Un bebeluș de o lună, în stare gravă la spital. Mama i-a picurat verde de briliant pe suzetă, la indicația pediatrului. Un bebeluș de doar o lună a ajuns în stare critică la spital, după ce mama a încercat să îl trateze acasă, la indicațiile unui medic pediatru.
Cuprins:
Cazul s-a petrecut într-un oraș din Ucraina, iar chinurile prin care a trecut bebelușul a îngrozit nu doar opinia publică, dar și lumea medicală.
Copilul a ajuns la spital cu arsuri în cavitatea bucală, iar medicii de la spitalul raional „Ohmatdet”, din regiunea Lvov, nu au reușit inițial să deslușească cauza care ar fi putut declanșa starea gravă în care se afla copilul. Inițial, au suspectat că bebelușul avea difterie, însă la o investigație mai amănunțită, aveau să afle adevărul chiar de la mamă.
„Copilul nu avea loc viu în guriță, doar o rană imensă. Nici măcar nu putea să plângă”, a fost descrisă situația în clinică.
Șefa departamentului, Oksana Korolyak, a observat un obiect verde pe masă, care s-a dovedit a fi suzeta copilului. Mama bebelușului a povestit, extrem de degajat, cum un medic pediatru din localitatea lor a sfătuit-o să picure verde de briliant pe suzetă, pentru a-l trata de stomatită.
„Mama bebelușului nu s-a pierdut cu firea și a povestit că medicul pediatru local a recomandat picurarea soluției de verde de briliant împotriva aftei bucale, direct pe suzeta acestui copil.
A spune că pediatrii au fost în stare de șoc înseamnă a nu spune nimic. Super-eroii noștri au reușit deja să facă față acestui lucru. Copilul a plecat acasă cu mama sa, care, pe cuvântul ei de onoare, a promis că nu va mai experimenta așa ceva”, au declarat medicii de la spitalul la care a fost tratat copilul.
Din fericire, bebelușul a primit la timp toate îngrijirile necesare, astel încât o tragedie să fie evitată, iar copilul să se poată întoarce acasă alături de mama lui.
Verdele de briliant, o soluție asemănătoare cu iodul, este folosită în gospodărie, iar de-a lungul timpului a mai fost utilizată și în scopuri medicinale.
Soluția de verde de briliant poate înlocui cu succes varul, atunci când doriți să scăpați de anumite insecte din jurul plantelor.
Considerată și o substanță antiseptică, însă mai slabă ca iodul, verdele de briliant are proprietatea de a stimula uşor regenerarea ţesuturilor, vindecarea lor, şi nu conduce la uscarea excesivă a tegumentului.
Totuși, astfel de substanțe se pot dovedi periculoase pentru nou născuți și copii. Medicii din Occident sunt extrem de reticenți cu privire la această substanță și întrebuințarea ei în scop medicinal, deoarece această substanță nu a fost până acum studiată până la capăt și nu se cunosc în totalitate riscurile.
În prezent, doar în Rusia și în unele țări din fostul bloc comunist se mai folosește verdele de briliant în scop medicinal.
Vezi si: O fetita de 5 luni a murit: „Mi-a spus ca are rosu in gat si ne-a trimis acasa!” | Demamici.ro
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…