Uleiul de masaj – cum să-l alegi pe cel potrivit pentru bebelușul tău. Știm foarte bine că masajul ajută bebelușul să se dezvolte armonios, îl relaxează și ajută la diminuarea colicilor. Cercetătorii au demonstrat faptul că masajul are rezultate uimitoare și în cazul bebelușilor născuți prematur: ajută la creșterea în greutate, stabilizează ritmul cardiac și sporește activitatea creierului.
Cuprins:
Dar te-ai întrebat vreodată ce tip de ulei trebuie să folosești pentru pielea sensibilă a bebelușului tău? Te-ai întrebat de ce nu sunt potrivite toate tipurile de uleiuri și care anume sunt dăunătoare pentru pielea bebelușului?
Dacă bebelușul are pielea uscată sau eczemă atopică, evitați uleiurile vegetale care sunt mai ridicate într-un alt tip de acid gras numit acid oleic. Uleiurile vegetale bogate în acid oleic pot fi mai dure pe pielea bebelușului decât uleiurile vegetale bogate în acid linoleic sau uleiurile minerale.
Specialiștii recomandă ca masajul să aibă loc înainte de ora la care bebelușul este pus la somn (la o oră după ce a mâncat), pentru că majoritatea bebelușilor adorm in timp ce sunt masați.
De asemenea, este foarte important să îl masați numai dacă observați ca ii place. In caz contrar, cel mai bine este să vă opriți deoarece bebelușul poate ajunge să nu mai suporte această activitate în viitorul apropiat.
Acordați o foarte mare atenție presiunii din timpul masajului. Nu trebuie să fie o presiune prea mare atunci când efectuați masajul și verificați temperatura uleiului înainte de a-l aplica pe piele; să nu fie nici prea cald, dar nici prea rece. Mâinile mamei trebuie sa fie curate, uscate si calde, pentru a nu crea o senzație de disconfort bebelușului.
Nu în ultimul rând, asigurați-vă că nu puneți ulei pe nasul și urechile celui mic, astfel evitați ca acesta să intre în zonele respective. Temperatura optimă din timpul masajului trebuie să fie în jur de 24 °C. Și nu uitați, vorbiți cu bebelușul cât mai mult în timpul masajului, povestiți activitatea pentru a-l relaxa.
Indiferent de uleiul pe care îl alegeți, citiți eticheta și păstrați-o cu atenție. Fiți atenți la data de expirare a uleiurile minerale și a celor vegetale.
Surse
https://www.babycenter.com.au/a1044406/oils-for-baby-massage
https://www.healthline.com/health/parenting/baby-massage
https://www.nct.org.uk/baby-toddler/everyday-care/baby-massage-tips-and-benefits
https://www.magonlinelibrary.com/doi/full/10.12968/bjom.2015.23.3.166
Vezi si: Fontanela la bebelusi. Ce este si in ce conditii ar trebui sa va ingrijorati | Demamici.ro
Actrița Anca Dinicu a născut în secret, vedeta anunțând că a devenit mamă abia după…
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…