Mai este cunoscut si ca diabetul gravidelor si apare in ultimele luni ale sarcinii, tratarea sa fiind usoara. Insa daca nu este descoperit la timp pot aparea complicatii atat pe durata sarcinii, cat si la nastere.
Cuprins:
Nu sunt cunoscute cauzele exacte ale dezvoltarii lui, insa medicii au observat ca exista o legatura stransa intre hormonii necesari hranirii placentei si reglarea insulinei din sangele mamei.
Astfel femeile care sufera de diabet gestational pot avea nevoie de pana la trei ori mai multa insulina decat femeile sanatoase. Acesta apare in ultimele trei luni ale sarcinii si dispare in maxim 6-8 saptamani dupa nastere.
Conform unui raport al „Centers for Disease Control and Prevention”, diabetul gestational apare la circa 9% dintre femeile insarcinate, iar cele mai predispuse la diabetul gestational sunt femeile cu radacini asiatice, indiene, indigeni australieni, sau locuitori ai insulelor din Pacific.
Acest tip de diabet functioneaza ca alte tipuri de diabet. Celulele din organism nu mai proceseaza corect glucoza din sange, iar pentru a regla nivelul de glucoza, organismul trebuie sa produca mai multa insulina.
In principiu, simptomele diabetului gestational nu se observa, fiind detectat mai ales in urma unor analize de sange, la ginecolog. Daca nivelul zaharului din sange este prea ridicat, pot sa apara simptome precum:
Cauzele nu sunt clare, insa exista o legatura stransa intre placenta si variatiile diversilor hormoni din organism. In acest fel, modificarea productiei hormonilor din organismul mamei afecteaza intregul sistem si contribuie inclusiv la cresterea nivelului zaharului din sange.
Tratamentul consta in injectii cu insulina pentru ca in jur de 20% dintre paciente au nevoie de insulina. Medicul iti va mai recomanda si activitate fizica moderata si o dieta sanatoasa.
Insa doctorii nu recomanda pierderea in greutate, pentru ca acest lucru ii poate dauna dezvoltarii copilului. Sunt recomandate fructele si legumele, semintele, cerealele integrale, carnea de peste. Este bine sa eviti prajelile, semipreparatele, produsele fast food.
Testarea glicemiei de pana la 4-5 ori pe zi este esentiala pentru a te asigura ca valorile sunt cuprinse intre anumite limite considerate sigure pentru sanatatea celui mic, astfel ca trebuie luata in considerare.
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…