Educație

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE – Campionatul național de matematică pe echipe | Demamici.ro

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE. Elevii-jucători și profesorii-antrenori demonstrează că „matematica se exersează cu bucurie, în echipă”, în Arena CampioMATE – Campionatul național de matematică pe echipe. Inspirat din jocurile video și din sporturile de echipă, CampioMATE este un format complementar de învățare a matematicii, conceput special pentru a-i atrage spre matematică pe elevii de gimnaziu din generația nativilor digitali, pentru a-și crește nivelul.

Veștile bune sunt și mai bune în 2025

Ajuns la cea de-a patra ediție, CampioMATE 2025 și-a deschis porțile pentru înscrieri în noiembrie 2024 și a continuat cu probe de calificări, în ianuarie. Iar din februarie și până la finalul lunii mai, elevii de gimnaziu – jucători în campionat – au de rezolvat în cele 5 etape ale competiției diverse misiuni de matematică și misiuni sociale în platforma de concurs www.campiomate.ro.

Anul acesta, CampioMATE a ajuns la cea mai bună versiune a sa de până acum. Față de Ediția 2024, au crescut atât acoperirea la nivel județean și prezența în școli, cât și numărul participanților și al echipelor active în Arena de joc:

  • 35 de județe partenere, cu 10 mai multe decât în 2024, plus elevi ai Școlii Europene din Bruxelles – secția română
  • 1000+ de școli, cu 300 mai multe față de ediția precedentă
  • 893 de profesori coordonatori, cu 200 mai mulți față de anul anterior
  • 291 de echipe formate (cu 70 mai multe decât anul trecut) și 27 de bănci de rezerve (cu 11 mai multe decât în 2024)
  • 60+ liceeni voluntari, unii dintre ei foști jucători CampioMATE, care îi susțin acum pe colegii lor de gimnaziu să prindă drag de matematică și încredere în ei

Veștile bune vin după primele două etape CampioMATE 2025

Determinarea și perseverența sunt la cote înalte în Arena CampioMATE, unde Jucătorii au rezolvat deja, în primele 2 etape de campionat, peste 600 000 de exerciții de matematică – cu 50% mai multe decât după primele 2 etape din 2024.

250 dintre echipele participante au obținut până acum punctaje de Gold, Silver sau Bronze (peste 70% din punctajul maxim posibil) – cu 60% mai multe decât în același moment al ediției 2024. Iar în clasamentul Top Jucători, numărul atleților minții cu punctaj de Gold, Silver sau Bronze este mai mult decât dublu față de ediția precedentă.

Nivelul la matematică crește în Arena CampioMATE și, odată cu acesta, o întreagă generație de atleți ai minții, care descoperă că „matematica e viaţă” – așa cum o spun chiar ei.

Veștile bune vin chiar de la jucătorii și antrenorii CampioMATE

În CampioMATE, succesul nu se măsoară doar în punctaje și clasament, ci și în avantajele pe care jucătorii le iau cu ei în afara Arenei. Rezolvând în echipă misiuni de matematică, jucătorii își antrenează mintea, dar și abilitățile de comunicare, colaborare sau de leadership și se cunosc mai bine (pe ei înșiși și între ei). Învață ce înseamnă să fii campion în Arena matematicii, dar și în viață.

După primele două etape de campionat, atmosfera din Arena de joc și din grupurile dedicate echipelor și antrenorilor este de-a dreptul efervescentă, arătând cum îi poate uni matematica pe cei mai mici și mai mari într-o comunitate motivată de evoluție, creștere și descoperire (a matematicii, a propriei persoane și a celor din jur).

Jucătorii CampioMATE deja vorbesc precum marii campioni, cu atenție și grijă pentru coechipierii lor: „Am învățat să fim o echipă.” / ‘”După furtună, iese soarele.” / „Am legat prietenii și în afara competiției.” / „Matematica e viață.” / ”Antrenoarea noastră ne ajută să devenim cea mai bună versiunea a noastră.” / “Dacă un coechipier a avut rezultate mai slabe, înseamnă că noi, ceilalți jucători din echipă, am fi putut să-l ajutăm mai mult.”

Iar antrenorii echipelor confirmă transformările prin care jucătorii trec în Arenă: „Chiar și copiii mai timizi la început au devenit mai dezinvolți, cer ajutorul colegilor, nu le mai este rușine dacă nu știu, nu se mai tem așa tare de greșeli.”

Veștile bune vin cu implicarea și sprijinul comunității

Comunitatea CampioMATE crește de la o ediție la alta. Le mulțumim tuturor jucătorilor, antrenorilor și profesorilor, părinților, liceenilor-voluntari, partenerilor și suporterilor care fac posibilă extinderea acestui program prin implicarea și susținerea lor!

Programul CampioMATE este organizat de Asociația Visuri Îndrăznețe în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România, reprezentată de Dl. Prof. Univ. Dr. Radu Gologan – Președinte S.S.M.R. În țară, programul este derulat în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene. În acest an, CampioMATE este inclus pe lista concursurilor școlare naționale recunoscute de Ministerul Educației.

CampioMATE 2025 este susținut de Kaufland – Partener Principal – și de Galeria Suporterilor: EY Romania, NEPI Rockcastle, Familia Safir, Interbrands – Orbico, Publicis Relations, BRD Groupe Société Générale, Phoenix media, BIC, mindit.io, Mediaposte Martech, Novotel, EXE Software, SKYLINE, Romneurostim și suporteri persoane fizice.

Suntem la jumătatea campionatului și competiția e intensă! Încă se joacă pentru un loc în TOP la finalul Ediției 2025, iar atleții minții și antrenorii lor merită toate încurajările noastre! Matematica este sportul minții și, ca în orice sport, atleții din Arena de joc demonstrează că „SE POATE, când ai echipa-n spate!”, așa cum spune Imnul CampioMATE. “Cu mințile antrenate, le rezolvăm pe toate!”

Share

Articole recente

Are doar 2 ani, dar lupta lui e cât o viață. Fii parte din povestea lui Achim! | Demamici.ro

Era o zi ca oricare alta. Stăteam în fața calculatorului, mirată de vremea instabilă de…

4 zile

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii – un nou studiu analizează „creierul de mamă” | Demamici.ro

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii - un nou studiu analizează „creierul de…

4 zile

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară – spațiu de acceptare și conexiune deschis tuturor | Demamici.ro

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…

o săptămână

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și zeci de ani după naștere STUDIU | Demamici.ro

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…

2 săptămâni

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar Social Moms VIDEO (P) | Demamici.ro

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…

2 săptămâni