O femeie de 39 de ani din Codlea, judetul Brasov, a vrut sa-i dea o lectie fiului sau de 8 ani. Mama a decis sa-l disciplineze ducandu-l intr-o zona locuita de persoane de etnie roma si lasandu-l acolo.
Cuprins:
In momentul in care femeia s-a urcat in masina sa plece, copilul, speriat, s-a agatat de masina mamei si a fost tarat pe asfalt 2-3 metri.
Intreaga scena a avut loc in comuna Vulcan si semnalata autoritatilor printr-un apel la 112. Incidentul a fost raportat de un localnic.
Un baietel de 8 ani, ranit dupa ce-a fost tarat de masina mamei
Baietelul a fost preluat de un echipaj SMURD si transportat de urgenta la spital.
„Femeia, în încercarea de a-și disciplina copilul de 8 ani, s-ar fi dus împreună cu acesta într-o zonă populată de cetățeni de etnie roma și ar fi încercat să-l lase pe minor acolo.
Speriat, copilul s-ar fi prins de mânerul autoturismului mamei sale, fiind astfel târât pe asfalt aproximativ 2-3 metri”, se arata intr-un comunicat al Politiei Brasov, potrivit digi24.ro.
Oamenii legii au deschis un dosar penal si fac verificari pentru a depista eventualele violente din cadrul familiei.
„Daca nu esti cuminte, te dau la tigani” si alte amenintari
O expresie impamantenita de generatii intregi, folosita, dupa cum se vede exemplificat in cazul de mai sus, si in zilele noastre. Parintii isi amenintau copiii cu abandonul, instrainarea catre persoane de etnie roma.
Acest gen de amenintare nu este izolata. Micutii neascultatori erau speriati cu „Bau-bau”, „Baba Cloanta”, „Lupul cel rau” si alti monstri nascociti de mintea parintilor care doreau cu orice pret sa-si linisteasca copiii. Si reuseau. Pe moment, spaima traita de copii era reala si renuntau la comportamentul care ii nemultumea pe „datatorii de viata”. Dar ce se intampla pe termen lung?
Dr. Laura Markham, doctor în psihologie clinică, fondator al www.ahaparenting.com, autor al cărților „Părinți liniștiți, copii fericiți: cum să înlocuim țipetele cu conectarea” și „Părinți liniștiți, frați fericiți: cum să creștem frați prieteni pe viață”, vorbeste despre efectele nocive ale amenintarilor:
„Se creează o luptă pentru putere, în care părintele încearcă să îl facă pe copil să cedeze și să se conformeze unor ordine, în loc să creeze o relație în care copilul VREA să coopereze.
Ce se întâmplă însă când această amenințare nu va mai avea putere? Va trebui să găsim o amenințare mai mare, și apoi și mai mare și tot așa, până când, inevitabil, la un moment dat lanțul acesta se rupe.
Copilul învață să rezolve dezacordurile prin amenințări și forță, în loc să asculte și punctul de vedere al celuilalt și să caute o soluție favorabilă pentru ambele părți”, potrivit info-kids.ro.
FOTO simbol