Sănătatea și siguranța bebelușului

Varicela în sarcină! Care sunt riscurile pentru mamă și bebeluș, asociate acestei afecțiuni | Demamici.ro

Varicela în sarcină! Dacă sunteți însărcinată și aveți varicelă – o infecție virală extrem de contagioasă care provoacă o erupție cutanată cu mâncărime – dumneavoastră și copilul vă puteți confrunta cu riscuri grave pentru sănătate.

Dacă dezvoltați varicelă în timpul sarcinii, sunteți expusă riscului de complicații precum pneumonia. Pentru bebelușul dumneavoastră, riscurile depind de moment. Dacă varicela se dezvoltă în primele 20 de săptămâni de sarcină – în special între săptămânile opt și 20 – copilul se confruntă cu un risc ușor de a dezvolta un grup rar de malformații congenitale grave cunoscute sub numele de sindrom congenital varicelos.

Un copil care are sindromul varicelic congenital poate dezvolta cicatrici pe piele și anomalii ale ochilor, creierului, membrelor și anomalii gastrointestinale.

Dacă femeia însărcinată face varicelă cu câteva zile înainte de a naște, există probabilitatea ca nou-născutul să facă și el varicelă, numită varicelă neonatală.

Varicela în sarcină!

Dacă sunteți expusă la varicelă în timpul sarcinii și nu sunteți imună, contactați imediat medicul. Doctorul ar putea recomanda un vaccin cu imunoglobulină zoster dacă iei contact cu cineva infectat, care conține anticorpi împotriva virusului varicelei. Atunci când este administrată, în decurs de 10 zile de la expunere, imunoglobulina poate reduce riscul de varicelă sau, în cazul în care apare boala, determină o formă mai puțin severă a acesteia. Din păcate, din cauza rarității sindromului varicelei congenitale, nu este clar dacă acest tratament ajută la protejarea bebelușului în curs de dezvoltare.

Care sunt riscurile asociate acestei afecțiuni

Varicela în sarcină! Dacă dezvoltați varicelă în timpul sarcinii, medicul vă poate prescrie medicamente antivirale orale pentru a vă accelera recuperarea. Medicamentul este cel mai eficient atunci când este administrat în decurs de 24 de ore de la dezvoltarea erupției cutanate. Dacă aveți varicelă când nașteți, copilul dumneavoastră ar putea fi tratat cu un produs cu imunoglobuline la scurt timp după naștere pentru a încerca să preveniți varicela neonatală. Dacă bebelușul dumneavoastră dezvoltă varicelă în primele două săptămâni de viață, se pot administra și medicamente antivirale, scrie mayoclinic.org.

Dacă vă gândiți să rămâneți însărcinată și nu ați avut deja varicelă sau nu ați fost vaccinată, întrebați medicul dumneavoastră despre vaccinul împotriva varicelei. Este sigur pentru adulți, dar se recomandă să așteptați până la trei luni după a doua doză de vaccin înainte de a încerca să rămâneți însărcinată. Dacă nu sunteți sigură dacă sunteți imună, medicul dumneavoastră vă poate face un test de sânge pentru a afla dacă aveți anticorpi împotriva varicelei.

Vezi și: Fiul lui Madalin Ionescu, grave probleme neurologice dupa ce-a facut varicela la 2 luni. „Cand ai neuronii prajiti, ce sa faci?” | Demamici.ro

Vezi și: Totul despre varicela (varsat de vant). Care sunt simptomele si cum se trateaza | Demamici.ro

Share

Articole recente

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. O zi plină de distracție în aer liber, în Parcul Izvor din București | Demamici.ro

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…

o lună