Un politist de la rutiera a tras pe dreapta o masina pentru depasirea limitei de viteza, in Summerville, Carolina de Sud. Ofiterul William Kimbro avea sa-si dea seama ca situatia era una de urgenta.
Masina era condusa de o soferita, insa pe scaunul pasagerului se afla o mama cu un bebelus inert in brate. Fetita de doar 12 zile nu mai respira. Problema a survenit la scurt timp dupa ce bebelusa a baut lapte dintr-un biberon.
Micuta era deja vanata la fata, iar corpusorul inert, potrivit Biroului Serifului, care a facut publice imaginile surprinse cu camera video din echipament. Cu o prezenta de spirit remarcabila, William Kimbro a incercat s-o linisteasca pe mama in timp ce-i acorda primul ajutor bebelusului de doar cateva zile.
Barbatul i-a verificat pulsul si a inceput sa-i faca masaj cardiac: „Hai, copilasule, plangi pentru mine, plangi. Deschide ochisorii, micuto!”, spunea ofiterul de politie in timp ce se ocupa de bebelus.
Fetita a inceput sa planga. La scurt timp, un echipaj de ambulanta a ajuns la fata locului si a preluat bebelusul. Micuta a fost transportata de urgenta la spital unde i s-au acordat ingrijiri de specialitate. Din fericire, fetita si-a revenit, iar starea sa de sanatate este foarte buna.
Ofiterul de politie a fost numit „erou al comunitatii” si a fost decorat cu „Medalia salvatorilor de vieti”, relateaza Daily Mail.
Cum sa acorzi primul ajutor unui bebelus
1. Atingeti piciorusul copilului in cautarea unui raspuns pentru a fi siguri ca micuta sau micutul necesita ajutor.
2. Sunati la linia de urgenta. Daca sunteti singuri cu bebelusul acordati-i primul ajutor 2 minute, dupa care sunati la 112.
3. Puneti bebelusul pe spate, inclinati-i capul ridicati-i barbia pentru a elibera caile respiratorii.
4. Prindeti-i nasul intre degete si suflati in gura bebelusului timp de o secunda sau pana observati ca pieptul i se ridica usor. Performati doua astfel de suflari.
5. Daca copilul nu raspunde la respiratia gura la gura, incepeti masajul cardiac.
6. Performati 30 de compresii scurte, cu doua degete, pe stern.
7. Continuati sa acordati primul ajutor pana la primele semne de viata, pana copilul incepe sa respire sau pana la venirea unui echipaj de specialitate.