Un baietel cu sindromul Down isi intalneste fratiorul pentru prima data. Prima intalnire dintre frati este un moment extrem de emotionant pentru parinti si pentru fratele mai mare care da ochii pentru prima data cu faptura micuta pe care pana mai ieri mama o tinea „in burtica”.
Cuprins:
Amintirile pe care fratii mai mari si le fac in ziua primei intalniri cu fratiorul vor dainui o viata in minte si in suflet. Parintii isi privesc micutii cu lacrimi in ochi, iar entuziasmul din ochii copilasului mic, care brusc a devenit fratele mai mare, emana o emotie greu de descris in cuvinte.
Un baietel cu sindromul Down a fost filmat in timpul primei intalniri cu fratiorul mai mic, la maternitate. Copilasul este surprins in timp ce alearga pe holurile spitalului cu un ursulet in mana, nerabdator sa ajunga in salonul in care se aflau mama si bebelusul.
Ajuns in fata incaperii, baietelul se opreste dintr-o data si il cauta cu ochisori intrebatori pe tata. Il asteapta pe barbat si intra, cu ursuletul intins, pregatit sa-l inmaneze noului membru al familiei.
Vizibil emotionat, fratiorul mai mare este asezat pe pat. Cu un zambet larg si cu bucurie in suflet, micutul a asteptat ca mama sa-l lase sa-si tina fratiorul in brate pentru prima data.
Fara teama, doar cu multa dragoste, micutul a privit bebelusul, l-a pupat, i-a analizat un piciorus pe care nou-nascutul il tot scotea din paturica si l-a privit cu mult drag, asa cum doar un frate mai mare o poate face.
Vezi si: Bebelus cu sindromul Down, tinut in brate de fratele mai mare | Demamici.ro
Un baietel cu sindromul Down isi intalneste fratiorul pentru prima data. Ce este sindromul Down?
Sindromul Down este o disfunctionalitate cromozomiala. Copilul se naste cu 47 de cromozomi, in loc de 46. Sindromul Down apare la circa 650-1000 de nasteri. In anul 2018, in Romania s-au nascut 4550 de copii cu sindrom Down.
In general, persoanele diagnosticate cu aceasta afectiune pot avea multiple probleme de sanatate. Copilului ii este afectata dezvoltarea motorie, dar si cea cognitiva.
O fetita cu sindromul Down a fost adoptata de un tata singur dupa ce 20 de familii au respins-o
O fetita cu sindromul Down a fost adoptata de un tata singur. Dragostea pe care unele persoane ajung sa o simta pentru copii care nu sunt sange din sangele lor poate fi la fel de puternica sau chiar si mai intensa decat a unui parinte biologic.
Cazul de fata dovedeste ca iubirea nu e intotdeauna legata de legatura de sange.
Fetita asta a trecut prin trauma respingerii. La doar 13 zile de viata, micuta diagnosticata cu sindromul Down fusese deja respinsa de 20 de familii.
Persoanele care isi doreau sa adopte i-au refuzat sansa din start. Nu i-au remarcat farmecul, nu au invatat sa o accepte si sa-i aprecieze personalitatea frumoasa. Au vazut doar ca e diferita si si-au focusat atentia pe dizabilitate.
Citeste continuarea AICI.