Un iesean ridica locuinte de la zero pentru copiii sarmani. Un tanar din Iasi a reusit sa ofere un gram de speranta mai multor copii. Bogdan Tanasa a devenit ingerul copiilor amarati, de la sate, in urma cu 5 ani. Atunci, a ramas impresionat de povestea unei familii cu sase copii din satul Brosteni.
Cuprins:
Micutii au fost parasiti de mama si traiau intr-o saracie aproape inumana. Atunci, Bogdan Tanase s-a mobilizat si a facut un apel pe retelele de socializare, pentru familia nevoiasa.
„Rog toti prietenii care pot sa ma ajute cu ceva, materiale de constructii, orice, termosistem. Haideti, fratilor, sa facem o fapta buna, sa ii ajutam pe oameni! Nu se poate! Trebuie ajutati!”
Spre surprinderea lui, zeci de voluntari au sarit in ajutorul sau in cauza pentru care lupta. O luna mai tarziu, dupa o mobilizare in forta, tatal cu cei sase copii s-au mutat in casa noua. Mai mult, Bogdan le-a mai oferit si o vacanta la munte, in care au avut ocazia sa iasa pentru prima data din satul natal.
Aproximativ cinci ani mai tarziu, ieseanul care a adus bucurie in sufletele multor copii, lupta in continuare sa aduca speranta in randul familiilor amarate.
Un iesean ridica locuinte de la zero pentru copiii sarmani
Intre timp, Bogdan Tanase a infiintat si asociatia Casa Share, prin care si-a propus sa aduca o o incurajare, acolo unde exista lacrimi. In tot acest timp, el a construit deja 24 de case.
Cei care doresc sa fie ajutati, pot apela la el, insa trebuie respectate cateva reguli: copiii din familie trebuie sa mearga la scoala, iar acolo unde este posibil, parintii sau membri ai familiei sa participe la construirea sau renovarea casei.
Toti cei care detin o firma pot directiona 20% din impozitul pe profit catre Asociatia Casa Share. De asemenea, daca sunteti persoana fizica sau angajat, puteti redirectiona cei 2% catre o astfel de cauza nobila, la indemnul lui Bogdan Tanase si pe site-ul asociatiei.
Povestea lui Bogdan Tanasa
Casa lui părintească era vizavi de Casa de Copii din Popricani. Așa că fost impresionat de mic de copiii care nu aveau părinți, deci nici un start corect în viață. Pe unii și i-a făcut prieteni pe care-i are apropiați și-n ziua de azi, cum e Gabriel de la CASA SHARE 3.
Moartea mamei sale pe când Bogdan avea doar 14 ani și educația severă primită de la tatăl său, l-au făcut să înțeleagă și mai mult nevoia de afecțiune a copiilor de peste drum. După Revoluție, când au început să vină ajutoare din străinătate pentru Casa de Copii, Bogdan s-a oferit să fie traducătorul unui grup de englezi.
Nu știa foarte bine limba la vremea aceea, dar chiar și așa, știa mai mult decât angajații instituției. Fiind intermediar în mai toate actele caritabile, l-a mișcat pentru totdeauna fericirea adusă celor mici, dar și mai mult bucuria și satisfacția interioară a celor care puteau și alegeau să aducă lumină și speranță.
Peste ani a putut cu adevărat să priceapă ce anume îi determina pe englezi să continue să vină în Popricani. Dar odată cu dizolvarea Casei de Copii, în 1992, a văzut încercările zadarnice ale adolescenților buimaci, maturizați peste noapte, de a-și găsi un rost. Fără sprijin real din partea autorităților, fără un petec de pământ (pe care l-ar fi putut primi de la primăria latifundiară regentă peste nouă sate) pentru a-și putea construi o casă și începe o viață.
După moartea tatălui său, a stabilit cu sora sa ca pământul și casa să îi revină chiar unui băiat de la casa de copii care nu avea unde să se ducă. Crescând, fiecare realizare a însemnat și un mijloc de ajutor pentru ceilalți.
A deschis în Popricani o fabrică cu fonduri europene unde și-a angajat prieteni din copilărie și alți oameni nevoiași. Are o familia minunată pe care o iubește și o respectă enorm. Locuiesc în același apartament și au aceeași mașină de 8 ani, deși au avut mijloacele necesare să le schimbe.
Dar pe el nu asta îl face fericit. CASA SHARE i-a deschis orizonturile, acum nu își imaginează viața fără șansa de a ajuta. Ceea ce îl caracterizează este ambiția și pragmatismul, pentru că nu doar visează, ci și luptă pentru o lume mai bună, fiind conștient de toate piedicile pe care nepăsarea, răutatea și chiar invidia i le-au adus în cale. Faptele lui bune vorbesc.