prin telefon, non stop, pentru fiecare copil din România, oriunde s-ar afla în lume prin apelarea la numerele +40377771111 (național și internațional), 1791 (național Vodafone, Orange, Telekom).

4. Aflați când să vă duceți copilul la camera de urgență pentru gripă

Simptomele gripei la copii. Părinții se întreabă adesea când ar trebui să-și facă griji cu privire la simptomele gripei la copilul lor. Gripa este o boală gravă care poate duce la complicații uneori, în special la sugari și copii mici. Mergeți la cea mai apropiată cameră de urgență dacă copilul dvs.:

  • A experimentat simptome asemănătoare gripei care s-au ameliorat, dar apoi s-au înrăutățit
  • Are mai puțin de 3 luni și are febră mare
  • Are între 3 luni și 3 ani, are febră mare și prezintă semne de deshidratare (de exemplu, ochi sau gura uscată, nu a urinat de câteva ore)
  • Are febră și respirație neobișnuită (de exemplu, dificultăți de respirație, gâfâit sau respirație șuierătoare)
  • Are febră cu erupție cutanată
  • Are dureri în piept sau presiune
  • Are amețeli sau confuzie bruscă
  • Are vărsături severe sau persistente
  • Are pielea sau buzele care au devenit gri sau albastre
  • Este extrem de iritabil
  • Nu mănâncă sau bea
  • Nu se trezește sau nu interacționează cu tine

5. Bonus: vaccinați-vă copilul împotriva gripei în fiecare an

Simptomele gripei la copii. Vaccinul antigripal chiar funcționează? Da. Vaccinările anuale împotriva gripei pot ajuta la reducerea șanselor ca copilul dumneavoastră să ia gripă cu până la 60%, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Dacă fac gripă, vaccinul antigripal poate ajuta la reducerea severității simptomelor și riscul de spitalizare, scrie healthparents.com.

Copiii cu vârsta între 6 luni și 8 ani care nu au fost vaccinați împotriva gripei înainte au nevoie de două doze. Ar trebui să primească prima injecție de îndată ce vaccinul este disponibil pentru sezon, care este de obicei la începutul lunii septembrie. În acest fel, pot primi a doua doză până la sfârșitul lunii octombrie. Dacă copilul dumneavoastră a mai fost vaccinat, are nevoie de o singură doză și ar trebui să o primească până la sfârșitul lunii octombrie.

Din păcate, sezonul gripei este unul lung, de obicei începe în octombrie și durează până în mai. Dar a ști cum să depistați simptomele timpurii ale gripei la copii și cum să le oferiți îngrijirea de care au nevoie vă poate oferi liniște sufletească și vă poate face micuțul să se simtă mai bine rapid.

Vezi și: Un copil de 3 ani, testat pozitiv pentru gripă, a murit într-un spital din Brasov. Cauza morții încă se investighează | Demamici.ro

Vezi și: Spalatul mainilor inainte de masa, esential in plin sezon gripal – experiment | Demamici.ro

Share

Articole recente

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. O zi plină de distracție în aer liber, în Parcul Izvor din București | Demamici.ro

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…

o lună