Structura anului școlar va fi modificată radical. Ce trebuie să știe toți părinții! | Demamici.ro
Structura anului școlar vafi schimbată radical față de ceea ce exista până în prezent, noile modificări vor fi făcute începând chiar cu anul școlar 2022-2023.
Cuprins:
Astfel, noul an şcolar va începe în prima zi de luni din septembrie (5 septembrie 2022) şi se va încheia pe 17 iunie.
O altă noutate este şi introducerea, pe lângă programul Şcoala Altfel (o săptămână la alegerea școlilor în perioada 26 februarie – 6 aprilie), şi a programului Săptămâna Verde (o săptămână la alegerea școlilor în perioada 19 aprilie – 16 iunie 2023). Acesta va fi inclusă în modulele 4 și 5, la alegerea școlilor.
De asemenea, Ministerul Educaţiei vrea să modifice şi regulamentul de funcţionare din învăţământul preuniversitar, astfel încât să fie eliminate tezele semestriale, care să fie înlocuite cu evaluări standardizate, la începutul şi la sfârşitul anului şcolar.
„Azi (n.r. 30.03.2022) am avut o comisie de dialog la nivelul Ministerului Educației s-a discutat despre structura anului școlar 2022-2023. Apreciz cooperarea pe care Ministerul Educației a avut-o cu reprezentanții elevilor, părinților și profesorilor. Am reușit să ajungem, îmi place să cred, la un consens care este confirmat nu numai de experții din România, ci de orice expert care are o minimă experiență în pedagogie. Este vorba de nevoia de a alterna module de învățare de 6, 7, 8 săptămâni cu module de repaus, în așa fel putem să ne adaptăm pe specificul anului școlar din România”, a declarat Sorin Cîmpeanu la finalul ședinței de Guvern.
„Având în vedere relevanța tezelor semestriale, având în vedere această structură, intenționăm să revizium regulamentul de organizare și funcționare din învățământul preuniversitar în sensul renunțării la obligativitatea acestor teze semestriale. Sunt convins că fiecare profesor știe bine când să-și planifice aceste evaluări pe parcurs. De asemenea, am luat act și de solicitarea elevilor, pe care o susțin, a unei evaluări standardizate la final de an școlăr și o evaluare la început de an. Este un model pedagogic pe care îl vom avea în atenție”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.
Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…
Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…
Perioada post-partum sau al patrulea trimestru de sarcină, așa cum mai este ea numită, reprezintă…
De vorbă cu Andreea Răducan despre modele adevărate, principiile și valorile pe care le transmitem…
Distracție, aventură și prieteni pentru cei mici. Luna martie aduce episoade noi la Disney Jr.…
În luna dedicată iubirii, Asociația de protecție a animalelor Sache sărbătorește 9 ani de activitate…